Как се прави руло Стефани така, че да не се напука?

10390
Как се прави руло Стефани така, че да не се напука?
Снимка: iStock/Guliver

Едно от ястията, които неминуемо присъстват в повечето книги с рецепти от незапомнени времена, е рулото Стефани, напомнящо ни на детството, но любимо и сега. Свързано с традиционната българска кухня, приготвяно от кайма и напълнено с любимите зеленчуци и яйца, то е вкусно и засищащо, а е по възможностите на почти всяка домакиня, стига да знае рецептата за руло Стефани и малките тайни, които не позволяват то да се напука и вложените време и усилия в кухнята, както и съставки, да се окажат напразни.

Съвети как да не се напука руло Стефани

Домакините с опит и кулинарните майстори имат своите изпитани трикове, които им помагат в кухнята, за да предпазят рулото от напукване. Следвайте техните съвети, за да се радвате на съвършено руло Стефани, което не се е напукало и не се разпада.

Още: Вкусът на тези картофки по селски ще ви върне в детството

1. Плънката трябва да е студена

Слагате в рулото си морков, апетитните кисели краставички и любимите варени яйца? А охладихте ли яйцата? Ако ги обелите и сложите топли, рискувате рулото да се напука. Изстудете ги под течаща вода и тогава ги добавете в рулото. Топлите съставки ще залепнат, а това ще доведе до разпадане и напукване на рулото. Нека бъдат със стайна температура.

2. С плънката не трябва да се прекалява

Считате, че колкото повече плънка сложите, толкова по-богато и вкусно ще е рулото ви? Ако не се напука и разпадне, може и да е богато, но се съмняваме, че ако прекалите с плънката, ще го запазите цяло.

Още: Как се прави супа топчета в различните краища на България?

3. Не тъпчете

Освен да не препълвате рулото, важно е и да не го тъпчете, притискате и мачкате прекалено. Оставете място и въздух в него, за да не рискувате напукването и разпадането му.

4. Не пропускайте финалните щрихи

Предвидете 2 яйца повече от тези в рецептата за руло Стефани. Ще ви трябват белтъците им. Отделете ги от жълтъците, разбийте ги и намажете рулото щедро, преди да го мушнете във фурната. Домакините с опит се кълнат, че този хитър трик за приготвяне на съвършеното руло Стефани работи и ще помогне да се напука или разпадне рулото ви и да се изложите пред семейството си или още по-лошо – пред гостите.

Още: Ризото по италиански, но вкус по български

5. Не работете с твърде голямо руло

Правите руло за много гости и размерът му е внушителен? Това не само затруднява работата ви, но и създава риск от грешки и напукване. Разделете количеството на малки рула, дори да ги печете в една тава. Колкото по-малко е вашето руло Стефани, толкова по-малък е рискът да се напука. Нещо повече – така, дори да се напука едно от всички рула или няколко, все пак ще останат и съвършено гладки и добре получили се, за да има какво да поднесете на гостите. Този съвет е не само хитър трик как да предпазите рулото от напукване, но и как да минимизирате риска да се изложите с празна маса или с напукано и разпаднало се руло Стефани в чиниите.

6. Научете техниката за навиване

Навиването на рулото изисква опит и да знаете техниката. Проверете може ли да откриете нагледни материали – видео онлайн. Със сигурност ще ви помогне да се справите като професионалисти и да приложите правилната техника за навиване на прочутото руло Стефани, за да не се напука или разпадне.

Още: Кои са най-бързите тестени закуски на фурна

Остава да намерите точната рецепта и да запретнете ръкави в кухнята. Да ви е вкусно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Тази марината за агнешко ще го направи изключително крехко!

Селска баница за мързеливи домакини

Тази постна мусака е хит в мрежата

Не сте яли по-вкусни чушки бюрек

Мини козунаци на конци - толкова са красиви, че няма да искате да ги хапнете

Тези 4 тънкости при печене на козунак го правят винаги пухкав

Този мързелив козунак спестява време, а вкусът му е уникален

Този козунак без месене е любим на малки и големи

Хем пухкав, хем лесен козунак - мечтата на всяка домакиня

Чудесна закуска: Яйца на очи в масло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com