Как да влезем в перфектна форма? Стъпки, които да следвате

3822
Как да влезем в перфектна форма? Стъпки, които да следвате
Снимка: iStock

Забелязали ли сте, че рядко се случва да харесаме фигурата си изцяло. Или бедрата ви са твърде пълни, или на стомаха ви внезапно се появяват гънки. Откриваме как правилно да приведете тялото си в идеална форма и да не губите необходимия обем по време на диета.

Хранене

Има една приказка, която казва: “За да отслабнете на някои места, трябва да не ядете на някои места.“ Доста е трудно да се дадат съвети как да влезете в идеална форма, която ефективно да помогне на абсолютно всеки. Редица фактори играят роля при проблема с теглото:

  • какъв живот водите
  • вашата наследственост
  • дните ви натоварени ли са на работа и т.н.

Но във всеки случай ключовият момент винаги остава едно: навикът да се храните правилно е най-краткият път към красотата и здравето.

Най-добрата диета за имунитета - учени разкриха коя е тя

За повечето хора процесът на отслабване със сигурност е свързан със строги ограничения или дори с категоричен отказ от любимите им храни. За разлика от диетите, балансираното хранене не включва такива жертви. Приемането на повече зеленчуци и плодове, млечни продукти, както и здравословни въглехидрати (например зърнени храни) е основата на правилното хранене. Това включва и месо и риба, приготвени без добавяне на голямо количество масло.

Основното нещо е да се поддържа баланс на макронутриенти: протеини, мазнини и въглехидрати. Най-дефицитните от всички елементи са протеините. Те са най-трудни за консумация в правилното количество. Всеки ден човек трябва да получава 30% протеин от храната, но тъй като почти всички вкусни неща съдържат много въглехидрати и мазнини и само малка част от протеини, поддържането на баланса не е толкова лесно.

Трябва да дадете предпочитание на бобови растения, млечни продукти или постно месо. Можете да увеличите дела на протеини в диетата си, например, като замените едно хранене със специални протеинови шейкове.

Физически упражнения

В допълнение към храненето, можете да ускорите загубата на тегло, като правите всякакъв вид физическа активност. Между другото, за да водите активен начин на живот, не е нужно да тренирате във фитнеса всеки ден. Разхождайте се по-често, изберете активна форма на отдих - например, вместо да седите в кафене, карайте колело. Основното е, че ви харесва дейността, тогава ефектът няма да закъснее.

Без диета: Зимните навици, които ще ви помогнат да отслабнете до пролетта

Всекидневно поведение

За да отслабнете по-бързо, обърнете внимание на още няколко важни момента - опитайте се да избягвате стресови ситуации, в противен случай резултатът от загуба на тегло ще бъде по-малък от очаквания.

Не забравяйте да спите достатъчно, в противен случай настъпва състояние на хронична умора и раздразнителност. Последицата от това отново ще бъде стрес и неизбежното натрупване на излишни килограми.

Затова е по-добре да започнете прехода към балансирана диета в момент, когато сте спокойни и се чувствате добре. Ваканционният период е идеален, тогава ще имате достатъчно време да обърнете внимание на диетата си, например да изберете нови рецепти за ястия. Нека развиете добри хранителни навици. Приемете го като подарък за себе си, а не като загуба, защото скоро ще бъдете в най-добрата си форма!

Основното правило на диетата

Не експериментирайте върху тялото си. „Загубените“ по този начин килограми обикновено бързо се връщат и то с лихва.

Най-добрият вариант по всяко време да се отървете от излишните обеми във всички части на тялото е да промените хранителните си навици. Отличната форма означава да се храните балансирано всеки ден и да сте физически активни, а не безкрайно да ограничавате диетата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com