Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три лесни стъпки за премахване на тлъстините от корема

28 декември 2021, 09:30 часа

Британският диетолог Майкъл Мозли е изброил три ефективни начина за загуба на мазнините от корема, съобщава Express. За да се стартира процесът по отслабване, диетологът съветва да се започне с намаляване на количеството захар и простите въглехидрати в храната.

Мозли обяснява, че мазнините по корема са пряко свързани с производството на инсулин. Тялото освобождава този хормон след хранене, за да поддържа стабилно ниво на кръвната захар. Освен това инсулинът регулира въглехидратния метаболизъм, участва в протеиновия и въглехидратния обмен.

Според експерта с възрастта може да се наруши производството на инсулин, което от своя страна става причина за качване на килограми и образуване на мастни натрупвания в корема. Ето защо Майкъл Мозли препоръчва да се избират храни и напитки, които не съдържат повече от 5% захар. В същото време ограничението включва всички сладки плодове като манго и ананас, както и соковете.

Освен това диетологът съветва да се опита интервално гладуване, което спомага за ускоряване на метаболизма.

Третата стъпка според Мозли трябва да бъдат интензивните тренировки. "Макар че упражненията сами по себе си няма да ви помогнат да премахнете упоритите мазнини около талията, те могат да бъдат от решаващо значение за намаляване на риска от повторно натрупване на мазнини, както и за понижаване на кръвната захар и подобряване на чувствителността към инсулин", обяснява експертът.

По-рано докторът на медицинските науки Алексей Ковалков разказа за опасността от висцерална (вътрешна) мазнина, която се намира главно около коремните органи. Именно коремните мазнини могат да причинят много проблеми, включително повишен риск от диабет, сърдечносъдови заболявания и рак, казва той. 

Преди да вземете каквито и да е решения относно вашето здраве, консултирайте се със специалист.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес