Новините: Най-важното за деня, 11 януари

3617
Новините: Най-важното за деня, 11 януари
Снимка: БГНЕС

България откри официално своето 6-месечно председателство на Съвета на ЕС, което обаче беше съпътствано с множество протести. Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 11 януари.

ТУСК НА БЪЛГАРСКИ: НЯМА ПО-ДОСТОЙНИ ОТ ВАС ДА ПОЕМАТ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Емоционална поредица от речи произнесоха българските и европейските политически лидери, с които започна церемонията по откриването на българското председателство на Съвета на ЕС в Народния театър "Иван Вазов". Особено се откроиха изключителните думи на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който произнесе цялата си реч на български език.

ОПИТ ПРОТЕСТЪТ ЗА ОПАЗВАНЕТО НА ПАРК "ПИРИН" ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЕС

Паралелно с церемонията по откриването на българското председателство на ЕС в София се проведоха два противоречащи си протеста - "за" опазването на парк "Пирин" и "за" втори лифт в Банско. От протеста на природозащитниците се чуха гласове, че може би е време да станат по-агресивни.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ЗАКАНИ, ЧЕ ПИРИН Е САМО НАЧАЛОТО, СЛЕДВА ВИТОША

Третото правителство на Бойко Борисов тепърва почва да действа за развитие на зимния туризъм. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов на днешния протест в София "Аз искам да карам ски в България", казвайки, че говори от името на правителството.

Правителството ще отпусне 100 милиона лева за допълнително увеличение на заплатите в МВР, стана ясно след среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов.

ПЪРВИ ДЕН НАЧЕЛО НА ЕС - НОВИ СКАНДАЛИ МЕЖДУ УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ

Днес официално България застава начело на ЕС на фона на множество протести. Това донесе нови конфронтации между управляващи и опозиция.

ПАВЛОВА ПАЗИ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО - ДА НЕ СПОМЕНАВАМЕ ДУМАТА "КОРУПЦИЯ"

Трябва да спрем да се принизяваме, да споменаваме думата "корупция". Корупцията е усещане, обясни Павлова, която добави пред bTV, че във всяка европейска държава се случват протести всеки ден.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА МОЖЕ ДА ОТИДЕ НА СЪД В БЕЛГИЯ ЗАРАДИ КЛЕВЕТА

След като по-рано днес министърът по въпросите на българското председателство на ЕС Лиляна Павлова призова да не се "споменава" думичката "корупция", защото корупцията била въпрос на "усещане", Павлова успя да се заяде и с проекта Bulgarianpresidency.eu на журналистите Георги Готев и Красен Станчев и да ги обвини, че работят срещу България.

ПЛЕВНЕЛИЕВ ВЪЗХВАЛИ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО, ВИДЯ ПРОТЕСТИТЕ И КАТО ИЗРАЗ НА "БАЙ ГАНЬО"

Ползите са огромни тогава, когато прожекторите на света са насочени към нас. Някои са видими – договорът за добросъседство с Македония, признание на българско малцинство в Албания. В такъв, оптимистичен тон, заговори за българското председателство на ЕС бившият президент Росен Плевнелиев.

ОКОЛО АНГЕЛКОВА СЪЩО Е ОЧЕРТАН "ДРИЙМТИЙМ", ВЗЕЛ МИЛИОНИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

Министърът на туризма Николина Ангелкова също може да се похвали със солиден "дриймтийм" - израз, с който депутатът от ГЕРБ Делян Добрев опита да оправдае назначенията на свои роднини, съученици и познати на ключови постове в община Хасково.

ПАРЛАМЕНТЪТ ОТХВЪРЛИ СКАНДАЛНА ПОПРАВКА ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ НА ДЕПУТАТ ОТ НФСБ

Народното събрание отхвърли скандално предложение на депутата от НФСБ Йордан Апостолов, целящо да отвори широко вратата за застрояване на земеделски земи. Това стана днес (11 януари) при разглеждане на промени в Закона за посевния и посадъчен материал на второ четене.

ДОЦ. ГЕОРГИ РАЧЕВ: ПЕТТЕ СТАНЦИИ ЗА ВЪЗДУХА В СОФИЯ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ

Голяма част от населението, при определянето на замърсеността на въздуха в София, не е обхваната. Това заяви климатологът доц. Георги Рачев в коментар за мръсния въздух в столицата

БОЛНИЦАТА ЗА НАРКОЗАВИСИМИ В СОФИЯ ОСТАВА БЕЗ СГРАДА

Държавната психиатрична болница за лечение на алкохолици и наркомани се налага да бъде преместена след редица жалби от жители в центъра на София и заради изтичащ договор към общината.

КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА СМЪРТТА НА 13-ГОДИШНОТО МОМЧЕ ОТ АСЕНОВГРАД?

Спешно осигуряват 23 000 лева за обезопасяване на местността край скалата, от която 13-годишно момче падна при разклона на главния път между Асенoвград и село Бачково и впоследствие загуби живота си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com