Седмицата в абсурди (20 - 24 ноември)

24798
Седмицата в абсурди (20 - 24 ноември)
Снимка: Колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 20 ноември

ДЕЛО ЗА ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ ПРОДЪЛЖИ ПОВЕЧЕ ОТ 18 ГОДИНИ

18 години, 2 месеца и 18 дни е продължило дело на семейство, пострадало от въоръжен грабеж.

Коментар на Actualno.com: По какво си прилича българското правосъдие и сериалът "Дързост и красота"? По това, че на много от делата, както и на сапунката, почти никой не им помни началото, а цялата история се предава и разказва от поколение на поколение.

АБСУРД: ОСЪДИХА СМОЛЯНЧАНИН ЗА СМЕТКА ЗА ПАРНО НА СОФИЯНЕЦ

72-годишен смолянчанин е осъден без да знае, а частен съдебен изпълнител му съобщил, че го грози запор и то заради неплатено парно на софиянец. Мъжът имал същото име като длъжник на "Топлофикация", но различни данни и различен адрес, тъй като никога не е живял в София. От дружеството обаче не признават тези доводи и си искат парите. Мъжът смята, че в системата на "Топлофикация" е имало пропуск и тя го е наваксала чрез избор на случаен принцип на ЕГН от ЕСГРАОН на човек със същото име като длъжника.

Коментар на Actualno.com: Нагли дружества като "Топлофикация" не само не ги интересува, че "нямаш сестра", а ако това е в интерес на получаването на едни пари, дори ще я измислят.

БОРИСОВ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - КАНДИДАТИРАШ СЕ ЗА КМЕТ И ДЕЙСТВАШ

Ако искаш да оправиш проблемите, кандидатирай се за кмет. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на студент от Тетевен по време на своя лекция в УНСС. Борисов намери това решение, след като студентът изрази мнение, че в България властва едно статукво, което не може да бъде помръднато.

Коментар на Actualno.com: В превод от бойковски - "Колкото правим, толкова. Който не е доволен - да се оправя и да не ни занимава с разни искания".

ХВАНАХА ХАСКОВСКИ ПОЛИЦАЙ ДА КАРА ПИЯН

Хасковски полицай, при това на висока ръководна позиция, е задържан, тъй като е бил хванат да шофира пиян. В кръвта му е имало 3.39 промила алкохол, което се равнява приблизително на 400 гр. концентрат. Пуснат е обаче, защото имал високо кръвно.

Коментар на Actualno.com: С такива полицаи престъпници и нарушители не ни трябват.

МЕСТНАТА ВЛАСТ ОРГАНИЗИРА ВОДОСВЕТ, КОЙТО ДА ИЗГОНИ ЗЛОТО ОТ ПЪТЯ КРАЙ МИКРЕ

Местната власт в Ловеч се събра за нетрадиционна мярка срещу войната по пътищата - водосвет, който да изгони злото от опасния участък край с. Микре, който само за 2 дни взе 11 жертви.

Коментар на Actualno.com: Следващият път може да сварят чай и с него да карат - да не забравят да сложат и захар.

Вторник, 21 ноември

КОМПАНИЯТА, БЕЗ КОЯТО "БЕЛЕНЕ" НЕ МОЖЕ, ОТРИЧА ЯДРЕН ИНЦИДЕНТ ВЪПРЕКИ ДАННИ ЗА ГОЛЯМО ЗАМЪРСЯВАНЕ

Руската компания "Росатом" отрече в страната да е имало ядрени инциденти въпреки многото съобщения от различни европейски агенции, включително Руската метеорологична служба, за радиоактивно замърсяване.

Коментар на Actualno.com: Като в онзи виц - отишъл пациент на лекар и той го преглежда: "Дишайте! Не дишайте! Дишайте! Не дишайте! Не дишайте! Не дишайте! Следващият ..."

КЛИЕНТИТЕ НА "СОФИЙСКА ВОДА" СЕ УВЕЛИЧАВАТ, ФАКТУРИРАНАТА ВОДА НАМАЛЯВА

КЕВР е установила, че има трайна тенденция към увеличаване на потребителите, но в същото време "Софийска вода" отчита постоянно намаляващи фактурирани количества вода.

Коментар на Actualno.com: Дали се къпем по-малко или някой краде едни пари?

РАДЕВ КЪМ ТАЯНИ: С ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НЯМА ДА ПРЕСЛЕДВАМЕ СВОИ ИНТЕРЕСИ

"Като председател на Съвета България няма да преследва свои тесни национални интереси, а ще бъдем партньор и посредник при разрешаването на наболелите предизвикателства пред общността". Това заяви президента Румен Радев по време на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Коментар на Actualno.com: Ние по принцип не преследваме своите интереси, така че няма нужда от уточнения - то се подразбира.

Сряда, 22 ноември

ЖЕНИ КАЛКАНДЖИЕВА ЗА НОВАТА МИС БЪЛГАРИЯ: ДА СИ КОРИГИРА НОСЛЕТО

"Смятам, че носът ѝ е прекалено голям, бих препоръчала, да си направи една лека корекция на нослето – иначе цял живот този нос ще я преследва, ще трябва да се раздели на него". Така един от най-известните ни модели Жени Калканджиева коментира избора на Тамара Георгиева за Мис България 2017.

Коментар на Actualno.com: Явно това е най-големият проблем в казуса - не бруталните коментари в мрежата, не критерите на журито в конкурса, а "сглупяването" на победителката да не се тунингова преди това.

ЗАКОНОПРОЕКТ: ОТ ЕСЕНТА НА 2018 Г. - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В БИОДИЗЕЛА ТРЯБВА ДА ИМА ДЖИБРИ

Законови промени предвиждат от 1 септември догодина всички доставчици и търговци на течни горива за транспорта да предлагат горива за дизелови двигатели, в които да има определено съдържание на биодизел от ново поколение - такъв, направен от гроздови джибри, слама, водорасли, животински тор, утайка от отпадъци.

Коментар на Actualno.com: За властимащите не остана нищо свещено. Да се ползват джибрите за биодизел, вместо по предназначение, е национално предателство и престъпление срещу народа.

НАД ПОЛОВИНАТА ЯЗОВИРИ СА В НЕИЗПРАВНОСТ, ДАМТН УМИШЛЕНО НЕ НАКАЗВА НАРУШИТЕЛИТЕ

Констатирано е, че повече от половината язовири в България са в неизправост. Въпреки това ДАМТН не налага административни санкции на нарушителите, оправдавайки се с "непълна правна уредба" и със собствените си нееднократни пропуски да зададе срокове на изпълнение на предписанията.

Коментар на Actualno.com: Може би наводненията са станали държавна политика без да разберем.

Четвъртък, 23 ноември

ИЗТОЧИХА 3,8 МЛН. ЛВ. ОТ СМЕТКИТЕ НА МАРТИН ПЕТРОВ В БЪЛГАРСКА БАНКА

Бившият национал Мартин Петров е сезирал прокуратурата за източени без негово знание 3,8 млн. лева от банковите му сметки в УниКредит Булбанк АД. В престъплението е замесен неговият личен банкер, назначен от трезора.

Коментар на Actualno.com: Финансовата дузпа засега е неспасяем гол - ще го отмени ли съдията?

ЩЕ УЧИМ МАКЕДОНЦИТЕ КАК ДА УПРАВЛЯВАТ СРЕДСТВАТА ОТ ЕС

България ще бъде домакин на поредица работни срещи с Македония и ще предостави експертна подкрепа по въпросите, свързани с подготовката на македонската страна за приемане в ЕС и управлението и контрола на европейските средства.

Коментар на Actualno.com: Ние ли ще ги учим?!

Петък, 24 ноември

СПИРАТ КОЛА ПРИ НЕИЗДЪРЖАН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД - НЕЯСНОТИТЕ СА БЕЗБРОЙ

Окончателните промени в Закона за МВР, според които от движение ще се спират автомобили, които не са издържали технически преглед, са пълни с неясноти, заяви бившият депутат Настимир Ананиев. Измененията се включват в законодателството ни заради европейска директива, но там разликата е, че всичко е разписано много точно.

Коментар на Actualno.com: Ех, как все бяга тази пуста мисъл от главите на депутатите ни ...

ВЪЗДУХЪТ В 25 ГРАДА Е ПОСТОЯННО ЗАМЪРСЕН, МНОГО ОБЩИНИ НЕ СЧИТАТ ТОВА ЗА ПРОБЛЕМ

В 25 града на България въздухът е постоянно замърсен, заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов. Той добави, че има кметове и общини, които не разпознават този проблем или не го разпознават като достатъчно сериозен и не му отделят внимание.

Коментар на Actualno.com: Естествено. Проблеми на местно ниво от типа каква нова кола да си купи кметът или на кого да даде поредната обществена поръчка са къде-къде по-важни.

БЛИЗО 3,5 ТОНА РАКИЯ ЗАДЪРЖАХА МИТНИЧАРИ ВЪВ ФЕРМА ЗА ПАТИЦИ

3455 л нелегална ракия задържаха митнически служители при проверка на територията на ферма за отглеждане на патици в Ямболска област.

Коментар на Actualno.com: Това са били най-веселите и нестресирани патици в държавата и в ЕС!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com