Седмицата в абсурди (8 - 12 април)

4818
Седмицата в абсурди (8 - 12 април)
Снимка: Actualno.com

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 8 април

СЛОГАНЪТ НА ГЕРБ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ Е ПОЛЗВАН ОТ НДСВ ПРЕЗ 2009 Г.

"Европа ни чува" е слоганът, с който ГЕРБ и СДС ще излязат в битката за спечелване на евроизборите. Със същото мото партията на Симеон Сакскобургготски участва пак на евроизборите, но през 2009 г.

Коментар на Actualno.com: За местните избори слоганът да е "Нищо ново под Слънцето"!

ВЛАСТТА СИ ОСИГУРЯВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА НИ ШПИОНИРА ПРЕЗ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ?

Идеята на законодателите е да се установяват кражби и нерегламентирано разпространение на телевизионно съдържание. Целите на управляващите ще станат факт, ако бъдат приети поправките в Закона за авторското право и сродните му права.

Коментар на Actualno.com: Ако си мислят, че ще видят нещо различно от това, което подозират, дълбоко се лъжат!

ИЗВЕСТЕН АДВОКАТ ЗАЩИТИ МОРАЛА "АПАРТАМЕНТГЕЙТ" - БИЛО НЕВЪЗМОЖНО ДА БЪДЕ ИЗКОРЕНЕН

И причината е, че нито купувачът, нито продавачът имат интерес – те не си плащат "допълнителното" пред нотариус, заяви адвокат Марин Марковски.

Коментар на Actualno.com: Много си е възможно даже - с по-голяма тояга!

СПОРЕД ОБЩИНСКИ КМЕТ ПО ЗАКОН НЯМА ПРОБЛЕМ ДА СЕ ЗАСТРОЯВА БУНАРДЖИКА

Според закона няма нищо нередно. В това увери Георги Стаменов, кмет на район "Централен" на Пловдив заради сигнал от поетесата Божана Апостолова, че едно от тепетата на града – Бунарджика, се руши заради продължаващо застрояване.

Коментар на Actualno.com: А има ли проблем да му застроим двора?

БЕЗ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КПКОНПИ ЗАСЕДАВА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ ЗА КОРУПЦИЯТА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА

Припомняме, президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев във връзка с Апартаментгейт, отправяйки покана за участие в заседанието към заместника му Антон Славчев. Междувременно и за имотното състояние на зам.-шефа на антикорупционната комисия Славчев се появиха съмнения и въпросителни. Заради това или не, на свиканото от президента антикорупционно заседание на КСНС не се яви представител на антикорупционната комисия. Другото забележимо отсъствие е на военния министър Красимир Каракачанов.

Коментар на Actualno.com: Хахахаха, сигурно КПКОНПИ е много заета да бори корупцията, че както се шири ...

Вторник, 9 април

ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА ТРЕТА ЕКСПЕРТИЗА ДАЛИ ИВАНЧЕВА СИ ПИСАЛА ЗА ПОДКУПИТЕ, СЪДЪТ ОТКАЗА

На днешното заседание в Специализирания наказателен съд (първа инстанция), прокуратурата поиска допълнителна експертиза на почерците в тефтерчето, в което държавното обвинение подозира, че Иванчева си е записвала суми за искани подкупи. Причината – вещите лица не могли с категоричност да установят и дали и друг освен Иванчева и Петко Дюлгеров.

Коментар на Actualno.com: Къщата от карти се разпада, основното оръжие и то засече!

РЕЙЗИ ОТРЕЧЕ ДА СЕ ОТКАЗВА ОТ КМЕТСКИЯ ПОСТ, ОТКАЗВА СЕ САМО ОТ ГЕРБ

Няма как да подам оставка като кмет на тоя етап. Подал съм си оставката от партията. По този начин се разграничавам от партията. Това заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи пред БНР.

Коментар на Actualno.com: Рейзи твърдо влиза в зона "Шампионска лига" от турнира по корупция!

ДЕЛЯН ДОБРЕВ СЪЩО ПОДАДЕ ОСТАВКА - КАТО ДЕПУТАТ

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев.

Коментар на Actualno.com: Ама сигурно ли е, че помним предния път?

Сряда, 10 април

ИСТОРИЯТА НЕ СЕ ПОВТОРИ, ПРИЕХА ОСТАВКАТА НА ДЕЛЯН ДОБРЕВ

През последните дни в медийни публикации беше посочено, че майката на Делян Добрев и негови близки са си купили жилища на цени много по-ниски от пазарните.

Коментар на Actualno.com: Брей, вярно е бе!

ЗАХАРИЕВА: РЕАКЦИЯТА НИ СПРЯМО ТУРЦИЯ БЕШЕ АДЕКВАТНА, ИМАШЕ И "НЯКАКЪВ ВИД" ИЗВИНЕНИЕ

Тя уточни, че турският външен министър е казал, че неправилно са тълкувани думите му и не е имал това предвид. "Да предположим, че това е някакъв вид извинение", допълни външният министър.

Коментар на Actualno.com: Какъв вид извинение - извинявайте, че ви настъпихме, скоро пак?!

ЦВЕТАНОВ СЕ ЗАВРЪЩА В ПАРЛАМЕНТА КАТО НЕЩАТЕН СЪТРУДНИК НА ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се връща в Народното събрание като нещатен сътрудник на парламентарната група. Това става ясно от парламентарния сайт.

Коментар на Actualno.com: Победител безспорно ще е в Шампионската лига по корупция, но съдията - разбирайте Бойко Борисов, взе, че свирна!

Четвъртък, 11 април

НИЩО ИЗНЕНАДВАЩО - BREXIT СЕ ОТЛАГА ОТНОВО

Brexit отново ще бъде отложен - поне до 31-ви октомври, а преглед на постигнатото от Лондон ще бъде направен през юни, стана ясно след продължилата 8 часа среща на върха на ЕС в Брюксел, която започна снощи и приключи след полунощ българско време.

Коментар на Actualno.com: И така - до края на света!

НОВ ЗАКОН ЗА МЕДИИТЕ МОЖЕ ДА ПАЗИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ БЪДЕЩИ ГЕЙТОВЕ

В разгара на "Апартаментгейт", който тръгна от журналистически разследвания, управляващите обявиха, че пишат нов медиен закон, който да замени "морално остарелия" Закон за радиото и телевизията. С аргумента, че е нужно синхронизиране с европейските изисквания, под контрол и регулацията от държавата ще попаднат и интернет сайтовете.

Коментар на Actualno.com: Нищо не може да ги опази!

КМЕТСКА ДАЛАВЕРА БИЛА ОПРАВДАНА С "ЖАБЕШКО ОПЛОЖДАНЕ"

Малки жабешки истории (не по Радичков) създадоха голяма мистерия в Пазарджик. Кметът на града Тодор Попов заяви във вторник, че местната РИОСВ е спряла строителството за три месеца на мост поради размножителния период на жабите. Шефът на екоинспекцията Костадин Гешев обаче отрече вчера не само да е спирал нещо, ами и въобще да се е занимавал с жаби и мост.

Коментар на Actualno.com: Жаба-жабурана, 100 мухички хвана, па ги сложи в казана. И извика всички, попови лъжички - яжте, яжте, рожби мили, храната дава сили!

БОЛТОВЕ НА ЖП МОСТ СЕ ВАДЯТ НА РЪКА, НКЖИ НЕ ВИЖДА ПРОБЛЕМ

Потресаваща ситуация по жп пътя Горна Оряховица – Русе показа Нова телевизия. Става въпрос за мост над река Янтра, където на видеоклип беше показано как се вадят болтове (тирфони) на ръка от железопътната линия – болтове, които осигуряват стабилността на релсите.

Коментар на Actualno.com: Няма проблем, ако влаковете могат да летят!

ПО БЪЛГАРСКИ - ХИЖАТА ПОД МУСАЛА РАБОТИ, А ИМА ЗАПОВЕД ДА НЕ РАБОТИ

По проект в хижата би трябвало да има санитарни възли и пречиствателна станция, но всъщност има висяща от стената тоалетна. За строежа ѝ държавата дава 15 млн. лева и всъщност би трябвало тя да не работи, защото няма разрешително за заустване на отпадъчни води, за водохващане, няма разрешително за ползване на ток – по думите на главния архитект на Самоков Надежда Клинчева.

Коментар на Actualno.com: То държавата не работи

НАП: СВЕТВАТ НИ МНОГО ЛАМПИ ЗА ИМОТИТЕ НА ВЛАСТТА

Започват съвместни проверки на НАП и прокуратурата на замесените лица в скандала с имотите на властта. Годишно се правят около 2000 подобни проверки, обяви говорителят на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров. Запитан не светва ли червена лампа на данъчните, че има нещо нередно при луксозните имоти на държавни служители, Бъчваров отговори: "Светват ни множество на цвят лампи".

Коментар на Actualno.com: И като светят, някой вижда ли нещо?

ИЗГЛЕЖДА "БЪЛГАРСКИ ПОЩИ" СИ МИСЛИ, ЧЕ BREXIT ЩЕ Е НА 12 АПРИЛ

Изглежда, за Български пощи Brexit ще настъпи съвсем скоро – или поне това може да помисли човек от изпратено от държавното дружество прессъобщение. В съобщението дословно пише следното: "Независимо от настъпващия БРЕКЗИТ „Български пощи“ ЕАД продължава да приема пратки за Великобритания. Дружеството поддържа постоянен контакт с Всемирния пощенски съюз и има готовност да реагира при промяна на ситуацията".

Коментар на Actualno.com: Ами в аналоговата ерата са!

ВИДЕО: ЗАЩО "АРТЕКС" НАЛИВА БЕТОН НА "ЗЛАТЕН ВЕК"?

"Това, което се случва, е демонстрация на пълна наглост и незачитане на законите. Фирма Артекс имат протокол за спиране на стротелството, а те наливат бетон за нов етаж. Законите за тях не съществуват, не зачитат никого. Ехооо, НЕСТОРОВ спиш ли? За какво си шеф на ДНСК? И защо все още си там!". Такъв пост с видео се появи в страницата на протеста срещу проекта "Златен век" на строителната фирма "Артекс", която нашумя с "Апартаментгейт".

Коментар на Actualno.com: Защото в България законът и моралът са врати в полето!

Петък, 11 април

ЗАМ.-МИНИСТЪР АЛЕКСАНДЪР МАНОЛЕВ СИ ПОСТРОИЛ ИМЕНИЕ С ЕВРОПАРИ?

Зам.-министърът на икономиката и бивш зам.-министър на туризма Александър Манолев е поредният държавник, чието име бива замесено в "сагата", наречена "Апартаментгейт". Според сайтът за разследваща журналистика "Биволь" Манолев е собственик на имот, в който е построена къща за гости, която е финансирана по проект на Програмата за развитие на селските райони със сумата от 380 000 лв.

Коментар на Actualno.comТук вече играта съвсем загрубя. Вземаш европейски пари и с тях правиш къща а гости, в която живееш царски ти самия...

СЪМНИТЕЛНА ФИРМА ПРЕВРЪЩА В КРАТЕРИ СТОТИЦИ ДЕКАРИ ЗЕМЯ В ПЕРНИШКО

Стотици декари земеделски земи, пасища и гори в Пернишко се превръщат в кратери и лунен пейзаж в името на добива на въглища. Някои от собствениците им твърдят, че земите се унищожават, без да ги питат, показва разследване на bTV.

Коментар на Actualno.com: Американците може да са кацнали на Луната, но ние вече имаме същия пейзаж в Пернишко...Извънземна работа! Остана и да се отвори черна дупка наблизо.

ШЕФЪТ НА ДИСНИ: ХИТЛЕР БИ ОБИЧАЛ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Изпълнителният директор на Дисни, Боб Игер призова американските политици да отхвърлят словото на омразата по време на предстоящите избори през 2020 г. Той също така заяви, че Адолф Хитлер би „обичал социалните медии” като инструмент за разпространение на екстремистката си пропаганда.

Коментар на Actualno.com: Тоя Хитлер вече много взе да се говори за него - а си казал нещо малко по-остро и веднага вземаш да приличаш на Хитлер. Ама айде - гледайте там на Дисни захарните филмчета и всичко ще е наред.

ВСЯКА ГОДИНА БЪЛГАРИЯ НАМАЛЯВА С ЕДИН ГРАД - 50 000 ДУШИ ПО-МАЛКО

Населението на страната всяка година намалява с около 50 000 души, отчетоха от Националния статистически институт. Към 31 декември 2018 г. населението на България е 7 000 039 души, което представлява 1.4% от населението на Европейския съюз.

Коментар на Actualno.com: По половин Плевен по-малко всяка година. Пряк резултат от прехода - за едни апартаменти, за други емиграция.

ПАРЛАМЕНТЪТ ОБЯВИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ИСТОРИЧЕСКА И ДУХОВНА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ

Парламентът обяви Велико Търново за историческа и духовна столица на България. "За" обявяването на града като историческа и духовна столица на страната гласуваха 99 народни представители, без "против" и "въздържали се".

Коментар на Actualno.com: Всички обичаме Велико Търново, но все пак е крайно любопитно как в един документ се въвежда термина "духовна столица" - какво по-точно значи това, как минава през Народно събрание, въобще защо?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Коментар №3 на седмицата: Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Коментар №2 на седмицата: Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Срутване на скали затвори Кресненското дефиле

Коментар №1 на седмицата: Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

По-евтино: Ето колко ни излиза трапезата за Великден

Черешите стават все по-скъпи

Най-важните новини за деня: 3 май, 2024 година

МВнР с важна препоръка към българите в Грузия

Градушка е паднала в района на Рожен (СНИМКИ)

Прогноза за времето - 4 май 2024 г. (събота)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com