2018 година – кратко и ясно

15078
2018 година – кратко и ясно
Снимка: колаж/Actualno.com

2018 година – 12-тата година от основаването на ГЕРБ - беше повече от прекрасна.

В началото беше европредседателството!

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск ни припомни, че сме наследници на Спартак, но някои са наследници на Спартак-Москва.

Банкерът Цветан Василев заяви в интервю, че Пеевски носил по 100 000 всеки месец на главния прокурор. След изключването на камерите Василев проплакал, че ако и той правел месечни вноски, сега нямало да е изгнаник в Белград.

През февруари се разбра, че София ще гори боклуците. Хората се чудят – разделно ли ще се горят – отделно ГЕРБ, отделно БСП и отделно патриотите…

През този месец Доган спешно привика елита на ДПС в сараите си. Зли езици твърдят, че след такава среща, за по-сигурно,някой спи в турското посолство...

Търговците бяха зарадвани, че отново трябва да сменят касовите си апарати. Новите машинки ще бъдат вързани не с НАП, а с ГЕРБ!

Президентът Радев изненада с добрата си спортна форма като направи коремно премятане. За да не остане по-назад Бойко го последва. Знаете ли как Бойко прави коремно? Застава под лоста и Земята се завърта около него.

Следващите дни се вълнувахме от показния арест на кмета на Младост Десислава Иванчева. Държаха я часове на улицата и без адвокат. Според юристи, от дела в Страсбург, Иванчева ще изкара повече пари, отколкото би могла от подкупи.

В СДС се сбиха. В синята партия не е имало такъв бой от времето, когато Първанов натупа Петър Стоянов на изборите.

Двама затворници избягаха през входа на затвора. Преследвани от чистачка. Кратко социологическо проучване показа, че ако чистачката на затвора направи партия, 90% от хората ще гласуват за нея. Тя е единствената, която гони престъпниците!

Не ни се размина и скандал с качеството на храните у нас и на запад. Омбудсманът Мая Манолова заяви: "Клаус от Берлин и Иван от София ще ядат еднаква шунка!" Така е, но шунката първи ще я яде Клаус от Берлин!

На „Евровизия“ България зае 14 място. Много хора обявиха, че това е срам и позор, в същото време не ги интересува, че по свобода на словото сме не на 14, а на 111 място.

През май Бойко Борисов се срещна с папата. Щастливи сме, че тази среща ще остане в историята, описана от Мадам В. След оралната еквилибристика на въпросната дама, няма какво повече да се добави.

Следващите дни ни донесоха рестарт на Белене. По-злопаметните ни припомнят, че Борисов беше нарекъл Белене „гьол“, но всичко тече, всичко се променя. Според някои специалисти АЕЦ Белене е като Борисов - опасен е за българите и ни струва няколко милиарда!

Юни е месецът, когато е рожденият ден на нашия Вожд и Учител – Бойко Борисов. За празника той получи толкова мила честитка от Волен, която засенчи и мадам В. Затова се отменя 14 февруари като Ден на влюбените – Свети Валентин. Вече ще се празнува на 13 юни и ще се нарича „Свети ВОЛЕНтин“

Порои заляха София, наводниха улици и метрото. Кметът Йорданка Фандъкова реагира напълно адекватно и обяви по-евтин пояс за цялата градска мрежа!

Горещият юлски месец ни изненада с бой сред патриоти Касабов и Сидеров. Хора, запознати с българската политическа действителност, твърдят, че патриотите, когато и да ги набиеш -

все е късно, колкото и да ги биеш - все е малко!

Случва се понякога да се срамуваме от българските политици. Не е такъв случаят с председателят на Народното събрание, която различава Пекин от Виетнам. На 22 юли тя посрещна музикантите от Iron Maiden с фанелка на „Тakethat“ и думите: "Много харесвам вашата песен "Бохемска рапсодия"!

През летните месеци гръмна новината, че премиерът Бойко имал гръцки остров. Естествено, оказа се, че това е лъжлива новина и премиерът се измъкна "ни лукойл ял, ни лукойл мирисал"!

Август беше време за почивка и море. Почина Търговския регистър, а морето беше пълно с мазут. За щастие събраха мазута от морето и с него, и малко въглища, подкараха Търговския регистър!

Затова се отлага премиерата на филма "Смъртта на Търговския регистър"… до следващата му дискова херния!

Отпускарският месец показа и различията между нас и румънците. Северните ни съседи отново излязоха по площадите, а ние, българите, гордо се тагвахме от "Айляк бар"!

Сагата с имотите на царя не свършва като индийски сериал. Симеон отново си поиска дворците. Според юристи това, царят да си иска имотите е все едно Жени Живкова да си иска апартаментите на УБО.

В МВР влезе нов министър – едно познато Лице. На церемонията новият министър се разчувства и просълзи. Редовите полицаи заявиха, че от този ден родното МеВеРе вече се нарича Ме Ве Рев!

Имаше и още една новина с участници органите на реда. Полицаи арестуваха журналисти от по време на работа и ги закопчаха с белезници. В учебниците по математика за трети клас се появи следната задача: С колко белезници се пише изречението: "Журналист на Бивол взима интервю от Иванчева"?

Азис ни зарадва с нов клип, в който участва и актрисата Цветана Манева. Културната общност беше потресена. Фики и Галена са възмутени от клипа с Цветана Манева. Не могат да разберат как Азис е "паднал" толкова високо!

Корнелия Нинова извади депутатите на БСП от парламента и ги прати при народа. Последният път, когато комунистите отидоха при народа, направиха Национализация!

Една сутрин през есента се събудихме с новината, че е проведена акция в хотел Маринела. След като там бяха открити много кутии от обувки, пълни с пари, на вратата на хотела беше залепен стикер "Този обект се охранява от ГЕРБ"!

Запознати с финансовите дела на управляващите твърдят, че парите в кутиите от обувки са нищо. В къщата в Банкя имало кашон от хладилник. (Хладилникът е в къщата в Барселона...)

Септември беше и месецът, в който Ахмед Доган придоби ТЕЦ Варна. Тази новина народният гений коментира така:

„АЗ гласувам!

ТИ псуваш!

ТОЙ управлява!

НИЕ мълчим!

ВИЕ емигрирате!

ТЕц Варна!“

Последва скандалът с репортера на „Господари на ефира“, който беше уволнен. Екипът на господарите преговаряха с Кристиано Роналдо, защото по-хубаво падал.

В цяла одисея се превърнаха софийските ремонти. Ремонтът на бул. „Граф Игнатиев“ е на път да бие рекорда на Кьолнската катедрала, строена 600 години. Важното е, че всичко ще бъде красиво и сиво. Столичани се събраха пред кметството и скандираха: „Госпожо Фандъкова, благодарим ти за най-хубавото комедийно шоу "РеМонти Пайтън!"

Заговори се за предсрочни избори и за евентуална партия на президента. По закон той няма право да прави политическа партия, най-вероятно партия ще си направи Първата дама. Така се очертава следващата коалиция да е БКП – Бойко, Корнелия, Първата дама.

Скандално и неочаквано спря излъчване телевизия Алфа. С това спиране България падна на 112 място по свобода на словото. Питайте правителството защо?

Наближаваше смяната на часовото време и започнаха коментари, че тези смени трябва да спрат, кое време ще изберем – лятното или зимното… Едно е ясно - ако изберем лятното часово време, вестниците ще пишат: "Бойко ни даде вечно лято". Ако изберем зимното, заглавията ще бъдат: "Заради премиера ще си поспиваме повече".

Следващото разтърсващо събитие дойде от Агенцията за българите в чужбина, която продавала паспорти по 5000 евро. За да потушат скандала, от агенцията обявиха промоция - ако си купите български паспорт за 5000 лв, получавате безплатно три преминавания през летището без проверка.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков предложи да се правят само положителни филми и сериали. Ако това се приеме, няма да има нито един български филм по действителен случай.

Последва новината, че скачат данък сгради и такса смет. Българските избиратели бяха доста ядосани от това и някои от тях имаха смелостта да заявят, че, за да има справедливост, трябва да се вдигне данък сгради и в Барселона!

Единствено Валери Симеонов се осмели да попита защо Ахмед Доган има охрана и му отговориха, че вече не е вицепремиер.

Симеонов наистина сдаде поста на… шефката на кабинета си. Промените бяха направени само и само да се запази коалицията и властта. Политически анализатори твърдят, че абревиатурата на партията на Валери НФСБ не значи Национален фронт за спасение на България, а Национален Фронт Стани Богат.

Премиерът Борисов се възмути, че всеки ден са обсадени и им показват средни пръстове, а социологическите проучвания сочат, че така ще се гласува за ГЕРБ на следващите избори - със средни пръстове!

Следващите дни ни донесоха новината, че финансофият министър живее в апартамента на приятел. Това събуди някои противоречиви мисли – Борисов твърди, че държавата никога не е била по-добре. Обаче финансовият министър е бездомен и живее у едни приятели.

На летище София хванаха патриота Ангел Джамбазки с пистолет. След залеза на Митьо Пищова, вече имаме достоен негов заместник – Геле Пищовчето.

Буден гражданин засне кола на НСО да кара в насрещното. Естествено, никой не повярва, че в колата е била Първата дама и че тя е накарала агентите да нарушат правилника, за да отиде до любимия с имагазин. За да не обвиняват Първата дама в злоупотреба с власт, президентът издаде указ и НСО вече не означава „Национална служба охрана“, а „Национална Служба Обувки“.

След всичките тези весели и забавни случки, ни се стовари и една лоша новина – очите на статуята на Самуил угаснаха завинаги. Това стана след като видяха ремонта на Графа.

Световната новина от последните дни е протестът на жълтите жилетки във Франция. Нашият премиер Борисов е повече от спокоен, защото знае, че българинът не облича жълта жилетка дори, когато сменя спуканата си гума на пътя.

Естествено и у нас имаше протести. Протести срещу опозицията. Строители протестираха с тежките си машини срещу контрола на работата им и критиките към тях. Всички се убедихме, че те работят съвестно и стриктно, че е нормално ограничението на магистралата да е 90 километра в час, и точно тогава магистрала „Марица“ най-нагло и безотговорно пропадна. Отново!

Такива бяха събитията от 2018 година! Една прекрасна и щастлива година.

С нетърпение очакваме 2019 година - 13-тата, фаталната година на ГЕРБ. Добре, че смелият и мъдър наш премиер не е суеверен и не носи червен конец на ръката си. Да чукнем на дърво!

 

Автор: Калинка Тодорова, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...