Никога не правете тези неща, когато сте на маса

2436
Никога не правете тези неща, когато сте на маса
Снимка: iStock

Етикетът при хранене е съществен аспект на социалното общуване, който отразява възпитанието и уважението към другите. Добре подредената маса и вкусната храна могат да бъдат засенчени от лошо поведение. За да осигурите приятно изживяване по време на хранене за всички участници, е изключително важно да знаете какво не трябва да правите, докато сте на масата.

Първо, избягвайте изкушението да започнете да се храните, преди всички да са седнали и да са се обслужили. Тази елементарна любезност гарантира, че всички могат да започнат храненето заедно, като насърчава чувството за единство и споделено преживяване. Въздържайте се да се потопите в чинията си веднага след като тя пристигне; вместо това изчакайте, докато всички на масата бъдат обслужени и домакинът даде знак, че е време да започнете.

Не е културно: Никога не правете това на масата

Друг често срещан пропуск е да говорите с пълна уста. Дъвченето с отворена уста е не само неапетитно, но и неуважително към околните. Хапвайте на малки, удобни хапки, дъвчете със затворена уста и се наслаждавайте на всяка хапка. Това не само показва добро възпитание, но и дава възможност за по-смислен разговор по време на хранене.

Прекъсването на другите, докато говорят, е нарушение на основните маниери на масата. Изчакайте подходяща пауза в разговора, преди да изразите мислите си. Учтивата комуникация подобрява преживяването по време на хранене и създава атмосфера, благоприятстваща приятното общуване.

Избягвайте да използвате електронни устройства на масата. Проверяването на телефона, скролването в социалните мрежи или отговарянето на обаждания може да бъде смущаващо и неуважително към сътрапезниците ви. Съсредоточете се върху хората около вас и разговаряйте лице в лице. Ако трябва да отговорите на обаждане или съобщение, извинете се от масата.

Въздържайте се да посягате към масата или към чинията на някого, за да вземете нещо. Вежливо помолете да ви бъдат подадени предмети, за да осигурите гладко и внимателно протичане на храненето. Освен това внимавайте за лактите си; държането им далеч от масата предотвратява случайни разливи и осигурява по-удобно хранене за всички.

Правила за етикет на масата: Как да не се изложим пред гостите?

От съществено значение е да внимавате за нивото на звука си, когато участвате в разговор. Викането или говоренето на висок глас може да наруши атмосферата на хранене и да обезпокои другите в близост. Поддържайте умерена сила на говора, за да допринесете за приятното и приятно хранене.

И накрая, устойте на желанието да критикувате открито храната. Ако имате специфични диетични предпочитания или ограничения, съобщете ги учтиво предварително. Публичното изразяване на недоволство от храната може да бъде обидно за домакина и да развали преживяването за всички.

Спазването на добрите маниери на масата допринася за положителна и приятна атмосфера на хранене. Като избягвате тези често срещани капани, можете да гарантирате, че фокусът ще остане върху вкусната храна и приятната компания, създавайки трайни спомени за споделени ястия и приятелство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com