Калфин: Руска пропаганда е, че сме замесени във взрива на Кримския мост. Кръстев: Защо не извикахме Митрофанова?

2767
Калфин: Руска пропаганда е, че сме замесени във взрива на Кримския мост. Кръстев: Защо не извикахме Митрофанова?
Снимка: БГНЕС

Трябваше да извикаме руският посланик Елеонора Митрофанова да обясни за какво става въпрос – дали за България или за областта Балакрия в Северен Кавказ. Това заяви журналистът Николай Кръстев.

Той обърна внимание и на написаното в руския официоз "Комсомолская правда" с думите, че това е контролирано от Кремъл и руските служби. "Товарителницата обяснява, че този камион не е напускал България", заяви Кръстев на база официалната информация от службите ни. Пред БНТ журналистът все пак каза, че ако е имало смяна на номера, може да се е случило нещо.

Евгений Кънев: Путин със сталинска бързина разплете взрива на Кримския мост - че и замесиха и България...

"Медиите преливат от репортажи с Путин, който със сталинска бързина разплете “терористичния акт” чак до организаторите. И ...

Бившият външен и социален министър Ивайло Калфин беше категоричен: Замесването на България е пълна измислица. Той определи случилото се като интрига. "Това е част от руската пропаганда, това е за вътрешно ползване – няма как държавата ни да бъде замесена в това", заяви Калфин.

Руският президент не говори за война срещу Украйна, а за война срещу т.нар. Колективен Запад. Това е много опасно – насажда се друга тема пред руското общество, каза Калфин. Според него се търсят доказателства, че и други държави са замесени във войната срещу Русия – "това абсолютно не е това, това е пропаганда". Калфин подчерта, че е очевидно, че емоциите и желанието на Путин да се задържи на власт са на първо място за Кремъл. "Това няма да се забрави и ще има страшни последици за Русия", каза той, визирайки и информацията, че 3 руски крилати ракети прелетяха над молдовска територия.

Още ли мислите, че няма рискове за България, попита Кръстев. На въпрос за какви рискове говори – получаваме сигнал от Москва, че сме рискова държава, че ни следят какво правят. "Явно някой има много голям интерес да вкара България, която не е от най-ревностните поддръжници на Украйна и сигурността в Черноморския регион", коментира той. И предупреди, че утре от Кремъл може да кажат, че в България се намира центърът, подготвил операцията срещу Кримския мост.

Кръстев каза и друго - акулите още не са се разбрали за тази война. Промяната във войната е видна - украинската армия действа методично. "От известно време се отказах да търся логика в действията на руския президент, но очевидно той има някаква логика и е отдаден на това да постигне някаква победа", добави Калфин. И двамата обърнаха внимание на смяна на военни командири, на критики дори към Путин. Калфин обаче не очаква Путин да падне от власт - дано има промяна, но промяната може и да е за нещо по-лошо. Той предупреди: човек, притиснат до стената, е много опасен.

Руснаците не уцелиха: Мостът Кличко в Киев устоя за разлика от Кримския (ВИДЕО)

По време на масираната ракетна атака тази сутрин, 10 октомври, срещу украинската столица руските окупатори са се опитали да сринат Стък...

Колкото до вчерашните масови въздушни атаки, организирани от Русия срещу Украйна, равносметката според украинските власти е следната: поне 84 крилати ракети, 24 атаки, извършени с дронове, 13 от които са извършени с иранските дронове "Шахид 136". Жертвите на извършените атаки са 14. Ударени са поне 70 цели, включително 29 от които са критична инфраструктура (само в Киев руснаците твърдят, че са ударили 4 ТЕЦ-а и една ел. подстанция), 4 високи сгради, 35 жилищни сгради и едно училище. Украинската ПВО е успяла да свали 43 крилати ракети, 10 дрона "Шахид 136" и още 3 други дрона. Руснаците използваха 10 стратегически бомбардировачи, излетели от Каспийско море и Нижни Новгород, както и от 6 кораба от Черно море. Иранските дронове са изстреляни от Крим и от територията на Беларус.

Кремъл: Камионът-бомба за Кримския мост е тръгнал от България

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

"Продължаваме промяната" за пенсиите: Ограбване на българския народ няма да мине

Какво свършиха депутатите от 49-ото Народно събрание?

Заявления за гласуване в чужбина се подават само до утре

С 30% активност на 9 юни сливането на власт и корупция е гарантирано*

Колко от младите българи ще гласуват на евровота, според Евробарометър

Самолетите F-16 Block 70 ще се поддържат изцяло у нас

Радан Кънев свали Волгин на земята: ЕС няма армия, за да я праща в Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика