Много хора страдат от това психическо състояние, но не го признават

9403
Много хора страдат от това психическо състояние, но не го признават
Снимка: Pexels

Тревожността е болестта на 21-ви век. Може да бъде породена от множество фактори, обединяващи се под едно име – стрес. Забързано ежедневие, много отговорности, липса на щастие, проблеми и какво ли още не поражда тревожност у хората. Човек може да страда от подобно състояние от ранна възраст, а с течение на времето тя да се изостря.

Тревожността пречи на хората да живеят нормалния си живот. Кара ни да се затворим в себе си, да се отделим от близките и приятелите си, от света. Тя е онова неприятно чувство, което не можете да обясните, но което знаете, че съществува и усещате в себе си. При някои хора тя смущава и ги кара да крият симптомите и състоянието си. Така обаче нещата единствено ще стават по-зле. Тревожността поражда панически атаки, които са толкова модерни днес. Те обаче никак не са за подценяване. Всичко е въпрос на психика и ако страдате от това състояние, трябва да намерите сили да се справите с него.

Как да се справим с тревожността и стреса чрез спорт

В борбата си с проблеми, кризи и стрес ние минаваме през различни цикли. От шок през отричане, гняв, страх до пазарене, примирение и пр...

Трябва да намерите смелост да признаете пред близките и приятелите си, че имате проблем и да потърсите адекватна помощ по въпроса. Може би ще срещнете неразбирателство у някои хора, които не са преживели подобно нещо и не знаят какво е. Това не трябва да ви спира, защото има специалисти, готови да ви помогнат да преодолеете тревожността си.

Когато потърсите професионална помощ, процесът на лечение започва. Това е първата стъпка към него. Имайте предвид, че при подобен проблем трябва да проявите сила, воля и решителност да се възстановите.

Имайте предвид, че тревожността може да ви накара да се чувствате самотни. Не трябва да подтискате емоциите си, а да ги изразявате. Да търсите присъствието на приятели и семейство, да се обграждате с позитивни хора. Важно е да не бъдете сами, докато извървявате този път. Да се преборите сами, но да знаете, че зад гърба ви има хора, на които може да разчитате.

Ако познавате човек, който страда от тревожност, е важно да се превърнете в добър слушател. Важно е да можете да подкрепите дори морално човека, да му покажете, че не е сам. Това се отразява много добре. Оттам нататък решението да потърси помощ по въпроса е негово.

Преодоляване на тревожността чрез медитативни упражнения

Тревожността може да бъде инвалидизиращо състояние, с което не намирате начин да се справите. Тя кара прости ежедневни задачи да изглеж...

Така че, ако страдате от тревожност, знайте, че не сте сами и не сте единствени. Има много хора като вас, има и такива, които вече са се справили с това състояние и ви казват, че това е напълно възможно. Просто трябва да бъдете търпеливи, спокойни, уверени в положителния резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com