Новините: Най-важното за деня, 5 юли

8295
Новините: Най-важното за деня, 5 юли
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Навръх професионалния си празник служителите на МВР протестираха, а депутатите улесниха концесионирането на плажовете. Ето какво още случи днес, 5 юли.

ПРОТЕСТЪТ НАМ МВР - СЪС ЗАПЛАХА КЪМ ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР (ВИДЕО)

Директна заплаха към правосъдния министър Данаил Кирилов отправи зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов. Той го предупреди да не притиска Синдиката на служителите в затворите и обяви, че СФСМВР твърдо подкрепя надзирателите.

КОШЛУКОВ СТАНА ОФИЦИАЛНО ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНТ, МАКАР И НА КОСЪМ

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ. Преди минути приключи гласуването в Съвета за електронни медии (СЕМ), като той беше подкрепен от трима от петимата членове на СЕМ, което се оказа достатъчно.

АНАНИЕВ ОБЕЩА "ДА ИЗЛЕКУВА" ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО С НОВА СТРАТЕГИЯ

Моля ви, дайте шанс на здравеопазването да се излекува с общи усилия. Това каза министър Ананиев по време на изслушването в парламента относно състоянието на здравеопазването в Северозападна България.

МЪЛЧАНИЕТО НА ЧИНОВНИЦИТЕ: ЗА ТРАМВАИ, ЗАСТРОЯВАНЕ И КОНЦЕСИИ НА ПЛАЖОВЕТЕ 

Actualno.com стартира нова поредица от материали - "Мълчанието на чиновниците". В днешния материал ще посочим на кои въпроси не ни отговарят от Столична община и Министерството на туризма – в хронологичен ред назад във времето.

ПРОГНОЗИТЕ НА АНГЕЛКОВА И БИЗНЕСА ЗА ТУРИЗМА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ДОСТА

Прогнозите показват между 3 и 6 процента спад на туризма в страната за цялата година, а на морския туризъм у нас – между 5 и 8 процента. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

БСП СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА СТАНИШЕВ, ЧЕ БОРИСОВ ДЕЙСТВА КАТО ДЪРЖАВНИК

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик, се казва в декларация на партията.

НЯМАМЕ НИТО ЕДНО ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ В СПИСЪКА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТСКИ МРЕЖИ

"Нито едно българско висше училище не е включено в одобрения списък в европейските университетски мрежи. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на форум, посветен на качеството на образованието

ОТ ГЕРБ СИ ПРИЗНАХА, ЧЕ САМО СОБСТВЕНИКЪТ ОПРЕДЕЛЯ ДАЛИ КУЧЕТО МУ Е АГРЕСИВНО

Дали едно куче е агресивно определя собственикът му - това е законът сега, а изглежда ще бъде и в бъдеще, въпреки миналите дотук само на първо четене промени в Закона за ветеринаро-медицинската дейност, касаещи как трябва да бъдат извеждани кучетата на обществени места. Това стана ясно от изказване на депутата на ГЕРБ Маноил Манов.

VIVACOM ОБЯВИ ОКОНЧАТЕЛНА ПОБЕДА В СЪДЕБНИТЕ СПОРОВЕ С КОСАРЕВ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Във връзка с развоя на съдебната битка, най-големият акционер на Vivacom Спас Русев каза следното: "Компанията беше придобита след изцяло легитимна и конкурентна процедура по продажба. Ищците многократно и чрез различни способи се опитваха да оспорят процеса по придобиване на собствеността, но безуспешно. Целта им беше да накърнят публично имиджа на компанията чрез медиите и множество съдебни дела, чрез които да придобият контрол над компанията, но всеки път те се проваляха".

ВИЖТЕ И ДНЕВНИЯ ХОРОСКОП ЗА 6 ЮЛИ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com