Volkswagen може да се откаже от най- популярния си модел

7465
Volkswagen може да се откаже от най- популярния си модел
Снимка: VW

Появата на ново, девето поред поколение на хечбека Volkswagen Golf е под под голям въпрос заради поскъпването на колите с двигатели с вътрешно горене. Очаква се решение по въпроса да бъде взето през следващите 12 месеца, съобщават медиите в Германия.

През март 2021 г. Volkswagen обяви, че моделите Golf, T-Roc, Tiguan и Passat ще получат нови поколение, но това изявление явно беше прибързано. Вече е известно, че следващият Passat ще се предлага единствено като комби, докато седанът ще бъде заменен от нов електромобил. Твърде вероятно е хечбекът Golf, който е и най-популярният модел на германската марка, също да бъде спрян.

VW Group и Mercedes подкрепиха забраната на двигателя с вътрешно горене

Два от водещите германски производители – VW Group и Mercedes-Benz, обявиха, че планът на Европейския съюз да наложи 100% намаляв...

Новият изпълнителен директор на компанията Томас Шефер е доста предпазлив относно бъдещето на Golf, като признава, че няма крайно решение по въпроса. Бившият шеф на Skoda пое управлението на основната марка Volkswagen на 1 април тази година, като сега признава, че разработката на компактен модел двигатели с вътрешно горене ще бъде прекалено скъпа при приемането на новия стандарт Евро-7.

Според Шефер, тази мярка, която влиза в сила през 2025 г., ще увеличи стойността на автомобилите с двигатели с вътрешно горене с около 10 000 евро, тъй като ще са нужни сериозни средства за тяхната разработка. Той посочи, че едно ново превозно средство с конвенционално задвижване е безсмислено при жизнен цикъл на модела от 7-8 години.

Реално погледнато новият VW Golf излезе през 2019 г. и ще получи обновяване в средата на живота си – 2024 г. Наследникът му би трябвало да е готов през 2027 г., но забраната на продажби с бензинови и дизелови двигатели би трябвало да влезе в сила в ЕС през 2035 г. И това прави разработката на нов модел излишна, тъй като още преди този срок по-голямата част на продажбите на нови коли ще се пада на електромобили. И едва ли някой ще бъде готов да плати 10 000 или повече евро допълнително за компактен модел с ДВГ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstrek - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com