Седмицата в абсурди (26 - 30 август)

3118
Седмицата в абсурди (26 - 30 август)
Снимка: БГНЕС

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 26 август

СЛУЖИТЕЛИ НА ОБВИНЕНИЯ ЗА ПОЖАРА, ДОВЕЛ ДО ЗАТВАРЯНЕТО НА АМ "СТРУМА", ГО ЗАЩИТАВАТ - БИЛ ДОБЪР ЧОВЕК

Той е наш работодател, добър човек е, осигурява ни прехрана. Не е виновен за пожара - всичко е възможно, нищо не можем да кажем - така жени, работещи за Илиев, го защитиха пред камерата на Нова телевизия.

Коментар на Actualno.com: В България е пълно с добри хора

ТРЪМП С НАЛУДНИЧАВА ИДЕЯ - ДА СЕ ПОЛЗВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ УРАГАНИ

Идеята на Тръмп не е нова - предложението първоначално е направено от правителствен учен през 50-те години на миналия век по време на управлението на Айзенхауер. Идеята продължава да се появява, въпреки че учените са съгласни, че няма да проработи.

Коментар на Actualno.com: А аз имам друга - може с вентилатор да се чистят тоалетните!

ЩЕ ПОСТРАДАТ ЛИ ПАЦИЕНТИТЕ ОТ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ОФИЦИАЛНИ ТАРИФИ В БОЛНИЦИТЕ?

Става въпрос за идеята в случай на болничен престой здравноосигурените лица, които искат конкретни допълнителни услуги или консумативи, да могат да доплащат, но при ясен регламент.

Коментар на Actualno.com: Риторичен въпрос!

ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ СЕ СРЕЩНАХА С АЛЕКСАНДЪР ВАКЛИН

Срещата е поискана от Ваклин по повод упражняването на системен и целенасочен натиск спрямо него и семейството му вследствие на показанията му като свидетел на прокуратурата по делото срещу кмета на столичния район "Младост".

Коментар на Actualno.com: Трогателно!

ВОЙНАТА МЕЖДУ МАКРОН И БОЛСОНАРО ПРОДЪЛЖАВА ... (СНИМКИ)

Френският президент Еманюел Макрон се възмути от "изключително грубите" коментари, отправени към съпругата му Бриджит от бразилския му колега Жаир Болсонаро.

Коментар на Actualno.com: Болсонаро ако знаеше Борисов какво разправя за дядовците и бабите ...

Вторник, 27 август

БРАЗИЛИЯ НЕ ИСКА ПОМОЩ ОТ Г-7 ЗА ПОЖАРИТЕ В АМАЗОНИЯ

Ръководителят на президентската администрация в Бразилия обяви, че страната отказва предложената помощ от държавите от Г-7 за борба с пожарите в Амазония.

Коментар на Actualno.com: Не искат пари - какво себеотрицание! Всъщност искали, ама да им ги дадат на добра воля!

ПРОБЛЕМИТЕ И КРИЗИТЕ, КОИТО ПРЕМИЕРЪТ ПРЕНЕБРЕГНА

Бойко Борисов, за който мрачни теми като чумата по свинете, незаконните сметища и пожарите край магистралите не съществуват, започна новата седмица с любимото си напоследък занимание - вози в "джипка" избрани министри, наглежда строящи се шосета, прави първи копки, реже ленти, брои несметните постижения на правителството.

Коментар на Actualno.com: Защо ли броим, като можем просто да напишем "всички"!

ОХРАНАТА НА ОБЩЕЖИТИЕТО, ОТ КОЕТО ИЗБЯГАХА МОЛДОВЦИТЕ - ЕДИН НАДЗИРАТЕЛ

Един надзирател в коридора, който не е въоръжен – това е охраната на общежитието, от което преди няколко дни избягаха двама молдовски граждани Василе Морару и Александър Хаджи.

Коментар на Actualno.com: Я, то имало даже един?!

ИЗСЛЕДВАНЕ: МНОЗИНСТВОТО В СОФИЯ ИСКА ФАНДЪКОВА, МНОЗИНСТВОТО В СОФИЯ ИСКА НОВ КМЕТ

Половината от интервюираните в социологическо проучване на "Галъп" твърдят, че са удовлетворени от работата на Йорданка Фандъкова като кмет на столицата, 37% не са, 13% не могат да преценят. Същевременно 56% казват „София да има нов кмет“, а 29% - да остане същият кмет.

Коментар на Actualno.com: Доказателство за сериозността на психичните проблеми в България!

ТЕЦ "БРИКЕЛ" С ГЛОБА ЗАРАДИ ЗАПРАШВАНЕ НА ГЪЛЪБОВО

Акт и наказателно постановление в размер на 15 000 лева са издадени на ТЕЦ "Брикел", съобщиха от РИОСВ Стара Загора.

Коментар на Actualno.com: Това дали са парите за закуска на Ковачки или да?

ДЕМОДЕ ИЛИ НЕ Е РОДНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЗА АХМЕД ДОГАН? (СНИМКИ)

Впечатляващият имот в парк Росенец в Бургаско, за който никое официално лице не смее да каже официално дали е на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, се разраства – това показват снимки от Google Earth. Интересен факт е, че справка в Агенцията по геодезия, картография и кадастър показва в съседство надпис "Навигационна система Чукаля", но не и впечатляващият имот. Отворен е въпросът от кой се поддържа тази навигационна система и как се стига до нея, както и защо в кадастъра няма много ясно уточнение чий е кокетният имот.

Коментар на Actualno.com: А ако продължим с въпроса КОЙ продаде имота, на каква цена и на какво основание ...

НАРКОБОСЪТ КУЙОВИЧ АРЕСТУВАН НА МАГИСТРАЛАТА ДОКАТО ИЗЛЕЖАВА ПРИСЪДА

Наркобосът Будимир Куйович е бил задържан в понеделник вечерта на магистрала "Тракия". Той карал с фалшива книжка, издадена уж в Португалия. Черногорецът излежава присъда от 16 години за наркотрафик. Той е настанен в открито общежитие в Казичене. В понеделник е бил в отпуск.

Коментар на Actualno.com: Всеки има право на почивка, а той даже много работел - озеленявал! 

Сряда, 28 август

И НСИ КАТЕГОРИЧНО ПОКАЗА, ЧЕ РОДНОТО МОРЕ Е ДЕМОДЕ

Като цяло посещенията на чужденци у нас през юли са били малко над 2 милиона, или с 3,2% по-малко от юли 2018 година. Но спадът специално при гостуванията с цел почивка и екскурзия е двойно по-голям - 6,2%. А командировките и другите пътувания са с леко увеличение.

Коментар на Actualno.com: Нали пред числата и Бог мълчал?!

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТРЕДИ НАД 70 МЛН. ЛВ. ЗА ИЗБОРИ И САМО 2 МЛН. ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

70-те милиона лева са за местните избори, като първият им тур е на 27 октомври.

Коментар на Actualno.com: Няма страшно - образованието го бие и стадионът на "Арда"! Така е, за Кумчо Вълчо винаги има!

АПИ ОТКРИ ЦЕЛИ 120 НАРУШЕНИЯ ПРИ ПЪТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ, НО НАЛОЖИ САМО 2 САНКЦИИ

Предстои установяване на нарушителите и където не могат да бъдат открити, АПИ ще премахне неправомерно струпаните отпадъци.

Коментар на Actualno.com: Другите да не си ги държи нещо в запас - като закъса и налага глоби?

ИЗНАСИЛВАНИЯТА СЕ ИГНОРИРАТ КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЦЯЛ СВЯТ

Лауреатът на Нобелова награда за мир Денис Муквеге обвинява международната общност за това, че си затваря очите за проблема от световен мащаб - изнасилванията.

Коментар на Actualno.com: За съжаление, още много все важни неща се игнорират ...

КРАЛИЦАТА ОДОБРИ СПИРАНЕТО НА РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА

Елизабет Втора действа по искане на британския премиер Борис Джонсън, а за основна причина опозицията обяви желанието на Джонсън парламентът да му попречи с приемането на нови закони да финализира Brexit без сделка.

Коментар на Actualno.com: На Борис малко му остава - само още едно "ов"!

Четвъртък, 29 август

САЩ ОТРЕКОХА ДА СА ОБЕЩАВАЛИ ПОМОЩ ЗА БОРБА С ПОЖАРИТЕ В АМАЗОНИЯ

Помощта беше обявена от президента на Франция Еманюел Макрон, който го направи на съвместна пресконференция с президента на Чили Себастиан Пинера по време на срещата на Г-7.

Коментар на Actualno.com: Ами да - Бай Доналд мисли да разчисти първо Аляска, че да няма там пожари!

ВЛАДЕЕ ЛИ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ИСПАНСКИ ЕЗИК НА НИВО "КАЛИНКА"?

Досега беше известно, че познанията на Георгиев по испански отговарят на езиковото ниво А2, което означава, че стигат за елементарен разговор. Този факт беше посочен в автобиографията, която той представи в Народното събрание, когато управляващите издигнаха кандидатурата му за председател на антикорупционния орган в началото на 2018 година. Но внезапно преди два дни, вестник "24 часа" публикува сертификат, издаден от фирмата "Никанор", определена от вестника като "езикова школа", макар основен предмет на дейност да изглежда консултантството. Според сертификата Георгиев е покрил по-високото ниво на владеене на езика В1. Странното в случая е, че сертификатът е с дата 2 март 2017 година. А споменатата автобиграфична справка, подадена от Георгиев в парламента, носи входящ номер от 9 февруари 2018 година. Излиза, че когато е кандидатствал за стария си пост, Георгиев е вписал по-ниско ниво на владеене на испански в сравнение с това, което вече е имал според сертификата на "Никанор".

Коментар на Actualno.com: Por Favor! Ако нещо съм сбъркал, така ме научиха от "Никанор"!

АБСУРД СЛЕД АБСУРД С КОЛАНИТЕ В АВТОБУСИТЕ

Проверка дали има колани се прави само при задължителния годишен технически преглед. Оказа се обаче, че ако няма колани, автобусът пак може да мине технически преглед т.е. наличието на колани не е условие за преминаване на прегледа – поне по думите на старши комисар Бойко Рановски пред БНТ.

Коментар на Actualno.com: Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Изключително тъжно!

НАП ОСПОРВА ГЛОБАТА ЗА ТЕЧА НА ДАННИ

Актът за установяване на административно нарушение, съставен срещу НАП от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), е оспорен в законовия 3-дневен срок, съобщиха от приходната агенция. Наказателното постановление, с което комисията налага санкция от 5,1 млн. лв., също ще бъде обжалвано пред съда. Главният мотив за оспорването на акта на КЗЛД е, че неоторизираният достъп, кражбата на данни и последващото им публично оповестяване са резултат от действия, представляващи престъпление по смисъла на Наказателния кодекс на РБ, осъществени независимо и въпреки предприетите от НАП технически и организационни мерки за защита.

Коментар на Actualno.com: Глобиха ги по-малко 1 лев на човек (6,1 млн. засегнати имна според председателя на КЗЛД Венцислав Караджов) и пак спорят? А на всичкото отгоре плащаме ние, не те ...

ДЕПУТАТИ СЪС СМЕХОТВОРНА ПРАВОПИСНА ГРЕШКА В ПИСМО ДО МИНИСТЪР (СНИМКА)

Депутатите от БСП Манол Генов и Георги Гьоков са допуснали правописна грешка на ниво начално училище в официално запитване до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Коментар на Actualno.com: Чудя се коя ли буква се слага след "ху."?!

БОРИСОВ НЕ ПОЗВОЛИ ВЪПРОСИ КЪМ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК (ВИДЕО)

А оправданието беше следното: "Няма да има въпроси, не за друго, а защото можем да я поставим в неудобно положение да отговаря за нещо, което още не е в цялостния вид договорено".

Коментар на Actualno.com: Толкова изчерпателно обясни премиерът, че няма какво да се коментира! Затова е първи в тази държава!

ГОРАНОВ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКО ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА ПОД ФОРМАТА НА ДДС В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Горанов отговаря на въпрос на депутатите от БСП Румен Гечев, който беше министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов, и Валентина Найденова. Червените народни представители искат да знаят колко е ДДС за купени от изброените ведомства лекарства, лекарствени продукти, медицински изделия, други стоки и услуги – например кетъринг, пране, купуване и ремонт на апаратура и оборудване плюс горива и др.

Коментар на Actualno.com: Не може да сметнете ли, г-н Горанов? Да не са Ви хакнали калкулаторчето?

Петък, 30 август

ПРОКУРАТУРАТА ХВАНА ХИЛЯДИ МЕДИЦИНСКИ НАРУШЕНИЯ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Проверката е всеобхватна - на територията на цяла България.

Коментар на Actualno.com: До следващия път ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com