ГЕРБ: Шишков прехвърля на депутатите проблемите на Карлово (ВИДЕО)

1644
ГЕРБ: Шишков прехвърля на депутатите проблемите на Карлово (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

"За пореден път арх. Шишков прехвърля проблема върху здравата глава, в случая на народните представители. Проблем няма по отношение на нормативната база", заяви депутатът от ГЕРБ - СДС Николай Нанков. Поводът за изявлението на ГЕРБ е изказване на министър Шишков по време на посещение в Каравелово, в което е обяснил на хората, че всички възлагания се случват по Закона за обществените поръчки и че не може да се извика фирмата да възстанови инфраструктурата в засегнатите села, дори и да има пари. ОЩЕ: Шишков: Държавата е осигурила пари за ремонт в Карловско

Нанков цитира текст в Закона за защита от бедствия. "Този текст от закона от 2016 г. е давал възможност на държавен, общински, на публичен орган на момента, когато бъде обявено бедствен положение, да започне строително-ремонтни и възстановителни действия без обществена поръчка", подчерта депутатът от ГЕРБ. 

Младен Шишков от ГЕРБ обърна внимание, че министър Шишков по доста груб начин се опита да прехвърли отговорността върху народните представители, че по не достатъчно бърз начин се възстановяват щетите от бедствието в Карловско.

"Той като министър никога не е внасял в Народното събрание, каквито и да са промени, свързани със Закона за устройството на територията и за обществените поръчки, които да облекчават и забързат тези процедури. Той каза, че ние като народни представители сме се гаврили с него по време на комисията. Ние съвсем експертно, спокойно, в нормален тон, обяснихме, че това, което той предложи по друга тема, няма как да бъде прието по този начин. Нека г-н Шишков да си погледне законодателството", каза Шишков. ОЩЕ: Карлово ще се справя с последиците от водното бедствие цяла година (ОБЗОР)

От ГЕРБ коментираха и искането на БСП АДФИ да провери средствата в Карлово. Според тях, ако има съмнения за нецелесъобразно на средства за Карлово, трябва АДФИ и Сметната палата да осъществят последващ контрол. ОЩЕ: БСП иска комисия за щетите от наводненията в Карлово и проверка на АДФИ (ВИДЕО)

Припомняме, че на 2 септември 2022 г. пет села в общината бяха наводнени заради скъсана дига на река Стряма след проливните дъждове и бе обявено частично бедствено положение. ВМЗ-Сопот също спря временно производствената си дейност, тъй като заводът бе засегнат от пороите. Тежко беше положението в Каравелово, където е имало втора приливна вълна. Наложи се дори намесата на хеликоптер, който спаси 20 души. За щастие вследствие на бедствието няма загинали хора. На следващия ден река Стряма заля и село в община Марица. Става дума за село Трилистник, от където бяха евакуирани 40 души. След наводненията, военни и хиляди доброволци от цялата страна помагаха в разчистването. Немалко бяха и даренията за бедстващите хора.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика