X
 
 

Обвинението донарисува картината за Цветан Василев и КТБ в съда

Поредна порция показания на бившия главен счетоводител на КТБ и основен свидетел на прокуратурата Бисер Лазов бяха представени пред Специализирания наказателен съд днес, 10 юли.

Този път Лазов говори за реакцията на Цветан Василев, след като на 20 юни, 2014 година, КТБ беше поставена под специален банков надзор. Според свидетеля, когато станало и официално ясно накъде отиват нещата с банката, Василев организирал конферентен разговор с няколко от най-доверените си служители в КТБ, като говорил с тях от Виена, пише в. "24 часа". Банкерът ги уверил, че не трябва да се притесняват от развоя на събитията и че няма да спре да ги подкрепя, макар и от чужбина. Казал и, че Лазов е полудял и не трябва да му вярват, ако им казва, че в банката се върши нещо нередно.

Бившият счетоводител на Цветан Василев де факто го обвини за точене на 206 млн. лева

Банкерът Цветан Василев е опитал да скрие, че от трезора на КТБ липсват 206 млн. лева чрез изготвяне на документ със задна дата. Това т...

По думите на Лазов, преди това служителите имали мотивационни срещи и с адвокатите Лазар Карадалиев и Мартин Апостолов. Последният казал, че Лазов бил извършвал предателство, от което последвало затварянето на банката.

Припомняме, че Апостолов беше задържан в началото на тази година, като обвиняем по делото срещу съпругата на Василев - Антоанета. Той обаче се оказа и част от делото срещу Делян Пеевски в САЩ по закона RICO. А в обвинението срещу Апостолов участва и Лазов - пак като свидетел. Що се отнася до Лазар Карадалиев, срещу него има обвинение в контрабанда, както и за пране на пари. И пак в началото на тази година с Карадалиев имаше скандал - той се оплака, че офисите на кантората му са били претърсвани неправомерно, заради "Дунарит". Сагата с "Дунарит" е част от голямата сага с наследството на КТБ, като се стигна дотам тази година в България да идват британски агенти заради версията, че собственикът на оръжейната компания "Емко" Емилиян Гебрев е бил мишена на руски агенти в опит за отравяне. Гебрев пое "Дунарит", но месеци наред икономическият министър Емил Караиванов оспорваше това и се стигна дори до спиране на договори на "Емко" за износ на оръжие, което пък доведе до протести пред Министерския съвет.

Когато Лазов отишъл за последен път в сградата на столичния булевард "Цар Борис III", той видял, че в личния офис на Цветан Василев вече е Лазар Карадалиев. Тогава той му показал пълномощно, подписано от Василев, и заверено от консула във Виена. Карадалиев започнал да управлява вместо Василев и отнел достъпа на Лазов до сградата, твърди свидетелят. Пак в този период 30-ина служители на Цветан Василев изготвили обръщение, в което казвали, че са единни и се чувстват подведени.

По време на разпитите в следствието адвокати от кантората на Карадалиев придружавали служителите. Такъв бил осигурен и на Лазов. Адвокатите записвали кой за какво е питан и какво е отговарял. "Така се създаде една база данни на всички разпитвани", смята Лазов.

Делото "КТБ": Свидетел казва, че Цветан Василев платил за нов главен прокурор

50 000 евро е платил банкерът Цветан Василев на френски гражданин, за да направи кампания за избор на определен кандидат за нов главен ...

Днес Лазов трябва да приключи с обясненията, а след съдебната ваканция ще отговаря на въпросите прокуратурата и адвокатите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Тодор 5 Тодор преди 4 месеца Профил на трол?
  Наистина не мога да разбера медиите, които все още защитават фараон Цветан Василев! Този човек извади 300 млн. лв. и ги наля в телевизия без смисъл като ТВ 7, а това бяха пари на вложители в КТБ! И въпреки този факт вие, както и медиите на Прокопиев едва ли не сте на страната на този измамник Василев? Защо? Не мога да го проумея!
 • Вики 4 Вики преди 4 месеца Профил на трол?
  А тия кога ще приберат Василев? Или само с рисунки ще минат?
 • Калин 3 Калин преди 4 месеца Профил на трол?
  Василев извърши най-големия едноличен обир в историята на България.
 • Василев 2 Василев преди 4 месеца Профил на трол?
  Абе трудна за рисуване е картината за Цветан Василев и КТБ, крал е като за световно, а далаверите му никога няма да приключат.
 • Десислава 1 Десислава преди 4 месеца Профил на трол?
  Този схемаджия Цветан Василев заслужава затвор!