8 съвета за здравословно хранене, когато вечеряте навън

3124
8 съвета за здравословно хранене, когато вечеряте навън
Снимка: Nenad Maric / Pixabay

Храненето у дома с бързи закуски и вредни храни в много случаи е удобно, освен че ни позволява да се забавляваме с приятели и семейство и да прекарваме време с тях. Ако прекалявате с консумирането  на този тип храна може да навреди на здравето ни, като трупането на излишни килограми или сърдечни проблеми.

Храната в ресторанта е разнообразна, позволяваща ви да изберете по-здравословна такава, за да избегнете проблеми със здравето. За да изберете правилното за вас меню, ще ви представим осем съвета, които да имате предвид, когато посещавате ресторант и избирате най -здравословното си меню.

Прочетете менюто, преди да седнете на масата

Коя е най-здравословната вечеря

Често си обещаваме, че на следващия ден ще се храним по-балансирано, но невинаги успяваме. Всяко хранене през деня е важно, но има и е...

Ако не сте запознати с ресторанта или не знаете каква храна предлага, е препоръчително да отделите няколко минути, за да прочетете менюто, за да видите разнообразието от продукти и да изберете най-полезното. Ако седнете, преди да разгледате менюто, вероятно ще изберете по-малко здравословния вариант.

Пийте вода преди и по време на хранене

Изпиването на чаша вода преди хранене не само ще подобри вашето храносмилане, но и ще доведе до намаляне на безпокойството от храната. Водата също е чудесен вариант за избягване на сладки напитки. Според лекарски проучвания е установено, че хора, които спазват диета и изпиват поне 500 милилитра вода, половин час преди прием на храна, приемат по-малко калории и губят 44% повече тегло.

Проверете как е приготвена храната

Начинът на приготвяне на храната влияе върху съдържащите се в нея количество калории. В тази връзка потърсете храни, приготвени на пара, скара, печени или варени. Общо взето този тип методи на готвене са равни по калории и следователно съдържат по-малко мазнини.

Страхотни идеи за светкавично бърза и ефектна вечеря

Съвременната домакиня често е заета с много неща в ежедневието си. Освен домакиня и майка, тя е заета и с много и неотложни ангажименти...

Първо поръчайте супа или салата

Яжте супа или салата преди основното си хранене, за да избегнете преяждане. Яденето на супа преди хранене би помогнало за намаляването на приема на калории с 20%.

Поръчайте две предястия вместо основното

Повечето хора  са по-склонни да преяждат, когато храната се сервира на големи порции. Така че, ако отивате в ресторант, където знаете, че сервират огромни порции, опитайте да поръчате две предястия вместо едно основно ястие.

Сдъвквайте добре храната

Какво не трябва да пием и ядем преди лягане

На гладен стомах наистина се заспива трудно. Отивате до хладилника и хапвате каквото намерите. До тук добре, но трябва да знаете, че им...

По правило не обръщаме внимание на това как се храним, така че е добре да опитате да се насладите на вкусовите и ароматни качества на храната. Това ще ви помогне  да подобрите самоконтрола  си и да не преяждате. Освен това, ако добре сдъвквате храната си, това би спомогнало за по-доброто ви храносмилане.

Изпийте чаша кафе или чай вместо десерт

Пропуснете десерта и поръчайте кафе или чай вместо това. Като изключите десерта, ще намалите приема на калории и захар.

Изберете зеленчуци

Повишеният прием на зеленчуци е свързан с по-нисък риск от ракови заболявания, затлъстявания и депресивни състояния. Затова препоръчваме да ядете зеленчуци като броколи и спанак, защото съдържат много малко калории и са  богати на фибри и витамин С.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...