Рецепти за бързи ястия с минимум калории

14477
Рецепти за бързи ястия с минимум калории
Снимка: iStock/Guliver

В забързания съвременен свят времето, което отделяме за приготвяне на вкусна домашна храна, е ограничено и недостатъчно. Често тя е заместена от полуфабрикати, консерви, меню от местата за бързо хранене.

Този тип храна е нездравословна, често лишена от витамини и минерали, но за сметка на това пълна със сол, захар, наситени мазнини, които създават риск от сърдечносъдови заболявания, съдови инциденти, влошаване на общото здравословно състояние, наднормено тегло. За да се храним пълноценно и за да изваяме фигурата си, могат да помогнат лесни аламинути, които са полезни, нискокалорични, бързи, лесни и изгодни.

Икономични бързи тиквички без мазнина

Измийте и нарежете тиквички на кръгчета, поставете ги в тава и ги покрийте с вода. Не намазнявайте тавата, не е необходимо. Поставете ги във фурната на 200 градуса и ги наблюдавайте. Малко, преди да станат напълно готови, трябва да добавите подправки – копър, сол, чесън, както и да ги залеете с 2–3 яйца. Оставете да се запече заливката и се насладете на вкусна и ароматна храна с минимум усилия и калории

Лодки

Това е рецепта за пълнени тиквички. Измийте, нарежете на половина и издълбайте 2–3 големи тиквички като лодки. Издълбаното смесете с 2–3 яйца, бучка сирене и подправки – копър, чесън, магданоз. Напълнете лодките с получената смес. Напълнените тикви се поставят в тава, заливат се с вода и се приготвят на фурна, като мазнина отново не е необходима.

Специален омлет с плънка

Разбийте 2 яйца с подправки на вкус – сол, пипер, чубрица – и ги пригответе на омлет в тиган, намазнен със съвсем мъничко олио или в такъв с незалепващо покритие. Когато е почти готов омлетът, поставете в средата му малко пастет, размесен с маслини, сгънете на две и допечете. Имате вкусно, бързо, икономично и полезно ястие с малко калории и ненадмината полза за здравето.

Зеленчукова фиеста

Kак да се храните здравословно и в същото време да отслабнете

Нискокалоричните храни не винаги могат да ви накарат да свалите килограми, но могат да бъдат заменени със здравословни алтернативи. Об...

Поставете в тавичка пакет замразени зеленчуци по ваш избор и ги покрийте с вода и половин чаена лъжичка олио. Поставете ги във фурната на 200-230 градуса. Когато водата изври, счукайте 2–3 яйца, разбъркайте ги с подправки на вкус и парче сирене и излейте сместа в тавата с готовите зеленчуци. Бъркайте. Оставете да се сготвят за 5 минутки. Ястието е нискокалорично, бързо за приготвяне, полезно и изгодно като цена.

Кога да ядем, за да отслабнем

Всички рецепти съдържат миниум или никаква мазнина, много зеленчуци с малко калории, но богати на витамини и минерали. Доставяте на организма си и белтъчини чрез яйцата и сиренето. Ще са ви нужни съвсем малко средства за закупуване на продуктите, както и малко време и труд за приготвянето на ястията. Те са чудесна алтернатива на полуфабрикати, фаст фууд и консервирана храна.

Да ви е сладко!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com