X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 20 юни

4679 71
Новините: Най-важното за деня, 20 юни
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден. 

НА НИВО КОМИСИЯ - ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ ПАДНАХА ОТ 11 НА 1 ЛЕВ

Бюджетната комисия прие намаляване на партийната субсидия от 11 лева на 1 лев с приетите за второ четене промени в Закона за Държавния бюджет. В преходните и заключителни разпоредби се направиха промени в Закона за политическите партии и се регламентира нов източник за финансиране на партиите - дарения от юридически лица, еднолични търговци и физически лица.

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: ВСЕ ПОВЕЧЕ УЧЕНИЦИ НЕ МОГАТ ДА ИНТЕРПРЕТИРАТ ТЕКСТ

"Спорният текст на матурата по Български език и литература за седми клас беше неуместен, нямаше грешка." Това каза в интервю за bTV министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

БОРИСОВ: С ЕНП ПОДДЪРЖАМЕ ВЕБЕР, ЦВЕТАНОВ МИ БЕШЕ СЕМЕЙСТВОТО

"Решението на ЕНП е да поддържаме Вебер. След това какво ще се случи, ще видим. Нямам доверие на приближените си. Аз се разделих с най-близкия си. Семейство нямам, за съжаление. Семейство ми беше Цветанов. И сега ми липсва, но се разделих", добави премиерът за оставката на Цветан Цветанов.

ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО ПОЕ НОВ ДЪЛГ ЗА ПОКУПКАТА НА F-16

Министерството на финансите е емитирало извънредно нов вътрешен дълг на обща стойност 300 млн. лева. Причината е, че държавата събира пари за готвеното плащане накуп на 8-те изтребителя F-16 и оборудването им.

ДАНАИЛ КИРИЛОВ НЕ ПОЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА "ТРИМАТА ГОЛЕМИ"

Има еднакъв "правен риск" за водене на разследване както срещу главния прокурор, така и срещу председателите на върховните съдилища. Това заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов пред журналисти преди откриването на кръгла маса. Тя се провежда по повод изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по групата дела С.З. срещу България и Колеви срещу България.

ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА КМЕТА НА КОСТЕНЕЦ

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания накзателен съд искане за задържане под стража на кмета на Костенец и привлечения към наказателна отговорност за корупционни действия заедно с него бизнесмен.

"ЕВРОХОЛД" ПОДПИСА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКАТА НА ЧЕЗ

Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - "Еврохолд" България, се споразумя да придобие бизнеса на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България. Двете страни подписаха договор днес, съобщиха от Холдинга.

МАКЕДОНСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР: НЕ СЪМ ИСТОРИК ДА ОТГОВАРЯМ ДАЛИ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е БЪЛГАРИН

Министърът на външните работи на Македония Никола Димитров в предаването Топ тема на телевизия Телма говори относно Договора с България и работата на Смесената македонско-българска експертна комисия, която успя да намери общ език за праисторията, античността и дори за средновековието, но все още не за произхода и работата на Гоце Делчев, като отбеляза, че такива въпроси трябва да се решават с много мъдър подход, пише македонският ежедневник „Денешен“, цитиран от "Фокус".

ЛЕГЕНДАРНИЯТ ДОНАЛД СЪДЪРЛАНД ОЗВУЧАВА "ФИЗИКА НА ТЪГАТА" НА ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ

Известният канадски актьор Доналд Съдърланд и синът му Росиф Съдърланд са озвучили анимационната версия на романа "Физика на тъгата" на Георги Господинов. Това стана ясно от публикация във Facebook на режисьора Теодор Ушев.

ПУТИН: АКО ИСКАТЕ МИР, ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ВОЙНА

Тази година за 17-ти път се проведе "Пряка линия", в която президентът на Русия Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани по различни теми.

ПАРЛАМЕНТЪТ РЕШИ: НЯМА ДА СЕ ЗАКРИВАТ ПОЩЕНСКИ СТАНЦИИ

Народното събрание отхвърли редакционни поправки в параграф 24 на Закона за пощенските услуги. Така пощите в малките населени места с под 800 жители ще продължат да поддържат целодневна станция, персонал и разходи.

Actualno.com

Етикети:

 • Блядиньо ви представя един стар виц от преди 4 дена 42 Блядиньо ви представя един стар виц от преди 4 дена преди 7 месеца Профил на трол?
 • Анонимен 42.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Двете дежурни в
  : 0 !
 • Анонимен 42.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Актуално
  : 0 !
 • Анонимен 42.3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  русофобни СОРОСпии
  : 0 !
 • Анонимен 42.4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Деби и Барбара
  : 0 !
 • Анонимен 42.5 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  пият биричка в едно кафе на улицата в гореща лятна нощ.
  : 0 !
 • Анонимен 42.6 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  От ъгъла се задава нарастващо "чук, чук, чук"... почукване от високи метални дамски токчета. Над тях... - дълги тренирани крака със символична поличка.
  : 0 !
 • Анонимен 42.7 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  По-нагоре талия с два пръста да я обхванеш, едва-едва носеща предизвикателен бюст. Ако погледнеш още по-нагоре - прелестна гарваново черна коса, обхващаща красиво и "невинно" лице. Абе изобщо маце, та дрънка...
  : 0 !
 • Анонимен 42.8 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Естествено С_О_Р_О_С_пията Д.е.б.и настръхва и започва с коментарите както прави в А.к.т.у.а.л.н.о:
  : 0 !
 • Антимилиционер 42.9 Антимилиционер преди 7 месеца Профил на трол?
  И какво не му е харесало на дежурния милиционер в Актуално Диндин /модераторчето дето търка само определени коментарчета в сайта/ в тоя половин виц та е изтрил останалата половина?? Казвах ли ви аз,че милиционера си е милиционер??
  : 0 !
 • Анонимен 42.10 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Леле, ако ми падне тая, к~ва волна програма ще и изпълняяяяя... Мацето отминава, токчетата заглъхват, а коментарите на Д.е.б.и не стихват. По едно време обаче забелязва, че... Б.а.р.б.а.р.а си мълчи и си пие най-спокойно биричката.
  : 0 !
 • Анонимен 42.11 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Абе, ти може да си женен ама да не си станал пидоРашка бе? Как може като видиш такова парче да не кажеш нищо? За какво си мислиш? - За какво си мисля ли? рекъл Б.а.р.б.а.р.а. Ами мисля си: Тази пък на кого ли е омръзнала?...
  : 0 !
 • Анонимен 41 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Вече 4-ти пореден ден има липсващи коментари,които брояча към статията е отчел.. Ето към момента брояча под заглавието на статията показва 49 коментара, а те са.... точно 42!! Очевидно това е новата политика на сайта - да се трият политически некоректни коментари.. Браво © Actualno.com! Заприличвате на всички останали..
 • Антимилиционер 41.1 Антимилиционер преди 7 месеца Профил на трол?
  Какво се чудиш? Вече ги няма ежедневните вицове за любимците на сайта, двамата ведомствени кухи милиционери Деби и Барбара. Дежурният по сайт милиционер си защитава своите чрез своя искуствен интелект.Ама така е,милиционера си остава милиционер!
  : 0 !
 • Анонимен 41.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Не е за първи път.Като напишеш нещо,което не изнася на модераторчето,много често го маркира в червено-ужее нарушение на правилата на сайта.Сега пък казвате,че си защитават ведомствените лайкучки като спират коментарите за тях. Връщат се комунистическите времената.И по-лошо ще става.Моя съвет е огледайте се за други новинарски сайтове където все ощеняма цензура.Нека актуалните разберат,че света не виж още ›› се върти около тях.
  : 0 !
 • Анонимен 41.3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Нали искахте демокрация и скачахте като шебеци по площадите?На ви сега демокрация!
  : 0 !
 • РОДИ СЕ КОПЕЛЕ – ДИКТАТУРА НА ПРОСТОТИЯТА! 40 РОДИ СЕ КОПЕЛЕ – ДИКТАТУРА НА ПРОСТОТИЯТА! преди 7 месеца Профил на трол?
  „Ето и най-трудният въпрос: по-добре ли сме сега, когато държавата се ръководи от деспотичен, нарцистичен, самодостатъчен, самонадеян, нагъл и коварен хитрец, в условията на свободен избор и парламентарна демокрация, отколкото тогава, когато нашият избор нямаше никакво значение в условията на неизбежен, геополитически предизвестен социализъм? Какво свършиха днешните “демократи”, които се изживяват виж още ›› като вестители на свободата и демокрацията? Ибрикчийстват, заглаждат езици върху дланта на Борисов. Слушат прехласнати Ахмед Доган, който всеки път им говори така, сякаш е пред група от анонимни алкохолици. Опозиционните конформисти са постоянното присъствие в самодейния политически театър и в сценария на бездарната политическа пиеса именувана „Докато съм жив, няма да умра”. Днес има достатъчно банани, портокали и шоколад, караме „западни” коли, обикаляме свободно света и си въобразяваме, че свободата ни е направила различни. Така, неусетно се превърнахме в бананова република, гарнирана с чалга и гей-паради, управлявана от безродни и безкнижни политици. Изнасилихме демокрацията и и се роди копеле – диктатура на простотията.” /Проф. Коста Костов, „Факел“/ Стефан Северин svobodnoslovo.eu
 • ЕС иска да забрани православието... било "руска пропаганда" 39 ЕС иска да забрани православието... било "руска пропаганда" преди 7 месеца Профил на трол?
  Европейският парламент се готви да приеме резолюция за "борба с идеологическата диверсия". Нейната цел е да се забрани „пропагандата” на православието. Тези действия са насочени към много страни от ЕС - половината от всички. България, Румъния, Гърция и Кипър са православни, а в Хърватия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия има големи православни малцинства. Дори и в Герман виж още ›› ия има над 3 милиона православни. Днес в Европейския парламент в Страсбург ще има заседание на комисията, на което ще бъде обсъден общоевропейската резолюция за борба с пропагандата. Според достоверен източник на RT, в последния момент в проекта е внесена поправка, в която е написано, че православието става опасно, защото пропагандира своите християнски ценности и разширява влиянието си в целия свят. Текстът на резолюцията има за цел да призове ЕС да започне борба с „православната пропаганда” в Европа и по света. Проектът на резолюцията за борба с пропагандата е одобрен от комитета по международни дела в ЕП през октомври тази година. Автор на документа е евродепутатът от Полша – Анна Фотига. Сега съдбата на проекта зависи парламента на ЕС. С гласуване те ще решат дали да го приемат или да го отхвърлят. В случай, че резолюцията бъде приета, ще бъде пратена за одобрение в Европейския съвет, Европейската комисия и на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност – Федерика Могерини. Ако поправката в резолюцията бъде приета ще бъдат нарушени демократическите ценности на съюза, в това число и на свободата на словото. Интересен факт е, че една от първите книги, издадени на български език е Защита на православието, нападнато от протестантски мисионери с разни брошури от Отец Матей Преображенски. Изданието е отпечатано в Османската държавна печатница в Русчук, днес – Русе, през 1870 г. Дори по времето Османското робство е имало защита на православие и то е било съхранено, а сега ЕС иска да ни го забрани. tickle-news.com/2019/06
 • СТАРЕЦЪТ И КОТКАТА 38 СТАРЕЦЪТ И КОТКАТА преди 7 месеца Профил на трол?
  Когато му го дадоха, беше една шепа животинка. Комшия му се примоли: Абе, вземи го, жал ми е да го затривам. Не е расово, ама ще си имаш другарче. Човекът беше закръглил патриаршеската възраст – 70, живееше сам в гарсониера, никой не го смущаваше, никой не го трогваше… Помисли, пък отсече – давай го. Още първата нощ съжали, че е бил милостив. Котето обикаляше леглото и с пискливи мяуцания търсеш виж още ›› е майка си. Старецът си припомни далечните нощи, когато дрункаше синове, защото не искаха да спят и пищяха. Дожаля му, присегна се и взе котето при себе си. То се затопли и се кротна. Така осъмнаха двамата. И тръгнаха едни грижи , дето само на животинка се полагат… Купи специални съдинки – за вода, за течна храна и за хрупки… Купи и леген, та там да ходи и да си знае мястото. Котето отрасна и всичко си знаеше. Радваше се на стопанина си и като същинско кученце го чакаше до вратата, за да го посрещне с едно протяжно радостно мяукане… Вечер старецът сядаше на лаптопа, забиваше из дебрите на Фейсбук, унасяше се в писане , а котето кротко лежеше и го чакаше. Само веднъж му се наложи до го остави – и то за ден само. И като се върна, котката го срещна с укорно мяукане – къде ходиш? Беше се стискала и чакаше. Когато той почисти легена и сложи нови вестници, котката чак тогава се облекчи. Човекът така свикна с нея, че вечер когато почваше „Стани богат” сиамката идваше като по график, лягаше до него и заспиваше опиянена от глупостите по телевизията. И нощем идваше, когато навън цепяха адски студове, дращеше с лапичка и чакаше човекът да открехне завивката и да я приеме. Така заживяха в мир и любов, както биха казали някои. Привързаността стигна до онези болезнени граници, че човекът където и да идеше бързаше да се върне, за да погали доброто животинче. Един ден човекът получи адски болки и световъртеж, гърчеше се в леглото и не можеше да стане. Котката дойде, присламчи се в леглото, но усети, че не е както друг път. И без никой да я кара, отиде до входната врата и започна жалостиво да мяука. И точно тогава съседът отивал на работа, чул я , това го смутило и натиснал бравата – вратата не била заключена. И намерил самотния старец побелял от адски болки да се гърчи в леглото. Бързо повикал спешна помощ, дошли лекарите и го върнали към живот. Комшията твърди, че котката го е спасила. И старецът вярва в това и я гали по лъскавия гръб Стефан Северин,фейсбук
 • Анонимен 37 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле....няма да коментирам,преценете сами!!!!
 • «ЗА КАКВИ УСЛУГИ?»: САЩ ПОДАРИХА НА ХОЛАНДИЯ 200 ТОНА ЗЛАТО ПРЕД ЕКСПЕРТИЗАТА ЗА MH17? 36 «ЗА КАКВИ УСЛУГИ?»: САЩ ПОДАРИХА НА ХОЛАНДИЯ 200 ТОНА ЗЛАТО ПРЕД ЕКСПЕРТИЗАТА ЗА MH17? преди 7 месеца Профил на трол?
  Независимият технически експерт, член на Асоциацията на техническите експерти на Русия Юрий Антипов в разговор обърна внимание на малкоизвестен факт: няколко месеца след крушението на MH17 над Донбас Холандия е получила около 200 тона злато от резервния фонд на САЩ. Според Антипов, буквално преди Нова година, няколко месеца след крушението на лайнера, Холандия е получила от Резервния фонд на СА виж още ›› Щ около 200 тона злато. «Знаете, че много страни си пазят златотото в Резервния фонд на САЩ. Германия, независимо от усилията на Меркел, не успя да си измъке оттам немското злато. А Холандия внезапно успя да получи 200 тона. Що за услуги са това? Тук се вижда цяла върволица от факти, холандците са съпричастни по това дело, Щатите също, Украйна — всички виждате как се държи тя. Озъбена пропаганда. Това звучи от всички западни СМИ», подчерта експертът. Антипов добави, че сюжетът по холандската телевизия, в който се говори за четирима военни, които уж са съпричастни към катастрофата, излиза точно в навечерието на пресконференцията. «Това е информационна подготовка. Първо подготвят почвата, след това правят пресконференция», обясни Антипов, добавяйки, че изтичането на инофрмация съвсем не е случайно. «Друг момент са «доказателствата» на холандците за «Бук»-а. По някаква причина никой не задава въпроси. На пресконференцията показаха корупса на «Бук»-а с номер. Но никой не попита: откъде въобще се взе този корпус? Защото всички документи доказват, че корпусът е бил взет от мясото, откъдето се е извършвала стрелбата от «Бук»-а», възмутен е Антипов. Петя Паликрушева bgr.news-front.info/2019/06/20
 • ООН КРИЕ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ЦИГАНИТЕ И ЛЪЖЕ В ДЕМОГРАФСКИТЕ СИ ПРОГНОЗИ! 35 ООН КРИЕ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ЦИГАНИТЕ И ЛЪЖЕ В ДЕМОГРАФСКИТЕ СИ ПРОГНОЗИ! преди 7 месеца Профил на трол?
  Публикуваната тези дни демографска прогноза на ООН е фалшива! Не знам защо. При екстраполациите тя нарочно не отчита етническия аспект на демографските факти и тенденции и откровено пренебрегва по най-тъп начин данните за бързото и неимоверно увеличаване на циганския етнос у нас. Етническите българи намаляваме годишно със 166 000 души, а циганите се увеличават годишно с 35 000 души, като и двете виж още ›› тенденции са динамични. През 2100 год. няма как да сме само 2 милиона, както прогнозира ООН, тъй като циганите се увеличават експоненциално. През 2100 год. населението на България ще е много повече – 8,6 млн. души. Но каква ще е етническата структура на това население? Това крият всички – ООН, Евростат, ЦРУ, нашенският НСИ и др. Не знам защо. Тази етническа структура ще е следната: • 7,6 млн. цигани; • 0,5 млн. турци; • 0,3 млн. други етноси (имигранти); • 0,2 млн. етнически българи. Тук трябва да поясня, че динамиката на броя на населението не е линейна, а има обясним спад през 2050 год. когато населението ще е най-малко – само около 4,5 млн., това го сочат много институции, от които 3,1 млн. цигани, 0,8 млн. етнически българи и 0,6 млн. турци. После населението ще нараства поради размножаването и увеличаването на циганския етнос. Това е истината, братя! България умира, циганизирайки се! акад. Петър Иванов svobodnoslovo.eu
 • Руският Су-57 няма равен на себе си 34 Руският Су-57 няма равен на себе си преди 7 месеца Профил на трол?
  Всички руски изтребители Су-57 ще бъдат снабдени с оръжия за поразяване, превъзхождащи по своите характеристики чуждестранните им аналози. Това разказа пред печатния орган на руското военно министерство "Красная Звезда" началникът на Главното управление на въоръженията в руските въоръжени сили генерал-лейтенант Анатолий Гуляев. Той напомнил, че през май руският президент Владимир Путин виж още ›› е поставил задача до 2028 г. напълно да се превъоръжат трите авиационни полка на Въздушно-космическите сили със Су-57. "Трябва да кажа, че в момента на появата на Су-57 много чуждестранни експерти вече оцениха уникалните възможности на руския самолет, с които той превъзхожда популярните западни аналози", заключи Гуляев, цитиран от News.bg. Руските военни рекламират изтребителя Су-57 като такъв от пето поколение. Той за първи път извърши полет през 2010 г. Комбинацията от висока маневреност с възможност за извършване на свръхзвуков полет, както и съвременен комплекс от бордово оборудване и малка видимост му осигурявали превъзходство над конкурентите.fakti.bg/world
 • НОВИЯТ БОЛШЕВИШКИ ТРИБУНАЛ ИЛИ НАРОДНИЯТ СЪД НА БОРИСОВ? 33 НОВИЯТ БОЛШЕВИШКИ ТРИБУНАЛ ИЛИ НАРОДНИЯТ СЪД НА БОРИСОВ? преди 7 месеца Профил на трол?
  Борисов няма нужда от Деветосептемврийски преврат! Няма нужда от чл. първи на Конституцията на комунизма на Георги Димитров и на Тодор Живков, както и няма нужда от втора, трета или каквато и да е друга партия. На политическата сцена място има само за ГЕРБ и сателитите му. Както някога имаше многопартийна система – само БКП и сателитното БЗНС, плюс ОФ, малко ДКМС и Ловно-рибарския съюз. Днес вече виж още ›› не е нужен преврат за да постигнеш това политическо съвършенство. Днес е достатъчно да имитираш демокрация, да имитираш законност, да имитираш управление и да държиш здраво чиновниците, защото те са гаранцията за властта на всички нива. Защото те са много, толкова, че само техния глас е достатъчен. Защото тези чиновници, подчинени, сервилни, уплашени, са винаги самоотвержени и верни! За хляба насъщен. Няма нужда от спомени. Историята е безкомпромисна. Убиеш ли опозицията, смажеш ли всяко извън себе си и себеподобните, политическо образование, ти вече си политически труп. Въпросът е във фазата на загниване и разгарждане колко и какво ще заразиш и ще унищожиш. И не е виновен Борисов. Виновни са всички онези, които виждат голия цар, но продължават да му се кланят, продължават да го ласкаят, продължават да унищожават, повече от него дори, само и само да са нахранени. Неговата вина е в толерирането и радостта му от такова поведение. Днес ГЕРБ показаха, че са комунисти отвсякъде и по всичко! Защото да си комунист не е защото си член на някаква партия, както и да се нарича тя. Да си комунист е начин на мислене, отношение към другите, права и претенции извън другите. Единствени! Самодостатъчни! Днес болката за децата ни, за внуците ни, за техния живот, за държавата, в която ще живеят, е толкова голяма, че усещането за безнадежност е безкрайно. Живяхме в едно общество, към което не искаме да се връщаме, но днес ни показаха, че само това е пътят ни. И въпреки тази безнадежност, пак трябва да си спомним, че присъдата на времето е неизбежна, че и най-покорния роб, в един момент приключва с границата на търпението си. P. S. Тъжни мисли, предизвикани от днешната отвратителна и противна демонстрация на управление под ултиматуми и на поведението на един подчинен на едно лице парламент! Диктатура, тоталитаризъм, авторитаризъм, самодържавие и един цар, падишах, емир, халиф, султан и помешчик! Любо КОЛЬОВСКИ,фейсбук
Нагоре