Новините: Най-важното за деня, 2 септември

2138
Новините: Най-важното за деня, 2 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 2 септември.

ВЕЧЕ СМЕ В ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ

От 0.00 ч. тази нощ България вече е в предизборна кампания преди предсрочния парламентарен вот на 2 октомври. Кампанията приключва в 24.00 ч. на 30 септември и е забранена в деня за размисъл и в деня на изборите.

ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА ПАРТИИТЕ: "ВРАГОВЕ" И "ГЕРОИ" С ВОДЕЩА ТЕМА - КРИЗАТА

Вече сме в предизборна кампания, но каква ще бъде тя? Какви ще бъдат основните теми и послания в дните до изборите на 2 октомври. Ще станем ли свидетели на черен PR? Actualno.com потърси мнението на политически анализатори, социолози, и политолози в лицето на Татяна Буруджиева, Антоанета Христова и Андрей Райчев.

ПИАР ХОД ИЛИ СЛУЧАЙНОСТ? ДОЦ. ХРИСТОВ ЗА ТАНЦА НА КИРИЛ ПЕТКОВ И РЕКЛАМАТА В ПОЛИТИКАТА (ВИДЕО)

Преди дни в интернет пространството плъзна видео с бившия премиер Кирил Петков, който танцува с красива дама под звуците на бачата в центъра на Бургас. Днес официално стартира предизборната кампания, а ние се питаме: PR трик ли е това?

ШИШКОВ: ГАЗОВАТА ВРЪЗКА С ГЪРЦИЯ МОЖЕ ДА Е ГОТОВА ДО 10-15 СЕПТЕМВРИ СПОРЕД СТРОИТЕЛЯ

Има напредък в строителството на интерконектора Гърция– България. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в началото на проверката на хода на строителните дейности на газоизмервателна станция Стара Загора. В инспекцията участват и началникът на ДНСК Деляна Панайотова, както и областните управители на Стара Загора, Хасково и Кърджали.

БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-МАЛКО ГАЗОВИ ЗАПАСИ, ЕВРОПЕЙСКИТЕ ХРАНИЛИЩА ПЪЛНИ НАД 80%

България е сред петте европейски страни с най-ниски нива на запълненост на подземните газохранилища – с ниво на запълненост 61,74%, заедно с Латвия (49,7%), Унгария (62,52%), Австрия (66,86%) и Румъния (73,5%). Това сочат данни на Gas Infrastructure Europe (GIE).

ЕК ПОДКРЕПЯ ТАВАН НА ЦЕНИТЕ НА РУСКИЯ ГАЗ, ДОСТАВЯН ПО ТРЪБОПРОВОДИ

Европа трябва да наложи таван на цените на руския газ, доставян по тръбопроводи. Това обяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в петък. Според нея по този начин блокът ще отвърне на опитите на руския президент Владимир Путин да манипулира европейския енергиен пазар.

СЕВЕРЕН ПОТОК ОСТАВА ЗАТВОРЕН, "ГАЗПРОМ" НАМЕРИ НОВА "ПОВРЕДА"

Руският енергиен гигант "Газпром" обяви, че газопроводът "Северен поток", който доставя газ основно за Германия и който трябваше да бъде отворен през уикенда, ще остане затворен. Като причина за това от компанията изтъкват теч на масло. По този начин ще бъде прекъснати за неопределено време доставките към Европа.

ПУТИН ПАК ОТЛОЖИ ПЪЛНОТО ПРЕВЗЕМАНЕ НА ДОНБАС, КАЗВАТ УКРАИНЦИТЕ

Руският президент Владимир Путин е удължил срока за пълно завладяване на Донецка област – вместо вече отминалия 31 август, сега новата дата е 15 септември. В това са убедени украинците (ВИДЕО), като генерал Олексий Громов, който е зам.-ръководител на Генералния щаб на украинската армия, обясни, че за целта вече има прегрупиране и предислоциране на руски части.

ЗАРАДИ СТРАХ ОТ ВТОРИЧНИ САНКЦИИ: КИТАЙ НАНЕСЕ УДАР ПО РУСКИТЕ БАНКИ

Китай вече ясно показа, че се страхува от така наречените вторични западни санкции срещу Русия. Най-голямата китайска платежна система UnionPay отряза досъпа на карти, издадени от санкционирани руски банки, съобщи РБК в петък, цитирайки източници от финансовата индустрия.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЗАПЛАШВА И ПОСЛЕДНИЯ ЯДРЕН ДОГОВОР МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ

Продължаващият конфликт в Украйна обтегна отношенията между Русия и САЩ до най-ниската им точка след Студената война, пише американското издание Newsweek. В тази опасна криза се изправи още едно ново предизвикателство пред и без това крехкото сътрудничество в областта на ядрените оръжия между двете страни, които разполагат с най-големите запаси от оръжия за масово унищожение.

ТОП 5 НА КОРУПЦИОННИТЕ СКАНДАЛИ В РУСКАТА АРМИЯ

Русия харчи колосални средства за армията си. Но много факти, които излязоха на светло покрай войната в Украйна, показаха, че лъвският пай от тези пари така и не стига до "силовиците" (т.е. войниците) заради ширещата се корупция, пише бившият зам.-министър на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко в Telegram.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com