X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 26 февруари

2620 38
Новините: Най-важното за деня, 26 февруари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 26 февруари (вторник).

МАЯ МАНОЛОВА ОСЪДИ ТОПЛОФИКАЦИЯ ЗАРАДИ ТАКСИТЕ ЗА ЮРИСКОНСУЛТИ

След близо 3-годишна съдебна сага омбудсманът Мая Манолова осъди "Топлофикация София" ЕАД за отказа на изпълнителния директор на дружеството да предостави информация по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Омбудсманът искаше информация за т.нар. „юрисконсултски възнаграждения“, които „Топлофикация“ прибира от своите длъжници, въпреки че заплатите на юристите й са включени в цената на топлинната енергия, одобрена от КЕВР.

ГЕРБ ЩЕ ОСТАВИ ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ, НО ЩЕ ОТХВЪРЛИ ДРУГИТЕ ЧАСТИ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКОТО ВЕТО

Праговете за преференциално гласуване ще се запазят според сега действащия закон, но останалите възражения от президентското вето върху Избирателния закон няма да бъдат приети. Това заяви пред БНТ председателят на Правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов, коментирайки поправките в Изборния кодекс, които разбуниха духовете в обществото и принудиха ГЕРБ да се откажат от тях.

АДВОКАТИ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ ЗАРАДИ ЛОБИЗЪМ И РЕПРЕСИИ

Оставката на Висшия адвокатски съвет поискаха адвокати на пресконференция в БТА, посветена на кризата в адвокатурата. "Ние като обикновени адвокати се чувстваме безпомощни да сменим този Висш адвокатски съвет и нямаме възможност да прекратим практиката членове на ВАдС да извършват безконтролна дейност като лобират за едрия бизнес, като лобират за банките, за частни съдебни изпълнители, като прикриват със своята дейност адвокатите, които участват в корупционни схеми като прикриват адвокатите, които вредят на имиджа на адвокатската професия", заяви адвокат Светлозар Николов.

АНКЕТА: ФАНДЪКОВА Е С ТРИ НА РЕЛСИ ЗАРАДИ  РЕМОНТИТЕ, ВЪЗДУХА И ПАРКИРАНЕТО

Оценка среден 2,80 поставят на столичната кметица Йорданка Фандъкова участвалите в широкомащабната анкета на неправителствената организация "Спаси София", с която в рамките на поредица от въпроси се поставя де факто оценка за трите изминали години от последния ѝ мандат като градоначалник на София. В анкетата са се включили над 7000 души, като над 60% са мъжете, 86% от всички участвали са с висше образование, 76% от всички участвали са работещи (други 14% са самонаети), а 49% от всички участвали са на възраст между 31 и 45 години.

НЕЛЕГАЛНИТЕ ЦИГАРИ НАМАЛЯВАТ, ПРИХОДИТЕ ОТ АКЦИЗИ ДОСТИГАТ 2.5 МЛРД. ЛВ.

Потреблението на нелегални цигари в България намалява, като делът на незаконния пазар се свива до 4.4%, което е най-ниската цифра досега и една от най-ниските в Европейския съюз. Нелегалните цигари намаляват с 2.2% на годишна база и с 0.9% на тримесечна през последните 3 месеца на 2018 г.

Това показват резултатите от традиционното тримесечно изследване на инициативата „Срещу незаконната търговия на цигари“, представено пред премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов, финансовия министър Владислав Горанов и главния прокурор Сотир Цацаров.

ОТЛАГАТ ПОДМЯНАТА НА КАСОВИТЕ АПАРАТИ СЪС СЕДЕМ МЕСЕЦА

Спорните нови правила за касовите апарати ще бъдат отложени за част от търговците със 7 месеца - до септември. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса.

ТРЪМП ЗАПЛАШИ ЕС С НОВИ МИТА, АКО НЕ СЕ СЪГЛАСИ НА ТЪРГОВСКА СДЕЛКА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нови заплахи към Брюксел, че Европейският съюз трябва да се съобрази с исканията на Вашингтон. В противен случай Тръмп се закани и заяви: "Ще ви съсипем с мита".

РУСКА МЕДИЯ: "ГАЗПРОМ" ИЗБРА РУСНАЦИ ДА ПРАВЯТ БЪЛГАРСКАТА ОТСЕЧКА ОТ "ТУРСКИ ПОТОК"

Главен изпълнител за разширяването на българската газотранспортна система от Турция към Сърбия на стойност от 1,4 млрд. евро ще бъде Тръбната металургична компания (ТМК) на Дмитрий Пумнянски. Това съобщи руското издание РБК, като се позовава на два източника, запознати с условията на проекта.

С БЛИЗО 15 МЛН. ЛВ. РЕМОНТИРАТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Мащабен ремонт с прогнозна стойност 14,6 млн. лв. при работещо Народно събрание възлага ръководството му. Поръчката е инженерингова и включва проектиране и реконструкция на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации и строително-монтажни работи по фасадите и покрива на сградата.

КОЛКО ТОЧНО ЩЕ ПОЛУЧАТ ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА?

69,33 лв. реално за осигуровки на месец ще получи депутат, който не ходи изобщо на работа - т.е. не е посетил нито едно заседание на парламента и съответната комисия, на която е член за целия месец. Става ясно, че се санкционира неходенето на три поредни пленарни заседания или пет за целия месец.

КАРАКАЧАНОВ: ВЪПРЕКИ ПРОБЛЕМИТЕ, "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ" ОЩЕ СЕ КРЕПЯТ

Резултатите от тази среща са като отпреди срещата. Както се казва – „На Западния фронт нищо ново“. Цитирайки заглавието на една от най-известните книги на немския писател Ерих Мария Ремарк министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обрисува ситуацията в коалицията „Обединени патриоти“.

ЕРДОГАН ОТНОВО ПОРИЦА ЕС - ТОЗИ ПЪТ ЗАРАДИ ЕГИПЕТ

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган осъди отношението на страните от Европейския съюз към ситуацията в Египет, където миналата седмица бяха изпълнени девет смъртни присъди.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 35 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле и по зле!
 • Куровед..ви представя вица на деня 34 Куровед..ви представя вица на деня преди 11 месеца Профил на трол?
  От много тролене двете дежурни в Актуално русофобни сороспии Деби и Барбара превъртяли и попаднали в лудницата. Решили те обаче да избягат защото им било много конфортно пък те не били свикнали така. Деби казал на Барбара: - Провери ако бодливата тел е висока, ще минем отдолу, ако е ниска - отгоре. След време той се връща и Деби го пита: - Е, какво откри? - Мани, мани, никакъв шанс да избягаме, въ виж още ›› обще няма тел!
 • МВнР на Русия реагира на появата на легендата (любима на дежурните в Актуално русообни сороспии Деби и Барбара) за „Голодомора“ 33 МВнР на Русия реагира на появата на легендата (любима на дежурните в Актуално русообни сороспии Деби и Барбара) за „Голодомора“ преди 11 месеца Профил на трол?
  Докладите за глада в СССР през 30-те години на миналия век за „изтребване” на определени групи от населението са неоснователни и се опитват да предизвикат антируски настроения, съобщиха от руското външно министерство. Външното министерство обърна внимание на "изкуствено раздутите" теми в информационното пространство на държавите от Централна Азия. "Привържениците на националистиче виж още ›› ските възгледи налагат на обществеността на своите страни тълкуването на това трагично събитие като „голодомор” и дори „геноцид” на коренното население на региона, организирано от ръководството на СССР”, отбелязва се в коментара на уебсайта на министерството. „Гладът от 30-те години на миналия век е бил огромен и безразборен. Той започна с тежка суша и провал на реколтата, както и от наложените спешни мерки на правителството (високи квоти за реколтата от зърно, конфискация на храни, забрана за продажба на продукти). Във всички земеделски райони на СССР без изключение е осигурено тяхното прилагане с еднаква строгост”, отбеляза Министерството на външните работи. МВнР смята, че разглеждането на общата трагедия за народите на СССР като целенасочено „унищожаване” на определени групи по расови, национални или религиозни признаци е лишено от основание и е умишлена провокация. „Трагичните грешки, довели до глада, вече са признати през 1933 година. Същевременно съветското правителство организира широкомащабна хранителна помощ за засегнатите региони, включително и за Централна Азия”, обяснява докладът. „Жонглирането с исторически факти и разиграването на „националистическата карта „няма да отдалечи братските руснаци от народите от Централна Азия. Оценяването на миналото, особено сложните страници, трябва преди всичко да се извърши от историци и други специалисти, с подкрепата на техните правителства. В близко бъдеще нови научни архиви, които да хвърлят обективна светлина върху темата за глада през 30-те години на 20-ти век, ще им бъдат предоставени за помощ в научно-информационния кръг”, заключва МВнР. Поглед.инфо
 • Жалката истина за България: Пенсионерите с 200 лв. пенсия, майките с 40 лв. детски, а непълнолетните роми с деца по 1400 лв.!!! 32 Жалката истина за България: Пенсионерите с 200 лв. пенсия, майките с 40 лв. детски, а непълнолетните роми с деца по 1400 лв.!!! преди 11 месеца Профил на трол?
  16-годишно сливенско момиче е вече майка на три деца. Първото го е родила, още когато е била на 12 години. За трите си деца непълнолетната ромка взема помощи в размер на около 1500 лева. Около 21 вида помощи имат право да получават ромите, съобщава Girl.bg. Това е установено от изследвания, които са направени от Центъра за демографска политика. Какво би мотивирало това момиче да учи, да работи и виж още ›› да се развива?! Какво поколение оставя една малолетна майка, след като голяма част от децата й се раждат недоносени?! Как се е стигнало до това безобразие в България? Защо един пенсионер работил за държавата цял живот се налага да получава 200 лева пенсия и да се чуди как да оцелява, а една ромка, която от 12-годишна ражда е поощрявана да го прави с помощи на стойност 1500 лв. В същото време всяка българска майка има право на месечната сума от 37 лева за едно дете, ако нейният доход е под 400 лева. Как са се получили тези 1500 лева при ромката е пълна загадка. Едно обаче е сигурно, че това е дискриминация спрямо българите. Политиците ви лъжат! Всички. Реално сме само 4.5 млн., от които 3 млн. ще изчезнат в близките 15 години! Нюз Бул Източни:/onovini.eu/
 • Путин назова ракетния комплекс „Авангард“ достоен отговор за САЩ 31 Путин назова ракетния комплекс „Авангард“ достоен отговор за САЩ преди 11 месеца Профил на трол?
  Руският президент Владимир Путин заяви, че хиперзвуковата ракетна система „Авангард“ се е превърнала в адекватен и асиметричен отговор на противовъздушната отбрана на САЩ. „Трябваше да дадем адекватен или асиметричен, но сериозен отговор. Какъв отговор може да се счита за такъв? Това е „Авангард“, заяви президентът, цитиран от ТАСС. На 20 февруари, докато говори пред Федералното събрание, държав виж още ›› ният глава заяви, че създаването на „Авангард“ по отношение на подобряване на отбраната и сигурността на страната е сравнимо с откриването на първия изкуствен спътник на Земята. По-рано Министерството на отбраната твърди, че американската противоракетна отбрана няма да може да противодейства на „Авангард“. Поглед.инфо
 • Назовани са пет цели на „Циркон” в САЩ в случай на конфликт 31.1 Назовани са пет цели на „Циркон” в САЩ в случай на конфликт преди 11 месеца Профил на трол?
  По Руската национална телевизия назоваха „пет центъра за вземане на решения” в Съединените щати, които може да се превърнат в цели за „Циркон”, в случай на заплаха за използването на ракети от страна на Вашингтон срещу Русия. Телевизионният канал „Русия-1” в програмата „Новини от седмицата” съобщи, че целите на „Циркон” в случай на заплаха за използването на ракети от страна на Вашингтон може да виж още ›› бъдат сградата на Пентагона, в която се помещават най-високите командни и контролни органи на въоръжените сили и Комитетът на началниците на щабовете, Кемп Дейвид - държавната служба за управление, Форт Ричи (Мериленд) - Службата на президента на САЩ и команден център на Комитета на началниците на щабовете. Тези три обекта са разположени на източното крайбрежие на Съединените щати, още два обекта са разположени на западния бряг на Съединените щати: МакКлелън (Калифорния) – управлението на настъпателните сили и „Джим Крийк” (Вашингтон) - центърът за контрол на ядрените сили. По-рано контраадмирал Всеволод Хмиров заяви, че ако е необходимо, корабите на руския флот ще ударят центровете за вземане на решения на американските въоръжени сили. Президентът Владимир Путин заяви по време на посланието си до Федералното събрание, че ракетата Циркон ще има скорост над 9 пъти скоростта на звука и ще бъде поставена както на бъдещите повърхностни и подводни кораби, така и на настоящите. Той също така предупреди, че Русия, в случай на разполагане на американски ракети в Европа, ще разгърне и средства, в чийто обхват ще попаднат и териториите, където са разположени центровете за вземане на решения относно използването на американските ракети. ПогледТВ
  : 0 !
 • АМА СПРЕТЕ ГО ТОВА АНТИГОВОРЕНЕ, ДЕ!!! 30 АМА СПРЕТЕ ГО ТОВА АНТИГОВОРЕНЕ, ДЕ!!! преди 11 месеца Профил на трол?
  Еее, ама готин ни е Цецку! Зрелищата са на най-високо ниво и интелигентен човек може в писанията му във Фейсбук да намери забавление и смях седмици наред с едно прочитане! Ето например днес е бил на кръгла маса за европейските ценности – има ли такова животно у нас и какво да го правим! Не разбирам защо Цецку толкова се вълнува от еврейски, европейски и евроатлантически ценности? Странно. Виж, от виж още ›› българските не се вълнува. Както виждаме от видеото, което се върти в социалните мрежи, според него пет века тук е имало турски „представители“. Та, както казах, Цецку много кахърен за европейските ценности, поради което и облича притесненията си в писмена форма за ужас и смях на четящите: Цецку на профила си във Фейсбук: „Пред участниците цитирах и анализ, който показва, че последните 2-3 години е нараснало говоренето за антигражданско общество, антиевропейски съюз, анти НАТО, анти САЩ и други. Затова призовах анализаторите и медиите да помогнат в противопоставянето на антиговоренето и гарантирането на европейските ценности.“ Тц, тц, тц, какво е това АНТИГОВОРЕНЕ?!? ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА АНТИГОВОРЕНЕТО, БЪЛГАРИ! Всъщност, тъй като не съм на интелектуалната висота на Цецку и не съм завършила помощното училище във Вършец и съответно имам пропуски в образованието, ще чакам тълкуване какво точно означава думата, та да мога да се противопоставя, хм,хм….. Елена Гунчева svobodnoslovo.eu
 • Путин: Някои държави могат и без суверенитет, Русия – не 29 Путин: Някои държави могат и без суверенитет, Русия – не преди 11 месеца Профил на трол?
  Русия е била и ще бъде суверенна държава. Някои страни могат да бъдат несуверенни, но Русия – не и това е аксиома. Това подчерта руският президент Владимир Путин по време на традиционното си обръщение пред Федералното събрание на страната. „Необходимо е Русия да бъде съхранена като цивилизация, основана на многовековни традиции и ценности. (…) За устойчиво развитие, Русия се нуждае от мир. Развив виж още ›› аме военнопромишлен комплекс и разработваме оръжия, за да е сигурно, че никой няма да смее да оказва на страната силово влияние”, категоричен беше той. По думите му антируската политика не съответства даже на интересите на САЩ именно заради способността на Русия да се защити. „Политиката на САЩ едва ли може да се нарече приятелска. Продължават антируските акции, Щатите налагат незаконни санкции, демонтират нормите на международното право. При това Русия е наричана „заплаха”, но това е невярно”, подчерта държавният глава. По думите му напускането на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от страна на Москва е дошло след нарушение от страна на Вашингтон – в Европа са били разположени ПРО установки „Иджис”, които могат да изстрелват и крилати ракети „Томахоук”. „Времето за достигане на Москва е около 10 минути”, отбеляза Путин и посочи, че заради това страната му е започнала работа по „асиметрични действия”. По време на изказването той отново представи перспективните разработки на руския военнопромишлен комплекс. Той определи хиперзвуковата ракета „Авангард” като програма, сходна по важност с първия изкуствен спътник, изстрелян от СССР. По думите му комплексът влиза в серийно производство, а още няколко нови системи се подготвят за внедряване във всички родове войски. Сред тях е нова летяща с над 9000 км/ч ракета – „Циркон”, предназначена за кораби и подводници, новата междуконтинентална балистична ракета „Сармат”, безпилотна ядрена подводница, лазерни установки и др. code Copy and paste this code on your site. „Знанията и компетенциите, получени при разработката на оръжия, трябва да се насочат към гражданската сфера”, отбеляза Владимир Путин. Той посочи, че ще бъдат създадени нови научно-технологични центрове и ще се разгърнат мащабни програми за подготовка на кадрите – още от техникумите. Повече деца и по-малко данъци Главната ни задача е съхранението на народа, подкрепата за семействата. Това винаги е било и ще остане мощен нравствен запас. Русия навлезе в сложен демографски период – раждаемостта спада. Това заяви в началото на ежегодното си обръщение Путин. Руският президент предлага да се увеличи държавната финансова подкрепа за семействата с деца. Предлага се и вдигане на държавната помощ за деца-инвалиди до 10 хил. рубли (261 лева – б.р.). „Разбирам, че това не е много. Но така или иначе подобна мярка може да бъде допълнителна подкрепа в семействата, където детето се нуждае от грижи”, поясни президента. „Повече деца – по-малко данъци“ – този принцип предлага още държавният глава. Семействата с деца, които изплащат ипотечни кредити, ще бъдат подпомогнати. За целта ще трябват допълнителни пари от хазната, посочи Путин и добави, че държавата разполага с този ресурс и знае откъде да го вземе. Решаването на проблема с демографската криза е пряко свързано с преодоляване на бедността, каза още той. През 2000 г. 40 млн. руснаци са живели под чертата на бедност, сега са 19 млн. В тази връзка руското правителство ще започне програма за подкрепа на хора, изпитващи финансови и житейски трудности. Програмата ще се осъществява на принципа на договор с нуждаещото се лице и помощта за всеки отделен случай ще бъде индивидуална. Предлага се и „кредитна ваканция” за теглилите кредит руснаци, които неочаквано се сблъскват със събития, възпрепятстващи погасяването на кредита – например тежка болест. „Не трябва да поставяме човека в задънена улица. Трябва да има законодателни гаранции при такива случаи. Необходима е отсрочка при погасяването на ипотечния кредит при онези граждани, които поради някакви причини нямат парите за това”. Би ти ви Източник:/onovini.eu/
 • Експерт: Удар на „Посейдон“ по море плаши САЩ повече от ракетен удар от космоса 29.1 Експерт: Удар на „Посейдон“ по море плаши САЩ повече от ракетен удар от космоса преди 11 месеца Профил на трол?
  „Това е последният стимул, който принуждава американските „ястреби“ да започнат пълноправен диалог с Русия“, смята Михаил Ненашев, председател на Движението за поддръжка на руския флот, пред вестник „Взгляд“, коментирайки думите на президента за пускането на подводния апарат „Посейдон“. „Първо, Посейдон е показател за вътрешните възможности на корабостроенето, характерен за Обединена корабостроит виж още ›› елна корпорация, Севмаш и всички, които са сътрудничили с нея“, заяви капитан първи ранг Михаил Ненашев. Той е уверен, че „Посейдон“ – „Това е удар за скептиците“. „Те казаха, че едва ли ще направим нещо подобно в този сложен и отдавна зает район от нашите западни „партньори“, каза Ненашев. „Сега има нещо, което наистина може да бъде оценено“. „Второ, спокойно можем да кажем, че нивото на професионална подготовка на корабостроителите и проектантите на руския флот е такова, че те могат да използват тези оръжия, за да защитят страната ни дори утре“, смята Ненашев. Позовавайки се на западните анализи, той отбеляза, че възможният удар на „Посейдон“ от морето плаши САЩ повече, например, от стартирането на ракетни атаки от космоса. „Когато американците се сетят как ще изчезнат най-важните им градове, те ще стигнат до заключението, че е по-добре да преговарят с руснаците. „Посейдон“ е последният стимул, който принуждава американските „ястреби“ да започнат пълноправен диалог с Русия. Добрата дума и „Посейдон“ могат да направят повече от добрата дума“, иронизира Ненашев. Фактът е че „Посейдон“ скоро ще постъпи в армията, заяви Владимир Путин в посланието си към Федералното събрание. „Още през тази пролет ще бъде пусната първата атомна подводница, носител на този безпилотен комплекс. Работата върви по план“, заяви той. След речта на президента, министърът на отбраната Сергей Шойгу разказа по-подробно за успешните изпитания на Посейдон. Рамките на тези тестове бяха демонстрирани от Министерството на отбраната на Руската федерация. За първи път за разработения подводен дрон президентът заяви миналата година. Тогава Путин отбеляза, че такива устройства могат да се движат на големи дълбочини, в междуконтинентален диапазон, със скорост, която е кратна на скоростта на съвременните подводници. В този случай подводните безпилотни апарати, сега известни като „Посейдон“, могат да бъдат оборудвани с конвенционални и ядрени боеприпаси. „Посейдон“ ще позволи „да се обезценят“ всички усилия на Съединените щати да създадат глобална система за противоракетна отбрана и най-вече нейните морски компоненти, заяви контра-адмирал Всеволод Хмиров, цитиран от ТАСС. Той също така отбеляза, че морските дронове ще бъдат много трудни за откриване, да не говорим прихванати от вражеските системи. Поглед.инфо
  : 0 !
 • Броят на младите хора в България намалява драстично 28 Броят на младите хора в България намалява драстично преди 11 месеца Профил на трол?
  Младите хора на възраст между 15 и 29 г. са малко над 1 милион души, като постоянно намаляват. За България това е приблизително с 40 хиляди младежи за година. Това констатира годишният Доклад за младежта за 2017 г., приет днес от Народното събрание. Според прогнозата на Националния статистически институт, тенденцията ще се запази и през 2020 година това население ще слезе под 1 милион при общ бро виж още ›› й на българите 6.9 милиона души.През 2025 година нещата ще продължат да се влошават и младото население на страната ще намалее до 970 000 души при общ брой на българите от 6.3 милиона души. През 2017 година се запазва нивото на миграцията на младите хора от малките населени места към градовете, като повече от три четвърти от младежите живеят в градовете и само една четвърт в селата. Що се отнася до средното образование, имаме леко подобрение на показателите. През 2017 г. намалява броят и относителният дял на напусналите училище спрямо общия брой ученици - от 2,9 на сто през 2016 г. /или 21 170 души/ до 2,7 на сто /или 20 092 души/, с което се прекъсва установената през последните четири години тенденция на стабилно нарастване на този показател, сочи Докладът за младежта. Подобни изводи направиха и учените от БАН. В периода 2030-2035 г. се очаква рязко намаляване на населението между 15 и 40-годишна възраст, а населението на възраст от 65 години дотогава ще продължи да се увеличава. Такива са прогнозите на Института за изследване на населението и човека към БАН, представени в доклад по проекта "Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България", възложен от Министерския съвет.Очакванията са, че каквото и да направи пред следващите години държавата, населението ще намалява. В най-лошия вариант до 2040 г. населението на България би достигнало до около 5 860 000 души, а при най-добрия - 6 750 000 души. Източник:cross.bg/
 • Експерт оцени американската стратегия за употреба на F-35 срещу Русия 27 Експерт оцени американската стратегия за употреба на F-35 срещу Русия преди 11 месеца Профил на трол?
  „Най-вероятно това е само реклама за F-35”, заяви генерал-полковник Леонид Ивашов пред „Взгляд”, коментирайки развитието на стратегията на Пентагона срещу Русия и Китай, в която „стелт” изтребителите F-35 играят централна роля. „ Разбира се, всичко това е от сферата на митовете. Не може да има скрита инвазия и Ф-35 няма да осигури решение на тази задача. Трудно е да си представим как една ядрена виж още ›› страна ще се опита да нахлуе на територията на друга ядрена страна”, заяви Леонид Ивашов. „Освен това, нашата военна доктрина предвижда използването на ядрени оръжия в специални случаи, когато нашата държавност е застрашена, дори ако врагът не го е използвал срещу нас”, допълни Ивашов. „ Най-вероятно това е просто реклама за F-35. Но американците наистина се подготвят за нахлуване и подготвят страните от НАТО за това, което се показва ежегодно от ученията. Но тази инвазия ще бъде в условия за дестабилизация на ситуацията в Русия, или ако някой покани НАТО да поеме ядрените оръжия под контрол и да възстанови реда в страната в случай на преврат”, обяснява Ивашов. САЩ по-рано обявиха разработването на стратегия „Троянски кон” срещу Русия. Така, според изявлението на генерала на американските ВВС Дейвид Голдфийн, централната роля в тази стратегия е възложена на „стелт-изтребителите” F-35, които, прониквайки на територията на врага, ще започнат да координират действията на други оръжия, за да атакуват слабостите на противника. Поглед.инфо
 • Беър Грилс: Дадох 1500 евро рушвет на хората в парка, поискаха ги от името на премиера ви 26 Беър Грилс: Дадох 1500 евро рушвет на хората в парка, поискаха ги от името на премиера ви преди 11 месеца Профил на трол?
  От дни всички телевизии ни занимават с проблема как в национален парк „Рила“ водещият на предаването за оцеляване по канала „Дискавъри”, запалил огън, изял жаба и плувал в едно от Рилските езера. За филма от министерството на туризма разбрали от сигнал на гражданин във Фейсбук? И докато в България телевизиите ни занимават с това кой каква глоба ще отнесе то световно известният водещ избухна букв виж още ›› ално в Туитър и обясни: „Българите лъжат всичко беше разрешено, лично платих по 500 евро на тримата от охраната на парк „Рила“, които бяха през цялото време с нас. Питахме може ли и те ни обясниха, че всичко си имало цена и за трите сцени ни поискаха по 500 евро, които щели да отидат за министър – предаседателя на България Бойко Борисов. Та това за бога са служители на държавата, как си мислите, че ние няма да попитаме дали може или не може, когато правим снимки. Ние нямаме вина, че те ни обясниха, че това са такси, които са определени от министерството им.“ източник:/bulbg.blogspot.com/
 • Български рейнджър за Беър Грилс: „Никакво оцеляване нямаше! Всяка вечер правеха банкети!“ 26.1 Български рейнджър за Беър Грилс: „Никакво оцеляване нямаше! Всяка вечер правеха банкети!“ преди 11 месеца Профил на трол?
  Горският рейнджър от Национален парк „Рила“, пожелал да получи анонимност, сподели интересни факти за заснемането на известното риалити. „Самото предаване е един много добре оркестриран продукт“ – така започва признанието си рейнджърът, участвал в продукцията. „Личеше си, че екипът, който беше с г-н Грилс, знаеше какво прави, защото всяка една стъпка беше предварително съгласувана с продуцентски виж още ›› я екип от Англия и Щатите. Преди живеех с мисълта, че Беър Грилс наистина оцелява на ръба, заедно с може би един оператор и това е…“ „За мое истинско разочарование, се оказа, че това няма нищо общо с истината. Всяка вечер, след като се заснемаха сцените, се приготвяха пищни вечери за участниците и целия присъстващ екип. Смея да твърдя, че никой не е оцелявал на ръба по време на заснемането.“ „В този момент един мой детски идол си отиде! Явно съм бил наивен да вярвам, че може в известна холивудска продукция да се прави нещо друго освен шоу, за да се заблуждава публиката.“ Източник:faktualno.com/
  : 0 !
Нагоре
Наш тираджия пробва да отърве глоба в Италия със суджук и ракия
Наш тираджия пробва да отърве глоба в Италия със суджук и ракия

Липса на колан и технически неизправности по камиона на български шофьор се превърнаха в много сериозен проблем за него - заради опита му да подкупи...