Как да забързате метаболизма си

76909
Как да забързате метаболизма си

Ако се опитвате да изгубите някой ненужен килограм, забързването на метаболизма може да ви помогне до голяма степен.

Като за начало трябва да разберете какво е метаболизъм. С прости думи той представлява темповете, с които вашето тяло изгаря калориите. По-бързият метаболизъм би ви позволил да отслабнете повече  от  човек със същото физическо натоварване като вашето. Много малко хора са с бърз метаболизъм.

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат:

1.Наспивайте се.

Учените са открили връзка между метаболизма и съня, ако не спите достатъчно това може да доведе до сериозно забавяне на вашия метаболизъм.

2. Пийте зелен чай.

Освен, че тази супер-храна е силен антиоксидант, е стигнато до заключение, че и ускорява метаболизма. Освен това тя не съдържа калории и няма причина да не я опитате.

 

3. Не пропускайте закуска.

Може би сте чували фразата “Човек е човек, когато е закусил“ . Закуската е един от най-важните фактори за бързия метаболизъм. Ако страдате от сутрешна липса на апетит можете да хапнете нещо малко, например половин кофичка кисело мляко.

4. Вдигайте тежести.

Вредната храна може да увреди обонянието

Вредната храна е свързвана със затлъстяването. Едно ново проучване обаче показва, че тя може да увреди обонянието на хората, предаде БГ...

Освен да изградите качествена мускулна маса, тежестите допринасят и до голяма степен за забързването на вашия метаболизъм.

 5. Пийте достатъчно вода.

Хидратацията е много важна и за метаболизма. Според лекарски съвети за нормалната работа на организма трябва да се пие по 1.5 - 2 литра вода.

Да на спорта, не на дрогата - стрийт фитнес състезание в Пловдив с подркепата на АБВ

Стрийт фитнес състезание под мотото „Да - на спорта, Не - на дрогата“ ще се състои в Пловдив по инициатива на АБВ, съобщих...

6. Хапвайте разумно.

Всеки знае, че качествената храна се отразява положително на организма. Някои храни като рибата тон и грейпфрута забързват метаболизма. Протеинът влияе също доста благоприятно, затова не се колебайте да добавите няколко яйца към закуската си.

7. Правете кардио тренировки.

Според изследванията 30 минути кардио забързват метаболизма за около 12 часа. Затова ако имате свободно време не му мислете и обувайте маратонките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com