Колко струва притежаването на Bugatti Chiron (ВИДЕО)

5914
Колко струва притежаването на Bugatti Chiron (ВИДЕО)
Снимка: Bugatti

Покупката на кола е само част от разходите, когато става въпрос за притежаване на превозно средство. Автомобилите се чупят, изискват редовна поддръжка, която, ако бъде пренебрегната, обикновено води до много скъпи ремонти. Цените за поддръжка често нарастват заедно с цената на автомобила и струващото 3 млн долара Bugatti Chiron не прави изключение.

Екип на YouTube-канала The Hamilton Collection направи разбивка за това колко би струвало да притежавате Chiron за десетилетие. Факт е, че не е евтино, но също така вероятно не е толкова скъпо, колкото си представяте. Най-вече защото Bugatti предлага 4 години безплатна поддръжка за хиперколата, която облекчава собственика.

Последното Bugatti Centodieci е доставено на собственика

Целият тираж на Bugatti Centodieci е произведен и последната бройка от модела е доставена на нейния собственик. Хиперколата е базирана ...

След това обаче нещата започват да се натрупват. Годишното обслужване на Chiron е 11 500 долара и включва смяна на масло и маслен филтър, смяна на батерията на ключодържателя, поленови филтри и спирачна течност.

Големият сервизен ремонт се прави на 4-ата година, като това означава, че за 10 години собственикът ще трябва да го плати веднъж. Той струва 34 000 долара, като включва смяна на масло на преден и заден мост, смяна на масло на двигателя, смяна на масло и филтър на скоростна кутия, нов въздушен филтър на двигателя, смяна на задвижващ ремък, нови запалителни свещи, смяна на хидравлично масло и филтър и нова охлаждаща течност.

Bugatti също препоръчва смяна на гумите на всеки пет години, което добавя още 8450 долара. Така разходите за поддръжка за шест години, след първите четири години, възлизат общо на 91 500 долара. Комплект гуми довежда тази цифра до около 100 000 долара. Това обаче не включва цената на неща, които не са обхванати от гаранцията. Резервният ключ за Bugatti струва 13 547 долара, докато спирачките и роторите се сменят срещу 47 400 долара

Bugatti направи първия в света карбонов смарт-часовник

Производителят на хиперколи Bugatti и австрийската компания за маркови часовници VIITA Watches представиха още един съвместен продукт -...

Видеото също така подчертава колко ще струва смяната на задвижването, тъй като това е нещо, което собственикът може да трябва да направи след първите 10 години собственост. Туптящото сърце на Chiron – 8,0-литровият W16 двигател с четири турбокомпресора, струва колосалните 856 406 долара за подмяна - 250 006 долара повече, отколкото струва замяната на двигателя на Veyron. Смяната на скоростната кутия - седемстепенна автоматична с двоен съединител, излиза 85 000 долара.

Това са големи числа, но Chiron е скъпо произведение на инженерството и изкуството. Bugatti направи Chiron по-лесен за ремонт и живот, но все още не е евтин за закупуване или притежаване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com