X
 
 

Инвестират над 20 млн. в път между Търговище, Разград и Силистра

Над 20 млн. лв. с ДДС се инвестират в рехабилитацията на два участъка от второкласния път Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, който свързва областите Търговище, Разград и Силистра.

През м. г. стартира рехабилитацията на 21 км в участъка Търговище - Разград и още 10 км в участъка Кубрат – Тутракан. Двата проекта се финансират от Оперативна програма „Региони в растеж“ и ще завършат тази година, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Идея: Да се създаде специален орган за борба с войната по пътищата

Да бъде създаден специализиран държавен орган, който да се бори с войната по пътищата. Това предлага Руслан Вуцов, председател на Управ...

В област Разград през 2017 г. и до края на април т. г. на по второкласния път Разград – Кубрат – Тутракан са извършени текущи ремонти за над 530 хил. лв. с ДДС, а за подобряване състоянието на Русе - Кубрат - Завет са вложени над 138 хил. лв. с ДДС.

За основния ремонт на двата участъка са необходими десетки милиони лева, с които в момента АПИ не разполага, се сочи в съобщението.

През м. г. за повишаване на пътната безопасност на републиканските пътища в област Разград са осигурени повече от половин милион лева. От тях 30 хил. лв. са за монтаж на нови пътни знаци, 317 хил. лв. за полагане на хоризонтална маркировка и близо 200 хил. лв. са за подмяна на липсващи или деформирани при пътни инциденти мантинели.

През последните 2 г. основен приоритет в работата на АПИ и МРРБ е подобряване състоянието на пътищата в Северна България.

Нужни са ни над 3 млрд. лв. за инфраструктура в периода 2020 - 2030 г.

Малко над 3 млрд. лв. ще са нужни на България за инфраструктура за периода 2020 – 2030 г. Това каза министърът на регионалното ра...

В област Разград през 2016 г. са инвестирани над 10 млн. лв. в превантивен ремонт на 13 км от третокласния път Разград – Благоево, 27 км между Самуил и Подайва и 28 км между Побит камък и Завет. Миналата година са вложени един милион лева за ремонта на 4 км от второкласния път Дралфа – Чудомир – Лозница.

„Хроничното недофинансиране на пътния сектор през последните 25 години доведе до влошаване на състоянието им и в момента над 6000 км пътища се нуждаят от основен ремонт. Очаква се с въвеждането на тол системата да се увеличат трикратно постъпленията от пътни такси, които в момента са над 350 млн. лв. Тези средства ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на пътища, което ще доведе до подобряване на пътната инфраструктура“, сочат от АПИ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители