Сърдят ли се кучетата?

7207
Сърдят ли се кучетата?
Снимка: iStock

Кучетата ни обичат и ни прощават, дори когато някои действия на стопанина дразнят домашния любимец. Неразбирателството между четириногото и човека може да доведе до агресия на животното. И често стопанинът не разбира защо кучето е ядосано. Започва да крещи на кучето. Въпреки че всъщност е необходимо само търпение, за да разберете същността на лошото поведение на домашния любимец. Ето какво не харесват кучетата и често предизвиква гнева на животното.

1. Разходка на шумни и многолюдни места

Шумни улици, тълпа по време на градски празник или митинг, със силна музика, търговски центрове, претъпкани ресторанти - почти всички кучета се чувстват неудобно там. Място, където има много хора, които викат или говорят високо, активно жестикулират и се движат, тичат наоколо - всичко това не доставя удоволствие на домашния любимец, а само го плаши! По-добре е да прекарвате време с кучето на тиха разходка в уютен парк или гора, тъй като това е мястото, където то ще се чувства в безопасност.

2. Не крещете на вашия домашен любимец!

Кучетата не разбират нашата реч - те просто запомнят отделни думи, например команди. Въпреки това, чудесно усещат настроението и емоциите на човека. За кучето изобщо не е трудно да разбере, че стопанинът е недоволен от него, когато направи нещо нередно. То ще почувства това по променената интонация на гласа или огорченото лице на стопанина. Викането само ще изплаши домашния любимец - кучето въобще не разбира защо стопанинът му крещи.

3. Прегръдки

За хората прегръдките и целувките са нещо нормално и приятно. Но кучетата не ги харесват! Да държите домашен любимец насила, да го стискате в ръцете си, да го целувате, означава да му причините дискомфорт и стрес. Кучетата се радват повече на спокойното галене, отколкото на гушкането.

Кои са най-умните кучета - познайте ги

4. Играещи деца

Играещите деца, особено непознати, винаги са потенциален обект на агресия за кучето. Защото децата тичат, скачат, крещят и пищят, махат с ръце и се държат по съвсем различен начин от любимия господар. Децата могат да изплашат куче, ако протегнат ръка да го погалят. В допълнение, детето може да хване кучето за ухото или да стъпи на опашката му. Това поведение не само дразни домашния любимец, но предизвиква агресия.

5. Използване на парфюм

Обонянието на кучето е много по-чувствително от нашето. Силните аромати на дезодорантите или парфюмите са много дразнещи за кучешките носове! Кучето може да се ядоса на човек, който използва прекалено силен парфюм. Къпането в ароматизирани шампоани и използването на кучешки парфюм е много неприятно за животното. То не може да се отърве от тази миризма, което го кара да се чувства много неудобно през цялото време. Това може да е причина не само за лошо настроение, но и за агресивно поведение на кучето.

Кое е най-опасното куче в света – не му попадайте в лапите

6. Къса каишка

Разходката за кучето е не само възможност за тичане и игра, но и за опознаване на света, пълен с интересни миризми и любопитни аромати. Подушването е една от най-важните нужди на кучето - без този крайно важен процес то просто няма да бъде щастливо. Не бива да пречите на домашния любимец да подушва наоколо, като използвате твърде къса каишка и непрекъснато я дърпате. Това предизвиква стрес, желание да избяга и да се отърве от каишката. Това означава, че гневът към стопанина ще се прояви рано или късно.

7. Неподходящи кучешки дрехи

Облеклото за кучета е доста подходящо, когато е необходимо. Например гащеризон за защита от влага, мръсотия и студ или фланелка против прах и горещите слънчеви лъчи. Въпреки това, всички видове облекла, в които животните се чувстват неудобно, може да предизвикат гняв и агресия.

Бъдете внимателни към кучето си, научете се да го разбирате и всичко ще бъде наред!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?
Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

В иконографията Свети Георги е на кон, въоръжен, а в краката му е убитата ламя. В народната представа той е покровител на нивите и стадата. В превод...