Разследва ли някой кой и защо постави проследяващо устройство в колата на Биляна Петрова?

4268
Разследва ли някой кой и защо постави проследяващо устройство в колата на Биляна Петрова?
Снимка: БГНЕС

Над два месеца никой не дава информация дали разследва и на какъв етап е разследването, ако има такова, по сигнал на Ирен Савова, адвокат на бившия зам.-кмет на "Младост" Биляна Петрова.

Савова е подала сигнал пред отговорните органи, в който твърди, че двама мъже поставят нещо под шасито на колата ѝ. Сигналът е придружен от видеозапис, като службите установяват, че става въпрос за записващо и проследяващо устройство, след като първоначално е имало съмнение дали не става въпрос за бомба.

ЦИК върна Иванчева в надпреварата за местните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) отмени решението на Общинска избирателна комисия (ОИК), с което е отказана регистрация на Десисла...

От видеозаписа, предоставен на Actualno.com, личи, че въпросните хора "работят" без да крият лицата си. Има и запис как преди това оглеждат обстановка и явно се подготвят за „операцията“.

Припомняме, че адвокат Савова получи сериозни заплахи след като пое защитата на Петрова. Преди около година нейни некролози бяха разлепени в района около жилището ѝ. Тогава юристът коментира, че вярва, че има "човек, облечен във власт", който упражнява принуда върху съда. Няма как да назова име, защото, доколкото разбрах, са освободили килията до Деси и Биляна – не бих искала да се намеря там, добави Савова. Тези жени са приключили, категорична беше Савова пред bTV.

Савова не за пръв път се оплаква от опит да ѝ въздействат. Тя беше адвокат и на бившия председател на КПУКИ Филип Златанов - човекът, който се изправи пред българското правосъдие заради записаното в тефтерчетата си - имена на известни хора и записки срещу тях "да се удари, да се забави, да се оправи", както и инициали на поръчители - Б.Б., Ц.Ц., Д.П. Юристът публично каза, че получавала "странно обаждане" да поеме определен случай, докато течеше делото срещу в крайна сметка осъдения Златанов, а в същия ден баща ѝ умира в катастрофа – блъснат е, докато кара велосипед при Ихтиман. Савова се оплака, че МВР така и не е разследвало случая с баща ѝ както трябва.

Припомняме, че на първа инстанция Десислава Иванчева получи 20 години затвор – за де факто искане на подкуп. Биляна Петрова беше осъдена на 15 години лишаване на свобода, а бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров като посредник - на 12 години затвор. Днес, 11 октомври, започна делото на втора инстанция – а какво се случи при първото заседание, научете в този материал!

ЦИК отказа регистрацията на Десислава Иванчева за местните избори

ЦИК отказа да регистрира бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева като кандидат кмет на София в предстоящите избори ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com