Седмицата в абсурди (10-14 септември)

4275
Седмицата в абсурди (10-14 септември)
Снимка: колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 10 септември

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: РУМЕН РАДЕВ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ПОПУЛИСТ

Румен Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление, заяви Росен Плевнелиев.

Коментар на Actualno.com: Баш пък първият надали е. Все още не се е появил политик, който не е популист, камо ли президент. 

ВАЛЕНТИН РАДЕВ: ОПАЗВАНЕТО НА ГРАНИЦАТА Е РАВНОСИЛНО НА НАЦИОНАЛЕН ПОДВИГ

Вашите усилия в опазването на границата са равносилни на подвиг, благодаря ви за това. С тези думи вътрешният министър в оставка Валентин Радев се обърна към граничните полицаи на РДГП-Елхово.

Коментар на Actualno.com: Ние пък си мислихме, че е задължение на отговорните органи, сред които, ах, е и МВР - защото им плащат за това. Но най-големият подвиг е неоткриването на избягал рецидивист в собствения му роден град благодарение на това, че си е пуснал брада.

БОРИС ДЖОНСЪН: МЕЙ ДА ВЗЕМА ПРИМЕР ОТ ТРЪМП

Борис Джонсън посъветва Тереза Мей да взема пример от Доналд Тръмп по отношение на основни политики. Джонсън призова Мей да стимулира икономически импулс след Брекзит като обещае да не увеличава данъците или въведе нови данъци, и допълни, че тя трябва да вземе пример от президента на САЩ Доналд Тръмп.

Коментар на Actualno.com: Очакваме съвсем скоро от най-мразен и ненавистен Доналд Тръмп да се превърне в политик за пример. С това разбира се ще дойде и началото на Третата световна война, а как ще се води четвъртата знаем от Айнщайн - с камъни и дърве.

БСП ПРОДЪЛЖАВА ДА ИСКА ОСТАВКИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

БСП продължава да настоява за оставката на цялото правителство. Това се казва в позиция на най-голямата опозиционна формация по повод решението на управляващата коалиция да номинира нови министри на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта.

Коментар на Actualno.com: А правителството продължава да не ги дава... 

Вторник, 11 септември

В ЕС БЪЛГАРКИТЕ СА С НАЙ-МАЛКА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА

Британските здравни служби публикуваха статистика, според която продължителността на живота на жените в Обединеното кралство е едва 17-о място сред 28-те страни-членки на ЕС. От графиката обаче се вижда, че българките са на последното място в това проучване. Класацията е направена въз основа на данни от Евростат.

Коментар на Actualno.com: То пък един живот...

СМЕТНАТА ПАЛАТА НА ЕС: СОФИЯ НЯМА ПРОЕКТИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА

"София няма проекти за намаляване на замърсяването на въздуха от битово отопление, а то е значим източник на фини прахови частици", сочи доклад на Европейската сметна палата, представен днес.

Коментар на Actualno.com: За какво са й? Ей сега ще дойде зима, ще се запалят пак печките на по 40 години, ще се напълни цариградско със стройно подредени стотици автомобили и всичко ще бъде наред. Вдишай. Издишай.

РАЗКРИХА ТАЙНАТА НА ЯПОНСКОТО ДЪЛГОЛЕТИЕ

"Тайната на японското дълголетие е здравно осигуряване за всички." Това заяви президентът на Световната медицинска асоциация д-р Йошитаке Йококура по време на Деветия международен медицински конгрес, който се проведе в Босна и Херцеговина от 6 до 9 септември 2018г.

Коментар на Actualno.com: Ние си мислехме, че ще е я някаква специална храна, я редовен спорт и душевна нагласа, пък то какво било: добро здравеопазване. Абе, японци, занимават се с глупости. 

БОРИСОВ: АКО ФУТБОЛИСТИТЕ НИ РАДВАТ, МОЖЕ ДА ОТДЕЛИМ 100 МЛН. ЛВ. ЗА ЕДНО КОКЕТНО СТАДИОНЧЕ

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата може да отпусне "стотина милиона" за изграждането на нов национален стадион. Той обаче постави условие - футболистите да продължат да играят сърцато и да се класират за европейското през 2020 г

Коментар на Actualno.com: Как пък не може да ни зарадват лекари, учени от БАН, държавни оркестри, театри и опери? Примерно да беше казал: "Ако ми хареса "Рейнско злато" от Вагнер ще отпусна едни кокетни увеличения на заплатите. 

Сряда, 12 септември 

БОЖИНОВ: БОТЕВ НЕ Е КРАЧКА НАЗАД, ВРАЦА Е КАТО НЮ ЙОРК

"Бях в Китай в град, който е милион и половина, но във Враца все едно съм в Ню Йорк", заяви Валери Божинов след като акостира в родното първенство.

Коментар на Actualno.com: Само се чудим коя част от Враца точно е Манхатън, но предполагаме, че като вземем метрото то ще си пише. 

ЖУРНАЛИСТ: ХОТЕЛ "МАРИНЕЛА" БЕШЕ ПОДСЛУШВАН ПО ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Бившият Японски хотел, сега хотел „Маринела”, беше основното средище на делегациите по време на Европредседателството. Оказа се, че хотелът е бил подслушван от мазето до покрива, при това от небългарска служба. Това каза разследващият журналист Григор Лилов пред bTV.

Коментар на Actualno.com: ...и ако човек се вслуша малко повече може да чуе трептенията във въздуха на десет милионната кешовица. То това е толкова много пара, че реално издава звук, пич.

КРИСКО И ТИТА С НОВО ВИДЕО, КАВЪР НА МИШО ШАМАРА ОТ 2001 ГОДИНА

Криско избухна с нова песен. В “Искам Да Бъда С Теб” певецът си партнира с изпълнителката Тита. Оригиналът на песента излиза през 2001 година и се изпълнява от рапъра Мишо Шамара и Антибиотика.

Коментар на Actualno.com: Ето, че доживяхме Шамара да се превърне в класик, който се кавърира от нахакани млади изпълнители. Кой знае, и на "Фенки, фенки" може да ѝ излезе късмета, ама вече тоя нецензурен език дали има кой да го пусне? 

БОРИСОВ: С НОВИ ЗАВОДИ СТАВАМЕ ПО-НЕЗАВИСИМИ ОТ ЕВРОПА

"С това производство и с тези заводи се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от европейските фондове", каза Борисов и уточни, че голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговски дружества, регистрирани в България.

Коментар на Actualno.com: Демек иде края на еврофондовете, изцоца се каквото се изцоца и свършиха хубавите времена. Ще се наложи да се върнем към базови икономически тактики като заводи. Жалко. Онова с парите от ЕС беше по-яко.

Четвъртък, 13 септември

ПЕТЪР МОСКОВ СЪЗДАВА КОНСЕРВАТИВНА ДЕСНИЦА

Бившият здравен министър Петър Москов ще създава консервативна десница. Той подкрепи вицепремиера Валери Симеонов и посочи, че за него консервативно-патриотичната десница е алтернатива и смислено политическо бъдеще на България.

Коментар на Actualno.com: Това е десетият десен проект за тая година. А връзката между десни и Валери Симеонов е крайно любопитна. Изглежда битката срещу шума на морето изисква цял алианс. 

АХМЕД ДОГАН КУПИ ТЕЦ "ВАРНА"

Πoчeтният пpeдceдaтeл нa ДΠC Axмeд Дoгaн e пpидoбил мaжopитapнaтa coбcтвeнocт в "Cигдa", ĸoятo зaĸyпи TEЦ "Bapнa" пpeди пo-мaлĸo oт гoдинa. Πpoмeнитe вeчe ca впиcaни в Tъpгoвcĸия peгиcтъp, a нoвинaтa бe cъoбщeнa пъpвo oт "Kaпитaл".

Коментар на Actualno.com: Ай, честито! Да си го ползва със здраве и умно. Спестявал е от закуски най-вероятно, и тук-таме е разпределял "порциите в държавата", както беше рекъл.

БСП: ГЛАСУВАНЕТО ЗА ОСТАВКИТЕ СЕ ОТМЕНИ ЗАРАДИ ЛОША КОМУНИКАЦИЯ

Според "БСП за България" лошата комуникация между администрациите на Министерския съвет и президентството е причината за отлагането на планираното за днес гласуване на министерските оставки в парламента.

Коментар на Actualno.com: Направете си един общ чат във Фейса, по-лесно ще е!

САЙТЪТ НА НОИ МОЖЕ ЛЕСНО ДА БЪДЕ ПРОБИТ

Сайтът на Националния осигурителен институт (НОИ) може да бъде пробит лесно от всеки технически грамотен човек. Това показват публикации в социалните мрежи, според които бутонът за искане на валидация на поддомейна за справки по ЕГН и ПИК на Националната агенция по приходите (НАП), на адрес https://pic.nssi.bg/egn, може да бъде заобиколен много лесно, след което потребителят получава възможността да вижда данни за всяко едно лице, за което разполага с ЕГН.

Коментар на Actualno.com: То след Търговския регистър нищо не ни учудва. Време е да се върнем към времето на тетрадките, химикалите и бумащините. Тъкмо да назначим още два милиона служители в държавната администрация и да размажем безработицата!

Петък, 14 септември

УНИКАЛЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВЛАСТТА: ВСЕКИ СЪС САМООРГАНИЗАЦИЯ - КОЙТО ИСКА, ДА ДОЙДЕ

Всеки българин си има самоорганизация, дори не знам пред колко български посолства и колко души ще се съберат. С тези думи организаторът на започващия на 16 септември протест срещу сегашното управление на държавата Емил Русанов отговори на въпрос каква активност очаква за организираното от него събитие.

Коментар на Actualno.com: Ставаш рано сутрин, миеш зъбите, самоорганизираш се, ако ти остане време идваш, ако не остане, здраве да е, въобще - оправяй се. Така се сваля правителство и най-вече започват революции.

ФИРМА НА СЪПРУГАТА НА ШЕФА НА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ СПЕЧЕЛИ НОВА ПОРЪЧКА

Обществена поръчка на Министерството на земеделието за денонощна охрана на десет язовира е спечелена от фирмата Мултифорс А.С. ЕООД. Това се вижда от регистъра на обществените поръчки. Управител на фирмата е Магдалена Пеева - съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавния резерв и военновременни запаси.

Коментар на Actualno.com: Слочайност? Не мисла! Важното е семейството да се чувства добре и всичко да е наред!

САМО 1 ОФЕРТА ОТВОРИХА ЗА ПЪТЯ БЕЛИЦА-ЗАГРАЖДЕН, ХОРАТА ПРОТЕСТИРАХА

Само ценовата оферта на фирма "ИСА 2000" е отворена за пътя Загражден - Белица днес. Предложената цена е 3 406 500 лв. без ДДС, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Отварянето на офертите съвпадна с провеждания заради този обект протест до Юговското ханче, организиран от сдружение „Горди загражденци“. Десетки жители на населени места от община Баните, Смолян и Пловдив затвориха за десетина минути пътя Смолян-Пловдив в знак на протест срещу АПИ, защото твърде дълго им бави процедурата.

Коментар на Actualno.com: Той тоя път е толкова пробит, че реално е най-безопасният в страната - всяка дупка ти е легнал полицай и трябва да караш с по 10 км. в час, за да не си продъниш колата брат. 

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КАЗВА "СБОГОМ" НА BIG BROTHER ЗАВИНАГИ

След 18 години в телевизионния ефир на Великобритания, риалити предаването Big Brother ще спре да се излъчва. От телевизията, която го прави - Channel 5, съобщиха, че сезонът, който започва днес, ще бъде последен. Причината: все по-нисък рейтинг. 

Коментар на Actualno.com: Това в никакъв случай не трябва да става у нас! "Биг Брадър" е пазител на нацията, радост за масите! Лепвайте се в телевизорите и гледайте новия сезон, че да не ни го спрат и на нас - кошепраим без брадъра ве?!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com