Как да използвате средство за „бърз старт“ на двигателя в студеното време

14459
Как да използвате средство за „бърз старт“ на двигателя в студеното време
Снимка: iStock

Причините за проблеми със стартирането на двигателя в студеното време могат да бъдат много различни: от разреден акумулатор до намокрени свещи. Ако трудностите са свързани със сместа въздух-гориво в двигателя, средствата, наричани шеговито "бърз старт" може да помогне на много собственици на автомобили. Експертите споделят как да използвате правилно такива средства.

В този случай "бързият старт" ще помогне

Чорапи и чистачки - как да РАЗМРАЗИМ автомобила?

Автомобилният ентусиаст винаги се опитва да измисли и модифицира нещо във всяко превозно средство. Понякога това ноу-хау е много полезн...

На първо място, трябва да определите с какво е свързан проблемът със стартирането на двигателя. Ако се изключи разреден акумулатор, дефектни свещи и масло с неподходящ вискозитет, причината може да се крие в образуването на неправилна пропорция на сместа въздух-гориво. В този случай "Бързият старт" ще ви помогне да създадете правилния баланс вътре в двигателя и да стартирате.

В какво се състои "бързият старт"?

Това високогоривен инструмент, който помага за запалване на горивната смес, казват експерти. Най-често за производството му се използват различни етери: например диетилов етер или петролев етер. Също така, съставът може да съдържа газове, например пропан-бутан или хептан.

Опасно ли е за двигателя?

Ако искате колата да загрее бързо, веднага направете ето това!

Всеки шофьор е наясно с това, че през зимата загряването на колата обикновено изисква време, в което да стоим и да чакаме, ако искаме д...

При използване на „Бърз старт“ е важно да прочетете инструкциите и да не прекалявате. Ако продуктът се пръска твърде дълго, могат да възникнат неизправности, по-специално буталните пръстени могат да се деформират и клапаните да изгорят. Ето защо е необходимо да изберете най-малко вредното, но ефективно средство. Освен етер, те съдържат омекотяващи добавки, които не позволяват на масления филм да се отмие от цилиндрите на двигателя.

Използване на "бърз старт" при дизелови двигатели

Поради принципно различната система за запалване при дизеловите двигатели, "Бързият старт" трябва да се използва с особено внимание. След контакт с подгревните свещи може да възникне детонация в двигателя, поради което производителите препоръчват да изключите подгревните свещи, като издърпате необходимото реле. Също така е необходимо да не се увличате и да използвате етера в предписаната дозировка, тоест да направите не повече от два опита да стартирате двигателя с него.

Съгласно изискванията, бензиновият двигател трябва да стартира без предварителна подготовка при минус 20 ° С, а с нагряване с електрическа факла - при минус 30 ° С. Ако термометърът падне още по-ниско, тогава двигателят има основание да не стартира. Именно за такива ситуации са разработени съвременните „стартиращи“  течности.

5 груби грешки при зимната поддръжка на автомобила

Собствениците на автомобили имат навика да се доверяват на съветите на търговците, на мненията на много експерти или просто на по-опитн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...