X
 
 

Седмицата в абсурди (6 - 10 август)

6432 11
photo of Седмицата в абсурди (6 - 10 август)
Снимка: Колаж
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 6 август

СЛЕД ГОДИНИ ТУТКАНЕ ТЪРСЯТ ПРОЕКТАНТ ЗА СГРАДА НА ЦИКЛОТРОНА

Над две години и седем месеца отне на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) да подготви поръчка за проектиране на сграда за циклотрона TR2. При доставката му през януари 2016 година уредът беше представен като ускорителя с най-добри параметри на Балканите, като най-големия научен проект на България. Тогава шефът на Института доц. д-р Димитър Тонев пред медиите заяви, че до края на годината (2016) очаква да е готов строежът с бункер, в който да бъде монтиран циклотронът, от 2017-та да започне работа.

Коментар на Actualno.com: Информацията стана ясна още в неделя. В понеделник, но не знаем коя точно година, циклотронът ще заработи.

ТОП ПРОКУРОР НЕ ГО ВЪЛНУВА КАКВА ТОЧНО Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА ЕКСТРАДИРАНЕ НА ОЧИТЕ, ЩЯЛ ДА СИ ДОЙДЕ

Честно казано това не ме интересува. Така по време на импровизирана пресконференция ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев отговори на въпрос какво точно представлява процедурата по екстрадиция на престъпния бос Димитър Желязков - Митьо Очите. Обвинителят уточни, че било въпрос на комплектоване на документи, но това влезе в противоречие с други негови думи, че Желязков "едва ли" щял да иска процес в Турция, на който да се реши екстрадицията му.

Гешев добави, че процедурата тече по турското законодателство и предположи, че Очите едва ли щял да иска да има дело за екстрадиция в Турция. "Определено не е страхлив, това му е репутационен плюс”, каза прокурорът, като направи намек, че Очите не бил като банкера Цветан Василев, който години наред пребивава в Сърбия. Очите имал такъв бизнес в България, че това налагало личното му присъствие.

Коментар на Actualno.com: Че какво да го интересува г-н прокурорът - ако го интересуваше, нямаше чак сега да си говорим за тези две хубави очи.

ЗАЩО БСП НЕ РАЗБРАЛА, ЧЕ НЕИН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК Е СЪДРУЖНИК С ОЧИТЕ - НЕ БИЛ КАЗАЛ

Неприятен факт е, че новината се потвърждава – така адвокат Евгений Мосинов, лидер на БСП в Общинския съвет в Бургас коментира случилото се с общинския съветник на "червените". Мосинов обаче уточни, че БСП "отправила покана" Бенчев да си подаде оставката, което било нормална европейска практика.

На изричен въпрос, че отдавна се знае, че "Аркус - Сигурност", която е собственост на Бенчев и в която Митьо Очите е консултант и защо БСП досега нищо не е казвала, отговорът беше – той не е декларирал притежанието на тази фирма. "Когато имаме възможност, ще искаме обяснение от г-н Бенчев за служебните му отношения с Митьо Очите, които се оказаха не само служебни", добави Мосинов.

Коментар на Actualno.com: Казвайте ги тия неща, ей. Някой сега да има да казва нещо - че иде време?

КОНТРОЛЪТ КАК ЛЕГАЛНО СЕ КУПУВА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ИЗОБЩО НЕ Е НАРЕД

Инвестициите, обещани от чужденци в замяна на българско гражданство, на практика не се контролират. Средно по петима чужденци годишно получават българско гражданство заради направени от тях инвестиции в страната, но нито правосъдното министерство, нито икономическото, нито Българската агенция за инвестиции (БАИ) осъществяват реален контрол, както личи от официалните им обяснения.

Коментар на Actualno.com: Толкова сме смотани, че даже не можем да се продадем. Всъщност това е изкуство, а ние не сме еволюирали толкова.

ДЪРЖАВЕН АНАЛИЗ ПОКАЗА - МАСОВО ЧИНОВНИЦИТЕ ОПЛЕСКВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

Обществена тайна е, че в много голям процент от случаите обществените поръчки в България са нагласени и предназначени за определен човек. А анализ, публикуван от Министерството на финансите (МФ), потвърждава, че бизнесът с право е възприел хипотезата от първото изречение. Оказва се, че в 74% от търговете има засечки и проблеми заради грешки на администрацията, зле подготвени от чиновниците документи и опорочени процедури.

Коментар на Actualno.com: Чакаме още анализа, който ще покаже, че чиновниците ни могат да не оплескат нещо - каквото и да е!

"СПЕШНА ПОМОЩ" ОТИШЛА ДА ПОМОГНЕ НА ДЕТЕ, НО НЕ КАЗАЛА НА СЕМЕЙСТВОТО, ЧЕ ДОШЛА

Две коренно различни версии за случай с 9-годишно дете и реакцията на "Спешна помощ" бяха оповестени в ефира на Нова телевизия.

Коментар на Actualno.com: Тук сме повече от безмълвни - да пратиш екип и той пред входа да реши да се върне, след като видял други лекари, но части, без да уведоми чакащите - това си е класически пример!

ИНСТРУКТОР ПРАЩАЛ ДРУГИ ХОРА НА ШОФЬОРСКИ ИЗПИТИ ВМЕСТО КУРСИСТИТЕ СИ

Престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки разкриха от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР - Бургас. Оказва се, че книжки са вземали курсанти, които дори не са явявали лично на изпитите. Организатор на схемата е 62 годишния Красимир Ненчев от Бургас - инструктор с частна школа, който използвал трети лица за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория "В", съобщиха от МВР.

Коментар на Actualno.com: Нов прочит на думичката "возене". Дано г-н Ненчев бъде извозен в точната посока!

ПЕЕВСКИ ДЕКЛАРИРА 37 МЛН. ЛЕВА ДИВИДЕНТ ОТ ТЮТЮН, А В БАНКА - 4 МЛН. ЛЕВА, 3 МЛН. ДОЛАРА, 300 ХИЛ. ЕВРО

Малко над 37 млн. лева дивидент от тютюн, близо 5 милиона лева в банката, още около 3 млн. долара в банкови сметки и около 300 хил. евро, също в банкови сметки, няколко коли, 1 къща и 2 апартамента плюс няколко офиса (в София, в Пазарджик и във Велинград) - това е декларирал като имущество депутатът от ДПС Делян Пеевски, показват официалните декларации на лицата, заемащи публични длъжности към Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Коментар на Actualno.com: Само толкова? Боже, колко много има, щом декларира толкова!

Вторник, 7 август

ПРЕСТЪПНИЦИ С ТЕЖКИ ПРИСЪДИ ОСЪДИХА БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ

Четирима от осъдените с най-големите присъди престъпници в България успяха да осъдят държавата в Страсбург - заради условията в затворите. Това са Лазар Колев, осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски, Йордан Петров, станал известен като Кумановския убиец, също излежаващ доживотна присъда, Илиан Михайлов, който ще е в затвора до смъртта си заради подбудителство към убийството на втория съпруг на майка си, както и Стоян Петров, осъден на 20 години затвор за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.

Коментар на Actualno.com: Няма нищо чудно престъпна държава да бъде осъждана.

ДЪРЖАВАТА НЯМА СТАТИСТИКА КОЛКО БЪЛГАРИ Е ВЪРНАЛА С ПИСМАТА СИ

Държавната агенция на българите в чужбина (ДАБЧ) праща писма на емигранти, като ги кани да се върнат обратно в България. С писмата всъщност се предлага работа в България, като те са адресирани до наши сънародници според потребностите на бизнеса, който си търси работна ръка – например към Франция се адресират писма с работни места, за които трябва френски език. Статистика обаче колко българи са се завърнали няма, по думите на председателя на ДАБЧ Петър Харалампиев.

Коментар на Actualno.com: Резултатите от дадена дейност са ненужни подробности - особено като ги няма!

ПОХАРЧИХМЕ 2,5 МЛН. ЛЕВА ЗА РЕГИСТЪР ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ - СЕГА ЩЕ ПРОВЕРЯВАМЕ ЗА КАКВО СМЕ ПЛАТИЛИ

След като лично по думите на премиера Бойко Борисов се оказа, че държавата е дала 2,5 млн. лева за информационна система за хората с увреждания, сега правителството почва работа върху "интегрирано административно и социално обслужване на хората с увреждания и свързаните с тях услуги". Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев след среща с представители на национално-представените организации на хората с увреждания и родители на деца с увреждания, министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и омбудсмана Мая Манолова.

Коментар на Actualno.com: Нали уж първо се проверява, после се плаща? Всички детски илюзии ни разбиха ...

РАДЕВ ОБЯВИ, ЧЕ НЕ МУ Е УДОБНО ДА ПИТА ТУРЦИЯ КОГА ЩЕ ПРЕДАДЕ МИТЬО ОЧИТЕ

Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не му е удобно да пита турския си колега кога Димитър Желязков - Митьо Очите ще бъде предаден в България. Това се разбра от негово изказване в Елин Пелин. Министърът е там да инспектира работата и условията на местната полиция. "Общуваме с турските власти на най-­високо ниво - два пъти разговарях с министър Ослу. Това беше и преди, когато разбрахме, че минава на тяхна територия, и след това. Разбрахме се, че той ще си бъде по червената бюлетина - има си процедури и те ще ги изпълнят. Точно как ще стане и как работи техния съд не ми е удобно да го питам - да му кажа "а бе, няма ли да ни го предавате", заяви Радев.

Коментар на Actualno.com: А на нас ни е удобно да питаме "кога оставка?"

Сряда, 8 август

ОЩЕ СЛУЖИТЕЛИ НА "БЪЛГАРСКИ ПОЩИ" ИЗЛЯЗОХА НА ГЛАДНА СТАЧКА

Броят на стартиращите гладна стачка в "Български пощи" ЕАД се увеличава и обхваща все повече подразделения на държавното предприятие. В момента 10 служители на "Български разменно-сортировъчен център" (БРСЦ) са обявили, че се присъединяват към протеста на Златка Младенова, която на 30 юли първа обяви, че ще гладува, тъй като е лишена от парите за клас прослужено време и са спрели ваучерите за храна, съобщиха от синдикат "Защита". Освен това, Младенова, която е лидер на организацията на синдиката "Защита" в предприятието, поиска оставката на принципала на държавното дружество - министър Ивайло Московски, защото толерира действията на "Български пощи", а умишлено наказва нея и съмишлениците ѝ за изразения протест срещу лошото управление.

Коментар на Actualno.com: Само една чуденка - защо се казва "гладна" тази стачка, в България други има ли?

НОВА ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА - С ЧУМАТА ПО ОВЦЕТЕ И КОЗИТЕ

Телефонните измамници в България отново проявиха креативност – този път свързана с чумата по дребните преживни животни, т.е. овце и кози. Измамниците звънят на фермери и им казват, че са вземани проби, които доказали чума. За да не бъдат убити животните, измамниците искали пари. Те се представяли за служители на Държавен фонд "Земеделие".

Коментар на Actualno.com: Няма как да не признаем, че дойде ли ред нещо да прецакваме, сме номер едно!

ПРИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КМЕТОВЕ ИМУЩЕСТВОТО Е ПРЕДИМНО ПРИ БРАЧНАТА ПОЛОВИНКА

След като на бял свят излязоха декларациите на хората, заемащи (висши) публични длъжности в България, дойде ред да погледнем какво пише в декларациите на градоначалниците на най-големите градове в България – София, Пловдив, Варна и Бургас.

Коментар на Actualno.com: Защо ли са така срамежливи? Нас, честно казано, пък ни е срам да ни управляват някакви хора под чехъл!

Четвъртък, 9 август

НЗОК ПЛАЩА ОГРОМНИ СУМИ ЗА ЛЕЧЕНИЯ В ЧУЖБИНА, КОИТО МОГАТ ДА СЕ ИЗВЪРШАТ И У НАС

Здравната каса плаща лечение на деца в чужбина, въпреки че то може да се извърши у нас, но болниците не са направили обществени поръчки и нужните консумативи и лекарства липсват.

Коментар на Actualno.com: Ех - щом даже на обществените поръчки обръщат гръб, нещата съвсем на зле отиват!

БИВШИЯТ ШЕФ НА КРИМИНАЛНАТА ПОЛИЦИЯ В БУРГАС УВЪРТА БЛИЗО ЧАС ЗАЩО Е БЛИЗЪК С ОЧИТЕ

"Работата с Димитър Желязков е като работата с всички останали служители. Има си работа, която се изпълнява. Заплатата е лично договорена с мен. Задълженията му са намиране на обекти, които да вземем и да охраняваме, защото това ни е работата. Може би най-добре ще ви обясни самият той как протича деня му на работа." Това каза управителят на охранителна фирма "Аркус – Сигурност Бургас" Иван Владимиров и уточни, че Очите е назначен на работа през 2015 година.

Коментар на Actualno.com: Има ли обяснение (не)обяснимото? Има - както е казал Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече"! Пари, да не се объркате, че са гърненца с мед!

КОМПЮТЪРНА ФИРМА ЩЕ ДОСТАВЯ ПРЕПАРАТИ ЗА ЧУМАТА ПО ОВЦЕТЕ

Компютърната фирма "Глобул Вижън 2018" ще доставя препарати за откриване на чумата по овцете. Обществената поръчка е на стойност над 330 000 лева. Въпросната компания е създадена в края на юни - около седмица, след като Агенцията по храните официално обяви, че е открито първото огнище на чума. За участие в обществената поръчка е поканена само въпросната фирма.

Коментар на Actualno.com: Че много ясно - отдавна живеем във Farmville.

Петък, 10 август

МИЛИОНЕРИ СА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ

Много добри доходи и имущество са декларирали доста от директорите и на държавни, и на частни болници. От тази година управителите на болници, които имат договори със здравната каса и се финансират с обществени средства, също са длъжни да подават имотни декларации пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. Най-богат от близо 300-те директори и управители, подали декларации, е шефът на държавната кардиологична болница "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев. Той и съпругата му Даринка притежават дялове от 7 дружества за общо 2 206 700 лв. Сред тях са "Кристална вода" - компания, свързвана с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка, която се занимава с ВиК проекти и пречистване на води.

Коментар на Actualno.com: То затова здравето е най-важно!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

11 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Путинистите са в шок – руснаците искат нормализация на отношенията със Запада, независимо от санкциите 10 Путинистите са в шок – руснаците искат нормализация на отношенията със Запада, независимо от санкциите преди 7 месеца Профил на трол?
  Левада-Центр: 68% от руснаците не искат да живеят в "обсадена крепост" и да воюват със Запада - искат сближаване със Запада. Това е по-важно и от падането на путинския рейтинг, и от ръста на протестите. Рейтингът може да се напомпи , а протестите - неутрализирани, ако народът е готов да седи във "военния лагер". НО руснаците явно разбират, че конфронатацията на Русия с виж още ›› ъс Запада е за да се отвлече вниманието им от бедността - елита краде зад ''заплахата''от либералната цивилизация за руските ''ценности''страшното е, че и руската като българската система не е в състояние да се самопреформатира - единствената идея за оцеляване е търсенето на външен враг и спешно ще търсят начин да върнат населението в състоянието на агресивност и враждебност към либералния свят, който е гибелен за властта – олигархията не може да оцелее в условия на НЕдържавна пазарна конкурентна икономика . Значи властта ще създава нови "заплахи"да принуди хората да се плашат и да останат зад Кремъл, НО на властите да върнат Русия в антизападното поле СЕГА ВЕЧЕ ще е по- трудно да убедят руснаците, че че могат да разрушат света, и по този начин да им осмислят живота – хората вече разпознават политическото мошеничество
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  точно 65% от населението в любимата им матушка е под прага за оцеляване. Тая соц. пропаганда дето я пробутват след соца вече не върви. Днес и руснаците могат да пътуват свободно ( за разлика от тогава ) и сами са се убедили кое как е на запад. Бедни хора има навсякъде, но апокалиптична е картината само в необятната им матушка
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • ЗАЕВ СЕ ИЗВИНЯВА, ЧЕ РУСИЯ ЗАПОВЯДА БЪЛГАРСКАТА ИМ ИСТОРИЯ ДА СЕ НАРИЧА МАКЕДОНСКА 9 ЗАЕВ СЕ ИЗВИНЯВА, ЧЕ РУСИЯ ЗАПОВЯДА БЪЛГАРСКАТА ИМ ИСТОРИЯ ДА СЕ НАРИЧА МАКЕДОНСКА преди 7 месеца Профил на трол?
  след нахлуването на Червената армия, в страната ни са убити без съд и присъда над 30 000 българи. На 7 декември 1945 г. по заповед от Москва започва и Кървавия Божик – разправата с българите в Пиринска и Вардарска Македония, които не искат да се откажат от своя род и родина и да се пишат „македонци“. В кампанията са избити 21 000 българи, а над 110 000 са насилствено репатрирани. Десетки хиляди виж още ›› са задържани, арестувани и хвърлени в лагери. Над милион българи са насилствено принудени да се откажат от националността си и българското си име. Следва и Народния съд, чиито жертви са над 2000. Всички смъртни присъди са подписани от тогавашния министър на правосъдието Ради Найденов – дядо на днешния външен министър. Всичко това – под дулата на 300 000 окупационен корпус на Червената армия, който остава в България до 1947 г. Издръжката му е по-голяма от бюджета на държавата ни.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Роберт Мугабе 8 Роберт Мугабе преди 7 месеца Профил на трол?
  Уважаеми актуално.ком, пропуснахте една уникално абсурдна новина, която "изплува" през седмицата: Как Столичния общински съвет подари на Максим Бехар къща за офис на пъпа на София без той да даде и стотинка, а освен това ще му поема данъците, такса смет и режийните разноски. Дерзайте!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  за 2017 г. ВЕИ инсталациите в света са нараснали с 167 Гига-Вата (ГВт). Това се равнява на 83,5 пъти АЕЦ "Козлодуй" или на 20 пъти всички налични инсталирани и работоспособни еликтрпроизводствени мощности в България. Делът на България в това световно нарастване е НУ-ЛА! Но затова пък, докато цените на инсталациите и произведената от тях електроенергия в целия свят ПАДАТ от 1- виж още ›› ви юли пак си повишихме цената за компенсиране на продукцията от ВЕИ, което всъщност спъва развитието на сектора. Разликите се крадат, а изоставането е равносилно на пикаене срещу вятъра Решението на КЕВР за 2017г. за средна цена на ел.енерг. от ВИ е 279, а за 2018г. е 315!! На този фон организираната пестъпност, владееща и тероризираща територията краде наши милиарди и ги подарявана Русия за старо желязо, като ни лъже, че е дин ден то ще се превърне в нова и евтина АЕЦ.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Рубль вообще исчезнет, когда китайцы Сибирь отхватят 6 Рубль вообще исчезнет, когда китайцы Сибирь отхватят преди 7 месеца Профил на трол?
  Вчера в 5:25 ч. · США поможет России избавиться от долларовой зависимости Не так давно наш кесарь объявил джихад доллару. К сожалению, российские банки не подержали этот призыв. Но на помощь России пришли прогрессивные американские единомышленники. Новый проект американских санкций содержит запрет долларовых расчётов для российских банков. Ждём совместной операции кесаря и Госдепа по принужден виж още ›› ию российских банкиров к патриотизму. Так победим (facebook.com/religiaopium/photos/a.213199585501447.1073741826.213145848840154/1090779254410138/?type=3&theater )
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  На 8 август се навършиха 10 години от войната на Русия срещу миниатюрна Грузия. Днес 20% от територията на страната е окупирана от Кочината. От окупирантие територии бяха прогонени над 150 000 грузинци. Причина за нападението са продължителните провокации на хибридната руска армия в Южна Осетия, убийсвтата и обстрелите на военни и полицейски части, което принуждава грузинците да предприемат ответ виж още ›› ни действия. Москва намира в това повод за нахлуване и 58-а армия която "случайно" точно по това време прави учения на границата нахлува на територията на Грузия. Настъплението на руската армия е съпроводено с обстрели на цивилни цели, включително с балистични ракети. На снимката - автобус, в който бежанци се опитват да се измъкнат от град Гори. Руски военни го обстрелват с противотанкова управляема ракета. Всички са загинали ( facebook.com/kontraprop/photos/a.237206966630932.1073741828.237095436642085/709808449370779/?type=3&theater )
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • какво мислят китайците за руската нация и Русия 4 какво мислят китайците за руската нация и Русия преди 7 месеца Профил на трол?
  със съкращения от руския сайт proza.ru : '' ... ''руснаците заради вековното крепостничество и комунизма нямат демократични традиции - имат склонност към краен индивидуализъм, но и в индивидуализма си са робски покорни. Като имат свобода са готови да унищожат всичко. " ''Руският народ на нищо не е способен без помощта на чужденци и постиженията на Русия в инаги с виж още ›› а направени от чужденци. Когато руснак се захване сам за работа всичко бързо се разпада. Причината е тяхната неспособност за самоконтрол, за самодисциплина. В Русия винаги СА СЕ ПРЕКЛАНЯЛИ пред Запада. " ''Руснаците са не могат да протестират и ако протестират е за кратко. При Путин стандарта на живот на обикновените хора катастрофално падна, те са ограбвани и измамени, но народа само коментира и всичко остава на думи. Около 80% от населението е под прага на бедността. Недоволните са много, но няма организиран протест. Руският народ за пореден път демонстрира потресаваща толерантност към властите. Това е основната традиция, получена в наследство на крепостническото миналото и комунизма.'' ''Руските хора са постоянно във война и имат търпимост към жестокостите.И освен това те се смятат, че са по-висши от другите нации. Руснаците считат себе си за по-добри от другите. Това е отразено в теорията за превъзходството на славянската (??) раса. Руснаците гледат с презрение на само на останалите на изток и на юг, но икъм по-развития Запад. Те винаги искат да бъдат първе, да командват. Идеята за превъзходство е проникнала дълбоко в психологията на руснаците.'' ''Външната политика на Русия се основава на хегемонията. Дори и сега, когато тя дори не може да се счита за ВТОРОРАЗРЯДНА държава и е трудно да скрие своя колонизаторски манталитет" "Колкото и се опитват да се европеизират руснаците, те изобщо не приличат на европейците. В много отношения те са по-близки до монголите - има формални признаци на цивилизовано общество, но вътре си е чисто руски пулнеж. Зад външното приличие лесно се разпознава истинската груба природа ...'' ''Моралът на руснаците е обратен . На руснаците е присъщо незачитане на конвенционалния морал. Несъвместимостта с морала се е превърнала в характерна черта на руската нация - хем източна покорност и раболепие, хем разврат и безнравственост ; страх от властта и едновременно презрение към традицията, отхвърляне на общоприетите принципи на морал и нравственост. Това води до това, че грубостта приемат за храброст, разпуснатостта и хаоса - за демокрация, а лакействането за добродетел " ''Руснаците не ценят историята, отричат самата ​ историческа памет ...'' ''В Русия процъфтява ужасяваща бюрокрация и огромни опашки. Без значение колко много хора чакат на опашката - 10 или 100 - чиновниците работят както обикновено: не бързат, разговарят си и не забравят да си пийват и чай. Нищо няма да ги накара да променят своите навици, никакви бедствия. " ''добре познатия израз на английски поет Джонсън: Патриотизмът е последното убежище на негодника ", преведен на руски звучи така: Не всичко е загубено, дори и за най-пропадналия отхвърлен от приятелите и общността, ако в сърцето му е запазено чувство към Русия - в нея е последната надежда и спасение. " ''Тъй като руснаците само са водили войни , не са имали време да усъвършенстват родния си език. Дори и културните хора с висше образование могат безкрайно да спорят за написването на няколко прости думи или изречения. И болшинството руски граждани не биха могли да издържат изпита за получаване на руско гражданство" ''В Русия няма любов, но има култ към секса, който заменя любовта. Най-атрактивната професия за руската ученичка, разбира се, се счита проституцията - общество толерира това. Вув вестниците реклами за наемане на момичетата открито се отпечатват за предоставяне на сексуални услуги. Руското общество изобщо не разбира какво е добро и какво е лошо.'' ''Що се отнася до политиците, те не само не се страхуват да осерат репутацията си в тази безморална среда, но напротив, използват секса като средство за постигане на целите си. Много от тях, включително и членове на парламента и губернатори открито подържат по няколко любовници, а партята на Жириновски иска да се отворят публични домове. Това е историческо наследство. Пушкин хвалели за сексуалната му способност, а на Екатерина II даже й се прекланяли.'' ''Руснаците не могат да не пият - може да не се яде, но е невъзможно да не се пие - това е още една забележителна характеристика на руснаците. Руснаците ще търпят без хляб, но ще се разбунтуват без водка. Водката е станала важна част от ''културата'' на руското общество. Алкохола - това е нещо, без което руснакът не може и не иска да може. Докато в други страни казват: Който става рано, той печели за прехраната си, то за руснака се казва: Който става рано ще има какво да пие'' - тук китайците изброяват ''велики''руски алкохолици. ''Срам в руснаците няма и капка. Най-невероятното нещо е, че те никога не се чувстват засрамени, без значение какво са направили. Напротив, те винаги намират за всичко оправдание в другите. В Русия на всички нива измамата процъфтява.'' ''Рускнаците живеят в постоянен страх. Всички около тях са врагове. Атмосфера на общо подозрение цари в Русия. Ролята на Федералната служба за сигурност както и преди все още е огромна. Почти всички телефонни разговори се подслушват, а ако е необходимо, спец. службите винаги може да ви продадат компромат." ''Ако мъдрия Китай след Япония и Южна Корея е приел западния модел, то Русия е тръгнала по пътя на държавите от Африка или в най-добрия случай на Латинска Америка.'' ''руската нация е изцяло нация на крадци, страхливци, разбойници; основните характеристики на руския характер са гнева, алчността и преклонението пред насилието. "Величието'' на руската нация е 30% от кражби на чужди победи и достижения + 70% тероризъм, мафиотщина, политически интриги и хибридни войни". Няма значение дали това е вярно или не е. Важното е какво мислят китайците за руската нация и Русия...'' 🐒
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Да построим на Българската червенотиквенишка политическа класа, квартал с Червени Фенери 3 Да построим на Българската червенотиквенишка политическа класа, квартал с Червени Фенери преди 7 месеца Профил на трол?
  Ето още една статия по темата. Снимката е от 1946 и е направена в Блед, Словения при подписването на Договора за влизане на България в Югославия от Йосип Броз Тито и Георгий Димитрович Димитров – съветски гражданин, сталински прислужник и по съвместителство Премиер на България. Зад него са Трайчо Костов и Кимон Георгиев. Поредното национално предателство. Друга тема е защо този договор не влиза виж още ›› в сила: faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora/pozoren-den-bkp-dava-kulturna-avtonomiya-na-pirinska-makedoniya-1
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Следпредседателската изцепка на Борисов,че предстоят гласувания за приемане на Македония в ЕС и НАТО издайнически прозвучаха,ни в клин-ни в ръкав,като заплаха. Къде отидоха прегръдките и братските чувства към македонската страна на балканския ''лидер'' ''евроатлант'' Самопровъзгласилият се за дипломат от регионална величина Борисов можеше да реагира на думит виж още ›› е на Заев по-дипломатични начини ако имаше представа че Княжество България е принудено със заплашителна дипломатична нота от Русия да оттегли българската армия и Иленденското въстание е ПРЕКРАТЕНО, не потушено. Но не, дипломацията свършва,когато трябва да се обслужат РУСКИТЕ и на путин интересите. Тези интереси се налагат само с лъжи,подкупи интриги, скърцане със зъби и пожари на Балканите
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  За 150 години русофилите са причинили на България повече злини, от колкото общо еничарите и фанариотите за 500. И като геноцид, и като грабеж, и като унищожаване на нравствеността на българина. Един от най-големите грехове към България на русофилите-безродници като руски маши е участието им в измислянето на “македонската нация” и македонизма през 1934 в Москва. Също – и опитът им за откъсване на виж още ›› Пиринския край от България през 1946 /и след това/ чрез насилственото записване в българските паспорти на хората там “македонци” и изучаването в училищата на “македонски език”. Също – и предаването пак през 1946 на делегация от Скопие на костите на Гоце Делчев и Архива на Македонския научен институт в София: faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora/deynostta-na-vaptsarov-ne-e-antifashistka-a-antibalgarska
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 22 март

Овен Денят ще бъде неприлично спокоен. Не си търсете излишни емоции, а се насладете на шанса да си поемете въздух и да се насладите на...

Последно в Актуално