Зеленски говори: За Крим и война на руска територия (ВИДЕО)

12742
Зеленски говори: За Крим и война на руска територия (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн/Facebook/Володимир Зеленський

„Готови сме да се борим дълго време, ако няма да загубим хора. Като например Израел. Можем да живеем така“. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в пространно интервю за журналистката Наталия Мосейчук.  

Още: Гледайте официалния трейлър на филма за Володимир Зеленски и Украйна (ВИДЕО)

„Не смятам, че е правилно да се пренасят военните действия на територията на Русия. Има голям риск в такъв случай да останем сами“, казва още той.

„Ако стигнем административната граница с Крим, мисля, че можем политически да настояваме за демилитаризация на Русия на територията на полуострова. Мисля, че ще е по-добре – преди всичко, за тези, които биха го изпълнили. Всяка война все още означава жертви, независимо къде е тя“, предупреди Зеленски. „Украйна трябва да знае, че в един момент може да остане сама. Някои от партньорите може да се отдръпне в даден момент“, каза още той.

Още: Зеленски: 20 хил. вагнеровци без контрол – никой не знае за кого ще са по-страшни (ВИДЕО и СНИМКИ)

Парите - винаги проблем

Украинският президент призна, че Киев е натрупал много дългове по време на войната, но изрази увереност, че те ще бъдат преструктурирани и няма да има подаръци. „Поставих задача пред депутатите да приравнят корупцията с предателството, докато трае войната. Осъзнавам, че това не може да е в сила за постоянно, но за военно време мисля, че ще ни помогне“, обяви още Зеленски.

Още: Руска военна колона е ударена при Каховка (ВИДЕО)

„Украйна има големи възможности: от технологиите до селското стопанство. Сега ново направление, в което сме номер едно, е секторът за сигурност“, отбеляза той на въпрос за визията си за икономическото развитие на страната ни и привличането на инвеститори. Той каза, че Украйна е отговорила на искането на партньорите си за провеждане на форум в областта на военните технологии през октомври. По думите му във форума ще участват много компании - водещи представители на индустрията от цял ​​свят. Володимир Зеленски не изключи възможността за подписване на договори по време на това събитие. „Украйна вече е отворена за партньори и инвеститори и всеки от тях може да намери своята ниша и да получи държавна подкрепа“, каза той.

Още: Когато поискахме самолети, нямахме предвид това: Зеленски с коментар за смъртта на Пригожин (ВИДЕО)

Освен това, Украйна вече е възродила производството на отбранителната промишленост и произвежда редица оборудване по стандартите на НАТО. „От голямо значение е, че ние сме изпитател, пионер – в добрия смисъл на думата – на пускането и използването на много видове съвременни боеприпаси. Това е чудесен пример за много бизнесмени по света. Мисля, че ще бъдем номер едно в тази област - военнотехнологична и цифрова. Поне на европейския континент", каза държавният глава.

Още: С новини за Украйна и Черно море: Зеленски и Денков отново рамо до рамо (СНИМКА)

В предприятията на "Укроборонпром" са стартирани няколко програми, сред които има и такива за разработки на ракети. Володимир Зеленски отбеляза, че в момента Украйна произвежда Neptune (Нептун, с тях беше потопен руският крайцер "Москва"), Stugna и Corsar и обемът на това производство нараства значително. „Просто огромни количества, които постоянно са на фронта, постоянно се използват, нашите военнослужещи одобряват и искат още повече, но дори не можете да си представите колко произвеждаме. Това е голямо, много голямо количество“, каза президентът.

Още: Мицотакис и Зеленски с декларация за евроатлантическия път на Киев

Също така, според държавния глава, Украйна е започнала производството на артилерия по стандарта на НАТО. „Това нещо никога не се е случвало в Украйна, но успяхме да се договорим. Имаме местна артилерия, която днес е на бойното поле. Това е артилерия 155 калибър, която никога преди не е имало. да имаме производство, и то не на една система, а на системно производство. Това все още не е достатъчно, много малко е за фронта, но вече е в пъти повече от преди", каза той и добави, че производството на много неща изисква обсъждане с партньори за получаване на технологични разрешения.

Още: СБУ: Руски самолети, ракетни системи и радари са минало след атака с дронове (ВИДЕО)

Военната помощ отвън

В същото време Володимир Зеленски увери, че партньорите на Украйна не са ги забравили и им оказват подкрепа. „Ние говорим, работим. Например CV90 – искаха да е публичен. Нямах нищо против, но сега трябва да скрием завода. Това обаче е важно. Ще получим бронираната машина и технологията. И тогава от нашите партньори зависи кога ще успеем да внедрим тези технологии в Украйна. Ще има много такива технологии у нас, сигурен съм в това“, каза президентът на страната.

Още: Вторият кораб по украинския зърнен коридор плава към Варна (СНИМКА)

Държавният глава припомни и развитието на производството на голям брой дронове и предположи, че е необходимо да се развива не само държавното, но и частното производство. Той вярва, че след победата в Украйна ще дойдат много технологии и инвестиции. "Ще дойде в икономиката ни от ЕС, САЩ и приятели. Има инвестиции, повярвайте ми. Говорим с различни държави от други континенти, големи държави, мощни, независими - те не са членове на всякакви съюзи, но ни подкрепят по не много публичен начин – те ще могат да навлязат във фундаменталните икономически сектори на Украйна, енергийния сектор. Това е сериозна инвестиция", каза Володимир Зеленски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна помоли Европа да защити газовите й хранилища от руските атаки

По стъпките на САЩ: Фон дер Лайен не изключва забрана на TikTok в ЕС

Руски депутат предложи да се проверява сексуалната ориентация на кандидатите за чиновници

Три руски военни части са атакувани в Крим, има ранени: Независим руски източник (ВИДЕО)

Руски зоопарк изпрати на фронта два пауна за "духовно успокоение" на военните (СНИМКИ)

Въоръжен с меч мъж вилня в лондонското метро (ВИДЕО)

Взривове и отравяния в България и Европа: Семейство руски нелегални шпиони е координирало всичко

ЕС разследва Фейсбук и Инстаграм за предизборна дезинформация

Ракета на Северна Корея е ударила Харков, твърдят експерти от ООН

Съпруга на руски политик планирала да осинови отвлечено украинско момче, изоставила го заради болест (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа