Не е културно: Никога не правете това на масата

5347
Не е културно: Никога не правете това на масата
Снимка: iStock

Етикетът при хранене е съществен аспект на социалното общуване и спазването на правилното поведение на масата е от решаващо значение за създаването на положително впечатление. Да знаете какво да не правите може да бъде също толкова важно, колкото и да знаете какво да правите. Ето някои основни поведения, които трябва да избягвате, докато сте на масата, за да избегнете неприятности и да осигурите приятно преживяване по време на хранене за всички участници.

На първо място избягвайте да използвате телефона си прекомерно. В днешната дигитална епоха е изкушаващо да проверявате съобщения, имейли или социални медии дори по време на хранене. Постоянното взиране в телефона обаче е не само грубо, но и отвлича вниманието ви от социалната ангажираност на храненето. Дръжте телефона си на тих или вибриращ режим и ограничете използването му до спешни случаи или важна комуникация.

Правилата на френския етикет на масата

Прекъсването на другите, докато говорят, е друг сериозен пропуск. Изчакайте пауза в разговора, преди да изразите мислите си. Постоянното прекъсване на разговора може да се възприеме като неуважение и да доведе до напрежение на масата. Търпението и активното слушане са ключови компоненти на добрите маниери на масата.

Избягвайте да посягате към предмети през масата. Вместо това учтиво помолете да ви бъдат подадени. Протягането към чиниите на другите нарушава хода на храненето и може да се счита за нелюбезно. Важно е да зачитате личното пространство на сътрапезниците си и да поддържате хармонична атмосфера.

Дъвченето с отворена уста е всеобщо неприемлив навик. Звуците и гледките на човек, който мляска или преглъща храната си, могат да бъдат силно отблъскващи. Дръжте устата си затворена, докато дъвчете, и се съобразявайте с маниерите си на масата, за да създадете по-приятна среда за всички.

Правила за етикет на масата: Как да не се изложим пред гостите?

Освен това се въздържайте от обсъждане на спорни теми като политика, религия или лични конфликти на масата. Тези теми могат да доведат до разгорещени спорове и да развалят настроението. Водете леки и приятни разговори, за да поддържате положителна и приобщаваща атмосфера.

И накрая, внимавайте за маниерите си на масата, когато става въпрос за прибори. Използвайте ги по подходящ начин и избягвайте да вдигате излишен шум с приборите за хранене. Също така се въздържайте да си играете с храната или да създавате безпокойство, което може да наруши преживяването на другите по време на хранене.

Добрите маниери на масата включват повече от това да знаете коя вилица да използвате. Става дума за уважение към другите, за присъствие в момента и за допринасяне за положително и приятно преживяване по време на хранене. Като избягвате тези често срещани капани, можете да гарантирате, че времето ви на масата е приятно и безпроблемно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com