Най-важните новини за деня: 3 декември 2023 г.

4688
Най-важните новини за деня: 3 декември 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 3 декември, 2023 година.

"ЛУКОЙЛ" И ВАСИЛ БОЖКОВ СА ЧИСТИ: ГОВОРИ ШЕФЪТ НА НАП

Към момента бизнесменът Васил Божков е изчистил всичките си задължения към бюджета. "За периода, за който е проверяван, е чист." "Лукойл" - също така не дължи нищо и си плаща редовно данъците. Tова обяви в интервю за Нова телевизия изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов.

КИРИЛ ВЪТЕВ КАТЕГОРИЧЕН: ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ НЯМА ДА СЕ ПРОДАВА

Земеделският министър Кирил Вътев заяви категорично, че продажба на земя от Държавния поземлен фонд няма да има. "Получих запитване по имейл от заместник-министъра на финансите Георги Клисурски. Запитването беше какво бои се случило, ако се продаде земя от Държавния поземлен фонд на еди-каква си стойност. Ние сметнахме, че при цените, на които би могла да се продаде тази земя, прави 700 хил. декара. Тези 700 хил. дка от години насам се отдават чрез търг под аренда и носят годишно 90 млн. лева на Министерството на земеделието. Ако тази земя се продаде, за по-малко от 4 години сумата 340 млн. лева ще е по-малка от полученото от аренда, т.е. не е рентабилно и не е изгодно да бъде продадена", успокои земеделският министър в интервю за БНР.

БОРИС БОНЕВ КАЗА КОЯ Е ЧЕРВЕНАТА ЛИНИЯ ДА НАПУСНЕ КОАЛИЦИЯТА НА ПП-ДБ

И да не бъда избран за председател на Столичния общински съвет не е краят на света, нито ще ме разколебае от целите - да освободим София от порочния модел на управление, да се извадят всички кирливи ризи и да има малко справедливост. Това заяви общинският съветни от коалиция ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев пред БНТ.

"БСП ВЪН ОТ ЕВРОПА" НАКАРА ДРУГИ "ЛЕВИ И ПАТРИОТИ" ДА БЯГАТ ОТ НИНОВА

Широка коалиция с проруски и националистически партии на БСП може да доведе до изключването на Българската социалистическа партия от Партията на европейските социалисти (ПЕС). За това предупреди генералният секретар на ПЕС Джакомо Филибек предвид изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова от края на миналата седмица в предаването "Лице в лице".

НЕТАНЯХУ КЪМ ХИЗБУЛА: СПРЕТЕ ОГЪНЯ ИЛИ УНИЩОЖАВАМЕ ЛИВАН

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху повтори многобройните си предупреждения срещу ливанската групировка "Хизбула" преди прекратяването на огъня с "Хамас", съобщава The Times of Israel.

ЛОШИ НОВИНИ ОТ УКРАЙНА ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА: ДА СМЕ ГОТОВИ НЕ САМО СПОРЕД СТОЛТЕНБЕРГ

Лоши новини или големи победи - какво вижда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за войната в Украйна - ? Зависи къде и какво четете и гледате.

РУСНАЦИТЕ, РАЗСТРЕЛЯЛИ ПРЕДАЛИ СЕ УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ, СА ИЗБИТИ (ВИДЕО)

Украинската армия е успяла да убие руските войници, които разстреляха двама невъоръжени украински войници. Това заяви ръководителят на военновременната администрация на Авдеевка Виталий Барабаш.

СПОМЕН ЗА ПРИГОЖИН: МОСКВА ИЗГРАЖДА СОБСТВЕНА АРМИЯ (ВИДЕО)

Предвид опасностите от войната в Украйна, кметът на Москва Сергей Собянин действа с всички сили за разрастването и укрепването на собствена частна военна компания (ЧВК) - "Ведомствена охрана на общинските власти в Москва". Новото ЧВК се появи веднага след бунта срещу Кремъл на покойния вече Евгений Пригожин – защото тогава, когато колоната на ЧВК Вагнер тръгна към Москва, се появиха слухове, че много от отговорните за защитата на града не са били готови да се противопоставят на Пригожин. Законово от декември, 2022 година общински властови администрации могат да създават ведомствена охрана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Времето утре - 1 май 2024 г.

Колко ще струва на българина трапезата за Великден?

Опитват да пришпорят закъснялото издаване на лични документи от поколение 2019

Митрополит Григорий ще оглави литургията за Възкресение

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...