Новините: Най-важното за деня, 1 март

4988
Новините: Най-важното за деня, 1 март
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния четвъртък, 1 март. Отново водещата за България тема е продажбата на ЧЕЗ.

ГИНКА ВЪРБАКОВА Е СЪГЛАСНА ДЪРЖАВАТА ДА ВЛЕЗЕ В СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ

Държавата може да влезе в сделката за ЧЕЗ. Това стана ясно от думите Гинка Върбакова, след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Върбакова уточни, че ще замине за Прага, където ще води допълнителни разговори с ръководството на ЧЕЗ и ако има съгласие и от тяхна страна, то българската държава може да влезе в сделката.

ГИНКА ВЪРБАКОВА СЕ ОПЛАКА ОТ ДЪРЖАВЕН ШАНТАЖ, ПОПИТА КАК НИНОВА СИ КУПИЛА "ТЕХНОИМПЕКС"

"Свидетели сме на един икономически и политически шантаж. Яростното политизиране на продажбата на дружествата на ЧЕЗ в България достигна до степен на сатанизиране". Това каза Гинка Върбакова, собственик на "Инерком България" - компанията-кандидат за покупката на българския бизнес на ЧЕЗ, в дългоочакваното общо заседание на парламентарните комисии по енергетика и контрол над службите и използването на СРС.

ДАНС ИЗБИ РИБАТА: ЧЕЗ НЕ Е СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ, КОВАЧКИ И ВЪЛКАНОВ ГО ИСКАЛИ

Снабдяването и разпределението не са стратегическа дейност. Дружеството не е част от стратегическите обекти. Това каза представителят на ДАНС Димитър Георгиев по време на общо заседание на парламентарните комисии по енергетика и контрол над службите и използването на СРС.

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА СЕ ВЪЗМУТИ ОТ ТЕМАТА "НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ", ГИНКА ВЪРБАКОВА ОБЯСНИ ЗАЩО Е НЕИЗВЕСТНА

Петкова използва думите "за съжаление" що се отнася до невъзможността, според нея, на българската държава да участва в сделката за ЧЕЗ. А Върбакова заяви, че не знае мъжът ѝ да познава Бойко Борисов.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПИТА ДАЛИ СЛУЖБИТЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА КОМФОРТА НА ГЕРБ

Президентът Румен Радев критикува "хаотичните действия" на правителството часове след обявяването на идеята за придобиване на контролен пакет от акции при сделката за ЧЕЗ.

ЗАСЕГА ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА СДЕЛКАТА С ЧЕЗ

Следим внимателно какво се представя в медиите по сделката за ЧЕЗ. Към този момент нямаме основание за самосезиране, но ако постъпи сигнал ще проверим. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

БОРИСОВ ПОМОЛИЛ БАБИШ ДА СЪДЕЙСТВА, АКО БЪЛГАРИЯ РЕШИ ДА КУПИ ЧЕЗ

Българският премиер Бойко Борисов е помолил за съдействие чешкия си колега Андрей Бабиш, в случай че България реши да започне разговори с ръководството на "ЧЕЗ Груп" за изкупуване на българския бизнес на чешкия енергиен вариант. Това е станало в телефонен разговор между Борисов и Бабиш късно снощи.

НАД 70% ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДЪРЖАВАТА ДА КУПИ ЧЕЗ И СЧИТАТ СДЕЛКАТА ЗА СЪМНИТЕЛНА

72% от българите намират идеята за сделката с ЧЕЗ за ненормална и неприемлива, а 75% подкрепят идеята държавата да купи дружеството.

СТУДЪТ НЕ ИЗПЛАШИ ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ПИРИН (ВИДЕО)

Въпреки студеното време, природозащитници и граждани се събраха в центъра на София и в други градове на страната, за да изразят позицията си срещу промените в плана за Национален парк "Пирин" и евентуалното застрояване на части от парка.

ПУТИН СЕ ПОХВАЛИ С НОВО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ (ВИДЕО)

Руският президент излезе с историческо послание към Федералното събрание, а половината от речта му бе посветена на новите видове въоръжение, в това число и ядрено. "Никой не ни слушаше, сега ни чуйте", заяви Путин, комуто предстои поредното участие в президентските избори през март т.г. - на 18 март. В продължение на няколко минути Путин разказваше за най-новото в руската отбранителна промишленост, а по време на изказването му бе показано 3D видео на изстрелването на балистична ракета "Сармат", снабдена със система за преодоляване на противоракетна отбрана (ПРО).

ЮНКЕР В БЪЛГАРИЯ: МОЖЕТЕ ДА СТЕ ГОРДИ С НАЧИНА, ПО КОЙТО СЕ ВОДИ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

България е държава, която много обичам. Радвам се, че съм тук в София, един приветлив град, точно както е известна страната ви и премиера – с гостоприемност. Българите могат да се гордеят с начина, по който се води председателство. Това заяви днес на работен обяд в София председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

НОВ ЗАКОН ЩЕ НАТОВАРИ ТЪРГОВЦИТЕ ПРИ ОТЧЕТА КЪМ НАП, НО С КОЛКО?

Народните представители приеха окончателно промени в Закона за митниците. Така всички касови апарати в търговските обекти у нас трябва да бъдат подменени до 31 декември 2018 г. заради пробиви в софтуера, който отчита продажбите.

ОПИТВА ЛИ ГЕРБ ДА ФИНТИРА СЪДА ЗАРАДИ БИЛЕТА ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ?

ГЕРБ са изготвили изцяло нова наредба за градския транспорт в София, за да спрат делото за цената от 1,60 лева на билета за градския транспорт. Това заявиха от БСП на нарочна пресконференция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com