Тази подправка е с невероятни здравословни свойства

2054
Тази подправка е с невероятни здравословни свойства
Снимка: iStock/Guliver

Има един чудесен натурален продукт, който се радва на все по-голяма популярност и е безкрайно полезен за цялостното здраве, а това са семената на босилека.

Техните полезни свойства са толкова невероятни, че е най-добре да ги включите в хранителния си режим възможно най-бързо.

Като за начало те са много полезни за тези, които се борят с излишните килограми, заради фибрите, които се съдържат в семената на босилека, които позволят да се отървете от глада. Дори когато са накиснати, те увеличават обема си 30 пъти, а това също помага да заситят.

10 здравословни храни, които e полезно да консумирате ежедневно

Другото, за което са полезни, е за косата. Протеините, желязото и витамин К в тях, подпомагат много здравето на косата, пазят от косопада и плешивостта и стимулират растежа.

Приемайте тази подправка на празен стомах и ще забравите за паразитите

Една подправка има способността да пречиства стомашно-чревния тракт от паразити. Диетологът и натуропат Юлия Шарова разкри коя е тя. ...

Още нещо страхотно, за което са полезни, е за здрава кожа благодарение на флавоноидите и антиоксидантите в тях. Те дори могат да спомогнат лечението и някои кожни заболявания.

Смесете 100 мл кокосово масло с една супена лъжица намачкани семена от босилек, загрейте сместа, а после прецедете и почистете проблемното място.

Полезни са и при стомашни киселини, защото действат успокоително на стомаха. Една лъжичка от семената в чаша мляко, разбъркайте добре и изпийте.

Накиснатите в мляко семена от босилек помагат при диабет тип 2, заради своите диетични фибри, които се съдържат в тях и помагат страхотно за контрола на нивата на кръвната захар.

Тези семена могат да действат и като слабително и да пречистят стомаха от токсините. Трябва само да комбинирате семената, предварително накиснати във вода, с мляко.

Най-добрата народна рецепта за изчистване на токсините от тялото

Токсините в тялото могат да тормозят не само физическото състояние, но и стреса и ума.  Разбира се този домашен лек е много добър...

Ако през лятото ви е прекалено горещо, семената на босилека ще ви помогнат и в тази ситуация, защото са способни да нормализират температурата на тялото. Само трябва да ги добавите към любимите си напитки.

Семената на босилека са полезни и за зрението и също като морковите, в тях се съдържа витамин A. Употребата им може да предотврати проблеми със зрението.

Кое е по-полезно и какво да изберем - сок от кутия, компот или фреш?

Другото е, че имат и огромна хранителна стойност, като са богати на много етерични масла, бета каротин, лутеин, витамини А и К, както и минерали: калций, магнезий, манган, калий и мед.

Въпреки че са много полезни, е важно да се отбележи, че са противопоказани при деца и възрастни хора, защото понижават нивата на естроген.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com