9 съвета, с които ще преборите постоянния стрес и тревожност

5439
9 съвета, с които ще преборите постоянния стрес и тревожност
Снимка: Pexels

Нивото на осветеност и температурата в офиса могат да бъдат източник на допълнителен стрес. Всички тези фактори се наслагват един върху друг и сега вече страдате от главоболие, хващате се за безпокойство и се мятате от една страна на друга през нощта, неспособни да заспите.

Изпробвайте тези 9 начина за намаляване на стреса, подобряване на настроението и повишаване на производителността в работата.

Как различните знаци на зодиака се борят със стреса

В живота на всеки човек има стресови ситуации, свързани с проблеми в различни области. Няма значение какво е предизвикало стреса, единс...

 1. Запишете проблемите си

Независимо дали се притеснявате да подготвите важна презентация или резултатите от бъдещ проект, просто записването на въпросите, които ви притесняват, може да помогне за намаляване на стреса и подобряване на производителността. Тревожността за развиваща се ситуация уврежда краткосрочната памет, прахосвайки силата на процесора на мозъка ви. Записвайки проблемите, ще спрете да ги пускате отново и отново в главата си и ще идентифицирате истинските източници на стрес. Това освобождава вашите ресурси за краткосрочна памет, за да можете да действате по-ефективно, когато възникне нужда.

2. Гледайте забавни видеоклипове

Смехът не само ви помага да се отпуснете и изчиства мозъка ви, но също така намалява реакциите на стрес. Той понижава кръвното налягане и сърдечната честота, подобрява кръвообращението, отпуска мускулите и насърчава производството на ендорфин. И това не само помага в борбата със стреса, но също така повишава креативността и производителността.

3. Изключете монитора за 10 минути.

Как да преборим ежедневния стрес? Четири полезни начина

Със забързаното ежедневие, което водим, стресът съпътства почти всеки съвременен човек. Неговите симптоми са известни на всички - напре...

Мониторите на компютри и смартфони, телевизионните екрани привличат вниманието ни от момента, в който се събудим, докато си легнем. Полученият синдром на компютърното зрение води до умора на очите, главоболие и болки във врата, гадене и повишена тревожност и депресия. Затова се опитайте да прекъснете връзката възможно най-често - буквално.

4. Опитайте прогресивна мускулна релаксация

Тази техника за релаксация облекчава мускулното напрежение в резултат на стреса. Трябва да напрегнете и след това да отпуснете основните мускулни групи за пет секунди всяка. Това ще помогне да забавите дишането и сърдечната честота, да стабилизирате кръвното си налягане и да се отпуснете.

7. Дишайте дълбоко

Не е нужно да ходите в йога студио, за да изпитате всички предимства на дълбокото дишане, което може да понижи кръвното налягане, да помогне за отпускане и успокояване на нервната система. Плюс това е чудесен начин за облекчаване на стреса - бързо, ефективно и дискретно, дори в претъпкан офис. Просто вдишайте с четири броя и след това издишайте по същия начин за четири броя.

Медик: Може да вдигнем температура след хранене, физически и емоционален стрес

Кандидатът на медицинските науки Анна Колесникова каза пред руския „Канал 5” каква телесна температура трябва да се счита з...

8. Слушайте музика

Музиката, особено класическата музика, е мощен инструмент за управление на стреса, който може да понижи сърдечната честота, кръвното налягане и вредните хормони на стреса. Освен това подобрява настроението и самочувствието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: не знам или незнам?

Как да проверим гъбите дали са отровни?

Защо в къщата е по-студено, отколкото навън: 5 причини

Кога не трябва да подарявате и да изхвърляте стари вещи?

Преди да сготвите пилето направете това, за да премахнете химията от него

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com