Как да облекчим стреса и безпокойството през пролетта?

585
Как да облекчим стреса и безпокойството през пролетта?
Снимка: iStock

За да облекчите емоционалния стрес  през пролетта, да се отървете от негативните мисли, трябва да се отпуснете и да върнете хармонията и мира в живота си.

Как да успокоите нервите си, да облекчите безпокойството и страха с помощта на прости упражнения?

1. Бъдете уверени в способностите си 

За да облекчите повишената тревожност, трябва да се научите как да се справяте със страха, който парализира волята ви. Трябва да започнете с изучаване на вашите собствени реакции към стресови ситуации, които причиняват най-голяма тревожност.

Сега се успокойте и се опитайте мислено да си представите, че това вече се е случило. За да бъдат ефективни упражненията за облекчаване на стреса, е важно да се потопите във фантазията си, така че наистина да почувствате дискомфорт, страх и съмнение в себе си, в противен случай страхът може да се превърне във фобия.

Много е важно как ще реагирате през първите пет секунди. Обърнете внимание какво се случва с тялото ви: дали дишането ви се учестява, пулсът ви се учестява, дали мускулите ви се напрягат.

Страх от неизвестното: Защо възниква и как да се справим с него?

2. Концентрирайте се върху чувствата и усещанията си

Много често упражненията за облекчаване на безпокойството включват концентрация, способността да се фокусирате върху себе си и чувствата си в момента, за да се чувствате уверени.

Седнете на стол, поставете ръцете си на коленете или бедрата и поемете няколко дълбоки вдишвания и издишвания. Уверете се, че краката ви са плътно притиснати към пода. Поема се бавно дъх за сметка на „едно-две-три“, след което трябва да задържите дъха си, да стиснете юмруци, да стегнете мускулите на краката и да издърпате корема си максимално. След това бавно издишайте до "четири-пет-шест", като постепенно отпускате мускулите.

Възможно ли е да умрем от страх - буквално?

3. Нарисувайте страха си

Много ефективна техника е арт терапията. Можете да направите списък на вашите страхове и да се опитате да нарисувате всеки от тях като графична скица върху лист хартия. Рисуваният страх няма да ви се стори толкова страшен. Можете да се борите с него, като разкъсате рисунката, просто като я зачеркнете или като добавите няколко забавни детайла.

4. Доверете се на любим човек

Друг начин да облекчите безпокойството и да не се чувствате сами е да говорите с любимия човек. Това може да бъде член на семейството или най-добър приятел, който ще ви изслуша без коментар или осъждение. Много е важно да можете да говорите, да разкажете за всичките си съмнения и страхове. Това ще ви научи да не сдържате емоциите, което означава да не запечатвате страха, позволявайки му да ви унищожи отвътре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...