Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

4265
Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването
Снимка: iStock

Според фитнес треньора Джена Рицо, това, което не ядете, е също толкова важно, колкото и това, което ядете. Някои храни, казва Рицо в наскоро вайръл видео в TikTok, всъщност могат да затруднят отслабването.

Вижте още: Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години 

"Не казвам никога да не ядете тези храни. Ако ги харесвате, да, те могат да се впишат в дневната ви цел за калории", споделя Рицо. „Просто, от моя опит като фитнес треньор през последните шест години, тези храни просто не са супер благоприятни за загуба на тегло или цялостно здраве като цяло.

Разбира се, най-бързият начин да отслабнете е да преминете към балансирана диета и редовни упражнения.

Днес ви представяме 4 храни, които трябва да избягвате, ако искате да влезе във форма за лятото.

1. Замразени храни

Привлекателността на замразените храни е неоспорима: те са изключително лесни за приготвяне. Но те също са вредни за отслабване. Независимо дали става дума за пакет замразени пици, горещи джобове или тостерни щрудели, замразените храни са едни от най-лошите храни за отслабване, според Рицо.

Това ще бъдат не само едни от най-калоричните храни, които можете да получите, но и за много от тези храни техните съставки са абсолютно боклук, така че те няма да насърчават здравословните телесни функции.“

Ако трябва да запасите фризера си, заредете се със замразени горски плодове и зеленчуци или потърсете нетипични по-здравословни опции, като замразени зеленчукови бургери.

2. Фрапучино

Няма значение колко са вкусни, следващия път, когато сте на заведение, пропуснете Фрапучиното или всяка друга подобна напитка. Вместо това, ако искате сладко кофеиново лакомство, вземете нещо малко по-малко декадентско, като студено лате с овесено мляко.

Калориите на фрапучиното са това, което фитнес експертите наричат ​​„празни калории“ – храна или напитка, които натрупват общия ви дневен калориен прием, без да предлагат никакви ползи за здравето.

Това е предимно само захар, така че няма да направи нищо за вас“, обяснява Рицо. „Няма да ви държи сити. Няма да помогне на мускулите ви да се възстановят. И очевидно ще ви улесни наистина да ядете с калориен излишък.“

Вижте още: Най-добрите плодове за лечение на затлъстял верен дроб

3. Гранола бар

Гранола баровете са постигнали здравословен имидж през годините; "гранола" като термин все пак се свързва с естествения начин на живот. Но в действителност те са измамно здравословни закуски.

Много хора смятат, че те са здравословни, защото ви ги рекламират като такива, но те са включени в този списък, защото отново са много калорични и много захарни“, каза Рицо. „Те всъщност не правят нищо за вас, освен да повишат кръвната ви захар, така че тя да се срине и вие просто жадувате за повече нездравословна храна.

Удобството на бара обаче не може да бъде надценено, особено ако сте в движение. Вместо гранола, потърсете блокчета с високо съдържание на протеини (искате поне 20 грама на блокче) и ниско съдържание на захар.

4. „Кето“, „веган“ или „безглутенови“ храни

Има огромни ползи за здравето от спазването на кето, веганска или безглутенова диета. Но много такива храни могат да бъдат коварно лоши за загуба на тегло. Преди да вземете каквито и да било предварително опаковани храни, които се продават като част от популярна диета, разгледайте внимателно етикета за хранителните стойности и оставете на рафта всичко, което съдържа много захар или трансмазнини.

Тези продукти се рекламират на хората като „по-здравословен вариант“, така че вие ​​го виждате и си мислите: „О, това ще е нещо, което ще ми помогне да отслабна, нали? Изглежда здравословно.“ А това не е така", каза Рицо. „Повечето от тези преработени, пакетирани храни са просто прехвалена нездравословна храна."

Разбира се, тук има едно огромно изключение, според Рицо: „Ако страдате от целиакия и трябва да ядете продукти без глутен, това не се отнася за вас.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Нови проучвания разкриват връзка между захарта и главоболието

Гладен си? Ето каква може да е причината

6 прости стъпки за ускоряване на метаболизма

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

5 храни, които съдържат най-много калций - освен млякото

Този прашец укрепва костите и мускулите и подобрява имунитета

На какво се дължи внезапната болка в долната част на гърба?

Има ли слънчева алергия: митове, факти и методи на лечение

6 основателни причини да ядете повече череши

Не знаете какво да правите с окосената трева: Ето 5 прости идеи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com