Седмицата в абсурди (18 - 22 ноември)

4398
Седмицата в абсурди (18 - 22 ноември)
Снимка: колаж на Actualno.com

Понеделник, 18 ноември

ЗАЩО ПОЛОВИН ГОДИНА ПРОКУРАТУРАТА РАЗМОТАВА "АЛО, БАНОВ СЪМ"?

"Проверката не е приключила с краен акт, в момента при нас няма материали", коментира пред "Сега" шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров. Той допълни, че с казуса се занимава не ръководената от него прокуратура, а по-високата инстанция - Апелативна специализирана.

Коментар на Actualno.com: Семейство "Защо-защо"!

ЧИСЛАТА СОЧАТ НЕОСОБЕНО ВЕСЕЛА КАРТИНА ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ

3.23% е най-високата доходност на универсалните пенсионни фондове, които управляват парите за втора пенсия на родените след 1959 г. Четири от деветте фонда влошават резултатите си от инвестиционната си политика по отношение на вложените в тях средства, като най-ниската доходност е 0.38%. Дори доброволните фондове, които имат най-голяма свобода в инвестициите си, не успяват да надхвърлят 3.28% доходност, като при тях почти всички влошават резултатите си.

Коментар на Actualno.com: Ама кой мисли за пенсия - работа, работа, работа!

ГЕШЕВ: НЯМА ДА СЕ ИЗВИНЯВАМ

Прочетох, че някой иска да се извиня. Не смятам да се извинявам на някой за това, че този някой няма чувство за хумор. А иначе, дай Боже, и мен така да ме заплашват – че ще имам блестяща политическа кариера. Това обяви Иван Гешев, който преди дни беше преизбран от Висшия съдебен съвет (ВСС) за главен прокурор, по повод призива да се извини на съдия Атанаска Дишева.

По време на заседанието на ВСС за прегласуването на кандидатурата на Гешев Дишева се оплака пред колегите си от ВСС, че кандидатът за нов главен прокурор ѝ казал: "Поздравявам ви, г-жо Дишева – пред Вас стои блестяща политическа кариера. От Вас ще излезе прекрасен общински съветник". Според съдия Дишева това е препратка към случилото се с бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов - припомнете си в този материал как той напусна съдебната система.

Коментар на Actualno.com: Точно така трябва да се държи един главен прокурор!

ВЕЛЕВ ЗА БОЛНИЧНИТЕ: КОРЕКТНИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ, ЧОВЕК БОЛЕДУВА ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА

"Според нас това предложение да се включат солидарно както работодателите, така и работниците, освен НОИ е добро и то е добро за хората, които всъщност са коректни и не злоупотребяват. Това не се разбира добре. Всички казват, че човек като се разболее ще изгуби възнаграждение за един ден. Това е така, само че този коректен човек ще спечели във всички останали дни, че няма да дели произведеното от него с измамниците, защото те няма да получат възнаграждение в този ден и това е по-малкият плюс. По-големият плюс е, че ще се произведе много повече и ще имат по-високи доходи хората, защото когато не се явяват безпричинно и неочаквано, при това без предупреждение на работа, а заминават да прибират овощната градина или на дълъг уикенд в Гърция, то тогава много участъци не могат да се пуснат, не могат да стартират изобщо в деня, бавят се поръчки или се произвеждат некачествено, търпят се санкции – ето това още по-трудно се разбира", каза председателят на АИКБ.

Коментар на Actualno.com: А, ма то даже и един път не боледува, но гадните медии всичко изопачават!

Вторник, 19 ноември

ИМА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА БЮДЖЕТА НА ЕС ЗА 2020 ГОДИНА, НО С УСЛОВИЕ, ЧЕ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ УЧАСТВА

Основен акцент в бюджета е, че 21% или над 500 милиона евро ще бъдат заделени за борба с климатичните промени.

Коментар на Actualno.com: Борис Джонсън харесва това!

СТАТИСТИКАТА ОБОРИ ОЩЕ ЕДИН АРГУМЕНТ НА АИКБ ЗА БОЛНИЧНИТЕ

Основното увеличение на болничните листове не е в 3-дневните отсъствия на работника, а в при тези за над 8 дни и до 3 месеца. Освен това от 2012 г. до 2018г. ръстът на болничните не е двоен, както заявиха от АИКБ, а е с 2,5 млн. , не с 10 млн.

Коментар на Actualno.com: Абе глупости, тая не е вярната статистика!

ЗАЩО МЛАДЕЖИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ ГУБЯТ ИНТЕРЕС КЪМ СЕКСА?

Близо 20% от „милениалите“ (родени от края на 80-те до началото на 2000-те години) в развитите страни никога не са правили секс. А тези, които все пак са завързали романтични отношения, правят секс не по-често от четири пъти в месеца, докато при поколението на техните родители този показател се е равнявал на шест.

Коментар на Actualno.com: Тук вече оставам безмълвен ... и уплашен!

ПРЕМИЕРЪТ: ЩЯХА ДА КАЖАТ "БОРИСОВ СИ ИЗБРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР", НЕ ИМ СЕ ХВАНАХ (ВИДЕО)

Виждате ли колко са лицемерни, подли и в какъв капан искаха да ме вкарат - аз да излъча кандидат, да го изберат и след това да кажат: "Борисов си избра главния прокурор", коментира Борисов по време на инспекция на строителството на обхода на град Габрово.

Не им се хванах на капана, допълни още министър-председателят. Ние не избираме булка, избираме главен прокурор. Изцяло сме стъпили на професионалните качества и избора... С Христо Иванов така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурор, съдиите - съдии. Толкоз по темата, категоричен бе още премиерът.

Коментар на Actualno.com: Кандидат за главен прокурор излъчва министърът на правосъдието, но карай, то е свирен мач. А с Христо Иванов какво писаха и какво всъщност излезе - е, припомнете си в ТОЗИ МАТЕРИАЛ!

Сряда, 20 ноември

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА ДФЗ ДЕ ФАКТО ПРИЗНА, ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ ХВАНАТИ ВСИЧКИ КЪЩИ ЗА ТЪЩИ

Преди три дни сайтът за разследваща журналистика "Биволъ" публикува материал как много къщи за гости де факто не са проверени от ДФЗ и известни лица, свързани с тях, не са заплашени от това да връщат пари. Дори в самия материал обаче "Биволъ" посочва, че има 5-годишен мониторингов период, а именно извън него ДФЗ не може да действа - това би могла да направи само прокуратурата и то не по причина неизпълнение на бизнес план. Според ръководителя на ДФЗ Васил Грудев обаче, точно периодът 2013 - 2014 година е бил този, в който са ставали най-големите схеми.

Коментар на Actualno.com: Като си признаеш болката и ти олеква. От такива работи джобовете на данъкоплатците също олекват ...

СИГНАЛ ЗАРАДИ ПЪТ ПРИ РУПИТЕ - СТРОИ СЕ В ЗАЩИТЕНИ ЗОНИ, ОТ ПЕТРИЧ КАЗВАТ "ТУК ВСИЧКО Е ЗАЩИТЕНО"

Пред Нова телевизия и БНТ от Община Петрич обясниха, че "тук всичко е защитена зона". Имало обаче кадастрална карта, според която имало път – към Рупите. Искаме да урегулираме движението, защото колите минават откъдето си искат и по този начин вредят повече на природата, казаха от общината.

Коментар на Actualno.com: Ми да, един път не може да мине, ама-ха. И едно комплексче там не дават, не са хора тия хора!

СЛЕД СКАНДАЛ: ЖЕНАТА ДО БОЯН ПЕТРОВ ПОИСКА ДА СЕ СПРЕ С ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ИМЕТО МУ

Според Радослава Ненова, време е да се разбере, че не следва различни хора да се възползват от Боян.

Коментар на Actualno.com: Съвсем ли забравихме що е то уважение?

Четвъртък, 21 ноември

ДЪРЖАВАТА СИ ТЪРСИ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЗА ЗАМЕНКИ ПРИ СТАНИШЕВ - ОЧЕРТАВАТ СЕ С ГОДИНИ

Изпращането на уведомителните писма до "бенефициентите", облагодетелствали се от заменките, само по себе си е добра новина. Но то е само първа стъпка към събирането на парите. Писмата са нещо като покана към длъжниците доброволно да възстановят в бюджета дължимите суми. Те имат право да възразят - и срещу конкретната сума, и срещу претенцията на държавата. Това означава, че споровете ще влязат в съда, а делата ще се точат с години. Има и друг голям проблем - още докато се търсеше оценител, тогавашният зам.-министър на земеделието Георги Костов каза, че голяма част от фирмите, участвали в заменките, са с нови собственици.

Коментар на Actualno.com: Хубавите работи стават бавно!

РОДИТЕЛИ ПРЕД КАМЕРА ЗА ОПИТА СИ СЪС ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ: ИМАХМЕ КЪСМЕТ

Едните нямат хирург, другите нямат ехограф – въобще, родителите са в някаква безиходица. Всеки родител знае, че трябва да обиколи няколко болници, а често няма време. Това казват Лора и Георги Стоилови, чиято дъщеричка е оцеляла по чудо.

Коментар на Actualno.com: Обаче късметът едни го имат, други - не!

ЦАЦАРОВ СМЯТА "ДА СЪБУДИ" АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ

Той посочи, че ще предложи концепция,с която да обясни промяната в работата на комисията, която планира, а именно да я събуди за действие: "При всички случаи смятам в самата концепция да предложа съвсем конкретни и прагматични неща. Те при всички случаи ще бъдат свързани с това тя да бъде събудена от състоянието, което се намира сега. Стремежът ми ще бъде за конкретни и прагматични предложения. Може би ще ме попитате за предложения за изменения в Закона, ще кажа така - не е моя работа да предлагам изменения в закона", каза още Цацаров.

Коментар на Actualno.com: Я, тя спала ли е? Ама нали Пламен Георгиев милиарди конфискува, от Цацаров значи трилиони да чакаме?

РАБОТОДАТЕЛИТЕ ОТКАЗВАТ ДА ПЛАЩАТ БОЛНИЧНИТЕ, НАПУСКАТ ТРИСТРАНКАТА

Работодателите отказват да продължават да плащат първите 3 дни болнични и напускат Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), докато въпросът не бъде решен. Това заявяват от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) в отворено писмо до премиера Бойко Борисов. Писмото е подписано от най-големите работодателски организации у нас – АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Коментар на Actualno.com: Работодателите отказват да плащат заплати, работниците напускат!

Петък, 22 ноември

СИМЕОНОВ: ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ МЕН СА НАМЕСА В ПРАВИЛАТА И РЕДА НА ПАРЛАМЕНТА

"Правото на група "Обединени патриоти" да има заместник-председател е неоспоримо. То е съгласувано с всички останали групи. Както ДПС има заместник-председател, така както БСП и ГЕРБ имат, така е редно и "Обединени патриоти" да имат. За мен това не е било самоцел. Виждате, че този пост четири месеца фактически стои незает. С решение на групата съм определен аз да заема този пост. Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито човек, който има нужда от повишаване на рейтинг. Това, че някой протестира си е негово право. Това си е намеса в правилата и реда в парламента. Все пак България е парламентарна република", коментира Симеонов.

Коментар на Actualno.com: Хм - хем намеса, хем право - като има право на намеса, защо да няма намеса и Симеонов да има правото да не е зам.-председател?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com