X
 
 

Въпросите, които Слави трябва да зададе на Радев, Цацаров и Караянчева

15808 15
photo of Въпросите, които Слави трябва да зададе на Радев, Цацаров и Караянчева
Снимка: БГНЕС
Тази седмица политическата буря в България едва ли ще се успокоява, по-скоро ще се разразява с по-голяма сила. Със сигурност масло в огъня ще налее Слави Трифонов – цяла седмица в неговото шоу трябва да гостуват най-важните (по Конституция) хора в държавата. Днес, 19 ноември, ще е председателят на парламента Цвета Караянчева (бел. ред. - г-жа Караянчева е на посещение в Япония и ще гостува следващия понеделник, 26 ноември), утре, 20 ноември, би трябвало да дойде президентът Румен Радев, в сряда, 21 ноември, ще е ред на премиера Бойко Борисов, в чертвъртък, 22 ноември, идва главният прокурор Сотир Цацаров, а седмицата ще завърши с омбудсмана Мая Манолова.

В отделен материал описах няколко от многото въпроси, които трябва да бъдат зададени на Бойко Борисов. А в следващите редове ще обърна внимание и на другите гости – с изключение на Мая Манолова, тъй като ролята на омбудсмана, по мое мнение, е твърде скромна в нашата дивашка демокрация, колкото и силно да вика самият омбудсман. И така, по хронологичен на гостуванията ред:

КЪМ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

1. Г-жо Караянчева, ще подкрепите ли новия законопроект на управляващата коалиция, който премахва срока от 2019 година за въвеждане на електронно гласуване и прави безсрочно въпросното въвеждане в стил "тате ще ми купи колело, ама друг път"?

2. Какво е Вашето мнение – защо в същия законопроект се премахва номера на партиите в бюлетината и се оставят само имената? Не е ли това скрит образователен ценз?

3. Какво е наказанието за неявяване на депутат на работа в парламента?

4. Колко пъти не се е явил Делян Пеевски на работа в този парламент и на какво основание? В училище дори при определен брой извинени отсъствия има последствия, за Пеевски защо няма?

КЪМ РУМЕН РАДЕВ

1. Вашата роля като президент често е описвана като морален стожер на обществото. Смятате ли, че можете да сте такъв морален стожер, след като през 2015 година Инспекторатът на Министерството на отбраната прави проверка и установява, че сте назначили сегашната си съпруга Десислава за PR на ВВС в нарушение на Трудовия кодекс?

2. Вярно ли е или не е, че вие лично като ръководител на ВВС сте подкрепили на специална среща в армията промяната в Кодекса за социално осигуряване, която позволяваше на военните масово да вземат хем пенсия, хем заплата?

3. Вашият глас беше един от изключително силните против Истанбулската конвенция с аргумент неразбиране на термина „джендър”. Защо гласът Ви не е така силен и настоятелен по отношение насилието над жени и домашното насилие в България, след като примерите за трагични случаи в това отношение валят всеки ден в медиите?

4. Можете ли да изброите няколко добри неща, които това правителство направи?

5. Как виждате последния мониторингов доклад на ЕК за България – като притеснителен, защото Брюксел почва да си затваря очите за проблемите у нас или като окуражителен?

6. Какъв е Вашият цивилизационен избор като политик – Русия или Европейският съюз и защо?

КЪМ СОТИР ЦАЦАРОВ

1. Последният мониторингов доклад на Европейската комисия се оказа най-добрият за България, откакто сме в ЕС. Доволен ли сте от него?

2. В този доклад се казва, че ЕК прекратява засега наблюдението по отношение на организираната престъпност. Защо, след като убийството на собственика на "Айрян Балкан" и приближен до Цветан Цветанов Петър Христов още не е разкрито, не е разкрито и това на инспектора от НАП Иво Стаменов, за което лично обещахте преди година, че ще има твърд отговор?

3. Делото КТБ – извън него беше обявено, че има 24 други производства. Какво става - колко време ще чакаме да разберем дали тези производства ще станат дела в съда или ще си останат пожелание за пред медиите?

4. Защо няма проверка на сделката за ТЕЦ Варна, който беше купен от Ахмед Доган? Намирате ли за нормално един ТЕЦ да бъде купен за няколко хиляди лева? Не трябва ли да разследвате и как така ТЕЦ-ът беше купен толкова евтино след като беше избран да поддържа студен резерв и държавата ще плаща за това милиони?

5. Какво говори за Специализирания наказателен съд последното решение по делото "Иванчева" – издадено е съдебно решение за привеждане под домашен арест с незабавно изпълнение, което не е изпълнено незабавно, а вместо това се чака няколко часа да мине обжалване и Десислава Иванчева си остава в крайна сметка в ареста?

6. Защо не се появявате в парламента на всеки три месеца и не давате отчет там какво вършите, както беше решено още преди година и половина? И как така според Вас ЕК го пропусна това в доклада си като дори спира да наблюдава как изпълняваме нормативната рамка за правосъдието ни?

7. Кога ще има поне едно-едничко успешно завършено знаково дело в съда с осъдителна присъда – за последно в дългия списък от неуспехи на прокуратурата се прибави и делото "Октопод", по което Алексей Петров беше оправдан, а преди това осъди България в Страсбург? Вие можете ли да се похвалите с едно такова успешно за прокуратурата дело и кое е то?

8. Ако коефициентът на полезно действие на която и да е частна фирма е такъв, какъвто е този на прокуратурата по дела с тема „организирана престъпност”, какво щеше да се случи с ръководителя ѝ? Защо не се случва с Вас и не трябва ли да бъде уредено законово да Ви се случва, а не да стоите 7 години бетониран на поста си, независимо какви резултати постигате?

Въпроси и то настоятелни трябва да има към всички хора на висши държавни постове – ежедневно и ежечасно, даже ежеминутно. Който иска, да го стори - на следния имейл адрес, както подканя и Слави Трифонов. Защото България е блато – президентът може да говори колкото си иска как не го е казал точно така, но милиони българи добре го знаят. Знаят и, че не помръдваме от това блато – и вече им писна тотално!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 14 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ДАЛИ ИМА СМЕЛОСТТА /ЗАЩОТО ДОСЕГА НЕ ЧУХМЕ И ДУМА ОТ НЕГО МАЙ/, ДА ПИТА ЦАЦАРОВ КАК И ЗАЩО ВЕЧЕ 7!? МЕСЕЦА ДВЕ ЖЕНИ, ЗА КОИТО НИТО ЕДИН ОТ "СВИДЕТЕЛИТЕ" НЕ КАЗА ЧЕ СА ПОИСКАЛИ И ВЗЕЛИ ЛИЧНО ПОДКУП, СТОЯТ В ЕДНО МАЗЕ, А ПОСРЕДНИКА, КОЙТО ЕДИНСТВЕН Е ИСКАЛ ПАРИТЕ СИ Е В КЪЩИ? ТОВА ЛИ Е "РЕФОРМАТА" В СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА, НЕЗНАЙНО КАК ВИДЯНА ОТ "ЧОВЕКА ИШИАС" И КОЛЕГ виж още ›› ИТЕ МУ В ЕК?
 • Анонимен 13 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Още един въпрос към Караянчева и Цацаров: Обвиненията за престъпления масово се провалят преднамерено по време на следствените действия! Там е голямата корупция! Защо не се се говори за това и не се предприемат коригиращи действия от прокуратурата и парламента?
 • Македонецъ 12 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  АЛО , ГРАЖДАНКО Симеонова от фейсбук. На цацаров съвеста ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ И НЕ Е ЧИСТА , НО СПИ СПОКОЙНО. НИМА ТОВА НЕ ВИ Е ИЗВЕСТНО ТА СЕ НАЛАГАТЕ ТАКА ДА ПИТАТЕ РИТОРИЧНО И НЕВИННО ? КАТО ВИ ГЛЕДАМ СНИМКАТА ТО ПОМНИТЕ 90ТЕ , Е НЕ ПОМНИТЕ ЛИ слави трифонов ? А , НЕГОВАТА СЪВЕСТ ЧИСТА ЛИ Е ? КОЛКОТО И НА цацаров и НАЙ ВЕРОЯТНО СПИ СПОКОЙНО.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Изтече запис на Слави и Бойко – СТ: Дават ми вече 12%. Със сигурност заедно сме над Корнелия. ББ: Повече си – на 15%, ама съм им казал да не те обявяват, че може да навредиш и на ГЕРБ. СТ: Това си е твърдо мнозинство. Няма да ни трябват нито Патриотите, нито психо-десните. ББ: Да, яко е така. И аз не искам и да чувам за психарите. Тия са луди наистина. СТ: Да ги оставим на Корнелия тогава. (Бойко виж още ›› се смее) ББ: Да, нека си направят коалиция БСП и Плевнелиев. Но ти си важен, за да не изпревари БСП ГЕРБ, че доста се доближиха. Незаменим си за това. СТ: А с Радев как ще се оправим? ББ: Там ще е по-трудно. Много популистки се държи, харесва го народът. Много точки трупа. Може да не го бием и заедно. Но с ДПС ще го изместим със сигурност. СТ: Ако ДПС официално ни подкрепи, може да ни убие. ББ: Това ще го правим само ако има смисъл. Ако няма, ще е като сега – даваш им тайно министри и пари, и те подкрепят откъм тъмното, без никой да ги вижда. СТ: Е, какво значи „да има смисъл“. Като си имаме свое мнозинство без тях, какво повече… ББ: Смисъл има, ако заедно с теб, и с ДПС, направим над две трети депутати. Тогава можем да променим Конституцията и да вкараме президентска или полу-президентска република. После предсрочни избори за президент, и Радев изгаря. СТ: Разчиташ да го биеш на преки избори? ББ: Ако сме тримата с ДПС, няма какво да направи. Никой народен любимец не може да бие съюзените ни местни структури. Апаратът ще спечели изборите. СТ: Цецо знае ли, ще се съгласи ли? ББ: Цецо прави каквото му кажат от Посолството, работя с тях да го убедят да се разбере с Доган. СТ: Доган е точен, каквото сме правили с него, никога не се е отметнал. Ама хванем ли се с него, е еднократно. После загиваме. ББ: Абе ние да вземем 5 години мандат и президентска република, пък те нека си лаят… (Следва малка пауза) СТ: Ако стане всичко това, аз изгарям като шоумен. А и ДПС ще ме потопи. ББ: Аз като стана президент, ти ставаш твърдо премиер. Дори така ще е по-добре от това да правим правителство двамата. Тогава ще трябва да си вицепремиер или нещо такова. Ако се отървем от Радев, ставаш направо премиер. СТ: Ама може ли Корнелия да развали работата? ББ: Корнелия е около една трета от гласовете, без протестния вот, няма как да вземе над 80 депутати. При късмет, аз, ти и Доган, ще имаме над 160 гласа. Свикваме ВНС, гоним Радев и следващите 10 години сме бетон. Корнелия ще я махнат като видят, че няма да им донесе власт. То половината БСП и сега иска да дойде на голяма коалиция… СТ: Добре, значи всичко сега зависи от моята партия. ББ: Да, като си готов, падаме от власт, правим избори и започва схемата… СТ: Имам ли достатъчно време спокойно да направя нещата, има ли риск нещо друго да стане и по-рано да дойдат изборите? ББ: Няма страшно, Патриотите ще ни крепят до „откат“. Хареса им властта, а и гледай колко пари взе Каракачанов за тия танкове и самолети. Ще ни крепят, а народът вече на протести не излиза. Ти си прави партията, остави другото, докато си готов, на нас… СТ: ОК, разбрахме се…
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Това е фалшива новина! Треперят от страх и паника крадците! Идва време да си плащат!
  : 1 !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Изтече запис на Слави и Бойко – правят мега коалиция и с ДПС, основен враг им е РадевСупер скандален запис на преговори между Слави Трифонов – новият политик, и Бойко Борисов изтече в Мрежата. Тъй като има определени маркери (пиукване през няколко минути), това навежда на мисълта, че записът е направен от ДАНС, и че вероятно едно от двете лица е било официално подслушвано. По-вероятно е това да виж още ›› е бил Трифонов, който е наблюдаван от службите, заради обстоятелството, че не плаща никакви данъци и почти всичките му приходи отиват в офшорки.
 • Анонимен 9 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Изтече запис на Слави и Бойко – правят мега коалиция и с ДПС, основен враг им е Радев
 • Анонимен 8 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  да се пита тн телевизия бтв и дългия докога ще се политизират напук на нормите? защо при дългия? той е главата на поредния пуч. и ако властта не го знае....? лошо.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Да ЛЕГИТИМИРАШ с височайши посещения шоумена Славчо и Майя / нежно наричана Галевица, незнайно защо/, които ВИДИМО ни ги готвят за поредните "спасители", просто е ПРОТИВНО! Някой мисли ли сериозно, че Славчо като задава едни "остри" въпроси нещо ще направи - Бареков сме го играли вече, не си ли извадихме поуката от "острия" Бареков, та сега тоя?
 • Анонимен 6 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Да пита Майчето - видната боркиня за нашето светло бъдеще, защо май точно тя инициира промените в ГПК в услуга на банките, каква точно и беше ролята в Костинброд и "консултациите" за Изборния закон дето допускаше Бисер Петното , защо май точно тя прочете кандидатурата на Пеевски за ДАНС и не се ли срамува нещо от този факт, защо защитава работещите пенсионери в МО и МВР с тлъсти заплати виж още ›› и толкова тлъсти пенсийки, а не каза и дума за 43 милиона давани за "дупката" във Варна и ТЕЦ-а на Доган? И за всичко това ли я награди Борисов с тоя и пост и за какво я готвят, щото е ясно , че отдавна има списък с поредни "спасители" - ма на статуквото и парите на олигархията, не на народа?
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ДЪРЖА МНОГО НА ВСИЧКИ ДА ИМ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА НОРМАЛНО ЛИ Е НЕГРАМОТНО И МАСОВО НЕИНТЕГРИРАНО МНОЗИНСТВО, ПЛАТЕНО С КЕБАПЧЕТА И КИНТИ, ДА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА НА ПЛАЩАЩОТО СМЕТКИТЕ ИМ, ВЕЧЕ МАЛЦИНСТВО?
Нагоре
Последно в Актуално