Най-важните новини за деня: 3 април 2024 г.

3433
Най-важните новини за деня: 3 април 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 3 април 2024 г.

ПРИ СПЕЦАКЦИЯТА НА ДАНС: АРЕСТУВАХА ШЕФКАТА НА АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" (СНИМКИ)

Директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов са били задържани по време на спецакцията, която провежда днес Държавната агенция "Национална сигурност" в столицата и страната.

ДА ОТГОВОРИ МВР ЗА НОТАРИУСА, ЗА ЖЕНА МУ: АДВОКАТ АНДРЕЙ ЯНКУЛОВ, АКФ

Имаме доказателства като снимка на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов, които го свързват с кръга "Осемте джуджета" - не говорим за доказателства, че става въпрос за нерегламентирана и незаконна дейност. И за градския прокурор на София излизат доказателства за връзки с Петьо Еврото. И в двата случая те остават на постовете си, не ми се струва резонно да говорим за конфликт на интереси. Това заяви старшият правен експерт на неправителствената организация Антикорупционен фонд адвокат Андрей Янкулов, с уточнение – защо градският прокурор не каза публично за Еврото, за да си състави обществото мнение относно нивото на свързаност: Градският прокурор на София и Петьо Еврото: Показания какво става зад кулисите

НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ И МАЙКАТА НА ДЕЛЯН ДОБРЕВ: КЪДЕ СА ОБЩИНАТА, ПРОКУРАТУРАТА И СЪДЪТ?

Ново разследване на "Антикорупционния фонд" осветява незаконен строеж на майката на депутата от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев. Експертите разкриват редица нарушения на администрацията на Община Брацигово, които будят подозрения за специално отношение от прокуратурата и съда.

ИЗВЪНСЪДЕБНА ДОГОВОРКА С "ЕВРОЛАБ": ДЪРЖАВАТА ДАВА 10 МЛН. ЛВ. ЗА "КАПИТАН АНДРЕЕВО"

Правителството в оставка е насочило 10 милиона лева към бюджета на Министерството на земеделието и храните, като целта е Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) да ги ползва в извънсъдебно споразумение. Става въпрос за договорка с „Евролаб 2011“ – частната фирма, която продължава да действа на ГКПП „Капитан Андреево“.

БОРИСОВ С ПРИЗИВ КЪМ ПП-ДБ: ДА СПРЕМ "БАЛКАНСКИ ПОТОК", НЕ ДА СИ ЧЕШЕМ ЕЗИКА (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова партньорите си от ПП-ДБ да спрат "Балкански поток" (той налага това алтернативно име на газопровода "Турски поток", а каква беше неговата роля, припомнете си: "Турски поток" в България: Слепи служби, нарушени закони и унищожена археология (ВИДЕО) или да го отдадат на концесия.

ЦИК ОБЯСНИ КЪДЕ МОЖЕ ДА Е АХИЛЕСОВАТА ПЕТА НА ИЗБОРИ 2 В 1

Ахилесовата пета на избори 2 в 1 – предсрочни парламентарни и евроизбори, е в избирателните права на хората. Съветвам ги да проверят дали имат право да гласуват и за двата вида избори. СИК трябва много да внимават, кого допускат гражданите да гласуват. СИК да не мислят, че не носят никаква отговорност, защото след изборите ние трябва да предадем всички гласували без да имат това право на прокуратурата. Това заяви председателят на ЦИК Камелия Нейкова в ефира на БНТ.

ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ - ФАКТОРИТЕ ПЕЕВСКИ И ЕРДОГАН: ГОВОРИ ИЛХАН АНДАЙ (ВИДЕО)

"Беше логично" партията на турския президент Реджеп Ердоган да претърпи поражение на местните избори в югоизточната ни съседка. Това каза в Студио Actualno журналистът Илхан Андай, след като опозицията в Турция спечели в големите градове като Истанбул и Анкара.

БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН: КАКВО СЕ ПРОМЕНЯ И ЗАЩО НИ ЗАСЯГА? (ВИДЕО)

Приемането на България в Шенгенското пространство по въздушни и морски граници вече официално е факт. Какво се променя за нас официално оттук-нататък и доволни ли са хората от това решение?

В ГЕРМАНИЯ СПРЯ ПРОИЗВОДСТВОТО НА НАЙ-ИСКАНОТО ОТ УКРАЙНА ОРЪЖИЕ (ВИДЕО)

 

Оръжейната компания MBDA, която произвежда оръжия и по-специално ракетите с голям обсег Taurus, търси бързи решения на федералното правителство за нови поръчки. "Тук, в Германия, бихме могли да работим много по-добре и по-бързо", каза ръководителят на германския филиал Томас Готшилд пред вестник Augsburger Allgemeine.

РУСИЯ НАПАДА ХАРКОВ И КИЕВ ПРЕЗ ЛЯТО'2024: ОБЕКТИВНИТЕ ПРЕЧКИ (ВИДЕО)

 

Следваща голяма руска офанзива (евентуално през лятото на 2024 година) към Киев, в Северна Украйна като цяло или в Южна Украйна са най-малко вероятните варианти на развитие на бойните действия. Това смята украинският военен анализатор и о.з. полковник Константин Машовец, който е служил в украинския генщаб: Руската лятна офанзива: Няма да е нито Харков, нито Киев – оценка на украински полковник

"ДА СПАСИМ УКРАЙНА ОТ ТРЪМП": НАТО ГОТВИ 100 МЛРД. ДОЛАРА ЗА КИЕВ

 

НАТО изготвя планове за осигуряване на петгодишен пакет с военна помощ в размер до 100 млрд. долара за Украйна. Целта е Киев да бъде предпазен от "ветровете на политическата промяна", които биха настъпили, ако бившият американски президент Доналд Тръмп се завърне в Белия дом след изборите тази година.

МАКРОН УСПОКОЯВА САЩ И НАТО: НЯМА ДА СЕ НАМЕСВАТЕ, АКО РУСИЯ АТАКУВА ФРЕНСКИ ВОЕННИ В УКРАЙНА

През февруари френският президент Еманюел Макрон е провел поверителни разговори с американския си колега Джо Байдън и с германския канцлер Олаф Шолц, за да подготви почвата за срещата на върха в Париж, на която обяви, че не е изключено западни военни да се озоват в Украйна.

САЩ РИСКУВАТ МНОГО С ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ ПРЕД КИТАЙ И РУСИЯ (ВИДЕО)

 

"Сърцевината на националната сигурност на САЩ" е начинът, по който Вашингтон отдавна гледа на своите възможности за ядрено възпиране. С настъпването на атомната ера поддържането на мощен и надежден ядрен арсенал, готов за незабавно изстрелване, остава основен приоритет на Вашингтон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com