Новините: Най-важното за деня, 6 август

5575
Новините: Най-важното за деня, 6 август
Снимка: Facebook

Редакционният екип ви представя по-важното от изминалия ден накратко.

“ИМА ТАКЪВ НАРОД“ ВЪРНА ИЗПЪЛНЕН МАНДАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Партия "Има такъв народ" върна изпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Кандидат-премиерът Пламен Николов представи и структурата на кабинета.  Вицепремиери ще са Петър Илиев (вътрешен ред), около който се заформи скандал за плагиатство, и Ради Найденов (европейски въпроси).

ТОШКО ЙОРДАНОВ: АКО НЕ ИСКАТ ИЗБОРИ – ДА НИ ПОДКРЕПЯТ

Когато президентът издаде указ и когато има гласуване в зала, ще видим колко гласа, кой, къде и как гласува! Ясно е, че ние очакваме подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме", както и подкрепа в случаи, защото сметките не излизат, и от БСП. Това каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА НЕ КАЗА ДИРЕКТНО ДАЛИ ТЯ ПОДКРЕПЯ ВТОРОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА СЛАВИ

Има такава възможност – това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след въпрос дали спасителната сламка за този парламент ще е да има трети проучвателен мандат, той да отиде при социалистите и те да предложат сегашното служебно правителство за редовно. Председателят на „червените” не се ангажира кой би дал подкрепа при такъв вариант, но обеща да има разговор с ИТН, ако ситуацията се развие така.

БАБИКЯН: ЗАБУЛЕНИ БУЛКИ НЕ КУПУВАМЕ

Хората искат яснота, ние също искаме яснота - споразумение, още го очакваме. Трябва да се спазят елементарни изисквания в политикат, насложени в доста демократични страни. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV Арман Бабикян.

ИМА ДОПИСАНИ ДАННИ В ДИПЛОМАТА НА КАНДИДАТА ЗА ПРЕМИЕР ПЛАМЕН НИКОЛОВ

В понеделник, 2 август, от МОН се кълняха, че не е добавяно нищо в данните на Националния център за информация и документация (НАЦИД) за дисертацията на кандидат-премиера Пламен Николов в последните дни. Но Actualno.com откри 100% достоверно доказателство, че пък в периода от неделята до днес (петък) е дописвано. 

НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА ПЛАГИАТСТВО СРЕЩУ Д-Р ПЕТЪР ИЛИЕВ

От "Правна лудост" публикуваха видео във фейсбук с още разкрития срещу кандидата за вътрешен министър от ИТН адв. д-р Петър Илиев относно плагиаство. Разследването показва, че Илиев е взаимствал в своята книга още текстове от доц. Наталия Киселова. Оказва се, че д-р Илиев има траен интерес не само към дисертацията, но и към цялото научно творчество на по-старшата си колежка.

КАНДИДАТЪТ ЗА ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР НА “ИМА ТАКЪВ НАРОД“ СЕ ОТТЕГЛЯ. ДОСТОЙНСТВОТО МУ БИЛО НАРАНЕНО

Кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов, издигнат от "Има такъв народ", се отказва от позицията. Той не съобщи това лично. Вместо от него, новината дойде от претендентът за премиер Пламен Николов.

ТРИФОНОВ ПОИСКА ГРАМОТА ОТ НАП, НЕ ДАРЯВАЛ КАТО БОЙКО БОРИСОВ

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов поиска грамота от НАП за партията си като "едни от най-големите данъкоплатци в държавата". Поводът са прочетени от него коментари във Facebook как е критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера е направил същото.

АТАНАС ПЕКАНОВ: ПО-ДОБРЕ ДА ИМАМЕ ДОБЪР, ОТКОЛКОТО ПРЕТУПАН ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ

В Националния план за възстановяване и устойчивост е заложен проект за медицински хеликоптери за оказване на медицинска помощ по въздух. Това заяви вицепремиерът по европейските въпроси Атанас Пеканов пред БНТ.

РАДЕВ: ТРЯБВА ДА СМЕ ГОТОВИ ЗА НОВА COVID ВЪЛНА, НО БЕЗ ДА ВСЯВАМЕ ПАНИКА

Важно е да има ясни и надлежно разписани мерки и действия на правителството за справяне с пандемията от коронавирус. Целта не е да затваряме бизнеса и държавата, а да се знае какво може да се направи, че да остане в максимална степен да функционират държавни учреждения, бизнес и системата на образованието. Това каза президентът Румен Радев на работната среща на "Дондуков"2 за развитието на пандемията от коронавирус у нас.

ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ СЕ ПРОВАЛИ В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА – ГРЕШКАТА Е В ХОРАТА

Могат ли алгоритмите на изкуствения интелект (ИИ) да помогнат на лекарите да откриват бързо и лесно Covid-19 и да вземат решения, с които да спасяват човешки животи? „Ако има момент, в който изкуственият интелект може да докаже своята полезност, това е именно сега“, казва пред MIT Лори Уайнънтс, епидемиолог от университета в Маастрихт, Холандия, занимаваща се със създаване на софтуер за прогнозиране.

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ

На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне. Началото на празника идва от първите векове на християнството и е свързано с едно от най-важните евангелски събития - явяването на Иисус Христос в небесна слава пред трима от най-близките му ученици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Коментар №1 на седмицата: Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

"Влязох им остро с бутонките": Гвоздейков обещава скоро кошмарите с БДЖ да са само лош спомен

"Независимият" служебен кабинет върна фирмите на ГЕРБ в пътното строителство

Кой има имен ден днес, 11 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 11 май 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 10 май 2024 г.

Над 50 000 кафе капсули за рециклиране предадоха клиентите на Kaufland и NESCAFÉ® Dolce Gusto®

Маргарита Димитрова от "Аполония" с отличие от френския министър на културата

Екипаж от ВВС транспортира пациент от Варна до София (СНИМКИ)

Как за малко Сръбското царство не погълна царство България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com