Седмицата в абсурди (22 - 26 април)

3257
Седмицата в абсурди (22 - 26 април)
Снимка: колаж/Пламен Ставрев

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 22 април

ПРОКУРАТУРАТА ОЩЕ МЪЛЧИ ЗА РЕКОРДНО ГОЛЯМАТА ТЕРАСА ПО "АПАРТАМЕНТГЕЙТ"

Държавното обвинение засега не показва, че обръща внимание на сигналите срещу зам.-председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев относно имотните му сделки, които бият всички рекорди по цена за квадратен метър.

Коментар на Actualno.com: А защо мълчи - *** в устата ли държи?

ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР: КЪЩАТА НА МАНОЛЕВ НЕ Е ПРОВЕРЯВАНА СЛЕД КАТО Е ЗАРАБОТИЛА

за къщата на Манолев имало проверка на място, включително замерване дали проектът е изпълнен така, както на хартия. Имало и проверка при плащането, но след завършване на проекта не била правена проверка дали къщата се ползва по предназначение.

Коментар на Actualno.com: Не е вярно! 100% е имало много гости на проверка, ама са си забравили анкетните карти някъде в къщата!

АНДРЕЙ СЛАБАКОВ МИСЛИ, ЧЕ РОДИТЕЛИ, КОИТО НЕ ВОДЯТ ДЕЦАТА СИ НА УЧИЛИЩЕ, ТРЯБВА ДА ХОДЯТ В ЗАТВОРА

Последва въпрос на водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев – кой тогава ще води децата на училище?

Коментар на Actualno.com: Слабаков да вземе да понаучи що е то Европейски парламент, това не му е телевизионно шоу!

СЪДЪТ ВЪРНА ШОФЬОРСКАТА КНИЖКА НА МЕСТАН

"В настоящия случай от събраните до момента данни по делото не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност и в обжалваното постановление не е налице яснота извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на обвиняемия", пишат от съда в официално съобщение.

Коментар на Actualno.com: Още малко и ще вземе да му се извини!

ЦВЕТАНОВ СЕ СКРИ ОТ ВЪПРОС ЗА НЕСЪОТВЕТСТВИЕТО ОТ НАД 136 ХИЛ. ЛЕВА В ДОХОДИТЕ МУ

"Ама моля Ви се" – това беше реакцията на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и шеф на предизборния щаб на управляващата партия на въпрос на Actualno.com как ще коментира несъответствието от 136,5 хил. лв. в доходите и разходите на семейството му за периода 2003 - 2013 година, открита от КНОПИ по данни на НАП, НОИ и по банкови извлечения.

Коментар на Actualno.com: Няма какво да ни се молите, г-н Цветанов - приказвайте!

Вторник, 23 април

РЕГИСТРИРАХА ИВАНЧЕВА ЗА ЕВРОДЕПУТАТ, БИЛЯНА ПЕТРОВА - КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ

Списък с имената на хилядите подкрепящи кандидатурата на Десислава Иванчева за независим кандидат за Европейския парламент беше внесен в ЦИК. Събрани са над 5000 подписа, разкриха издигащите Иванчева от ИК ”Непослушните” и пиарът на отстранения кмет на Младост Петър Кърджилов. На въпрос на Actualno.com дали Биляна Петрова ще участва под някаква форма в изборите за европейски парламент, Кърджилов посочи, че няма, но тя ще бъде издигната за кандидат за кмет на София.

Коментар на Actualno.com: Докарахме я далеч отвъд кривата круша ...

УНСС ЗАПЛАШЕН ОТ ФАЛИТ НАВРЪХ 100-ГОДИШНИНАТА СИ

В навечерието на 100-годишния си юбилей Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е заплашен от фалит заради обещано, но неполучено финансиране от държавата.

Коментар на Actualno.com: Бизнес университетът не може един бизнес план да си направи - поне така изглежда от позицията на финансовото министерство.

УЧИЛИЩАТА ВЕЧЕ ЩЕ ВЪЗПИТАВАТ И В ПАТРИОТИЗЪМ И ТОЛЕРАНТНОСТ

Учителите, съвместно с родителите, ще трябва да възпитават учениците в патриотизъм и да възпират "поведенчески прояви на национален нихилизъм". Това са част от мерките, залегнали в новата Стратегия за възпитателната работа в образователните институции (2019 - 2030 г.), представена от Министерството на образованието и науката.

Коментар на Actualno.com: Ако може да възпитават просто хора, но си е трудно - тогава кой ще остане да гласува?!

Сряда, 24 април

ДЕПУТАТИТЕ ПРЕМАХВАТ ЧАСТ ОТ БЕЗУМИЯТА В ЗАКОНА СРЕЩУ МРЪСНИТЕ ПАРИ

Става дума за Закона за мерките срещу прането на пари, който изисква до 12 май стотици хиляди фирми, институции, организации, свободни професии да внесат в ДАНС свои вътрешни правила за контрол и предотвратяване на прането на пари.

Коментар на Actualno.com: Махат, като ги измъдриха!

ПРОКУРАТУРАТА ЗАПОЧВА ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ, ФИНАНСИРАНИ С ЕВРОПАРИ

Това се случва след скандалите с имота на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев и проекта на фирма, свързана с бащата на мъжа до Елена Йончева.

Коментар на Actualno.com: И това след като ЕС ни тресна едни милиони глоби и то доста отдавна - но прокуратурата е заета с "ало" измамници, не е по такива малки работи ...

СЪДЪТ ОБЯВИ НАЗНАЧАВАНЕТО НА КМЕТА НА "МЛАДОСТ" ЗА НЕЗАКОННО

Според съдия Мария Ситнилски единственият законен кмет след ареста на Десислава Иванчева е посоченият от нея Петър Кърджилов. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва.

Коментар на Actualno.com: Уникално смешно става!

МЪЖ ПОЧИНА НА ПРАГА НА СТОЛИЧНА БОЛНИЦА, СЛЕД КАТО Е БИЛ ИЗПИСАН

„Отидох на регистратурата, почнаха да ме разпитват от коя хирургия бил, как се казва. Аз им казах, че не ме интересува, да изкарат някой, защото човекът лежи на земята, чакахме, чакахме по едно време излезе една дама и почна да го пита за социалния му статус и за това, дали е женен или осигурен”, разказа очевидец.

Коментар на Actualno.com: Каквото имаме да кажем, сме го казали ТУК!

Четвъртък, 25 май

КПКОНПИ САМА Е КАЗВАЛА, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДЕКЛАРИРАТ ТЕРАСИ

По неизвестни засега причини комисията е разпоредила, че не е задължително да се декларира "разгърната застроена площ в кв. м", въпреки че такава графа съществува в утвърдената от нея декларация. Така заемащите висши постове в държавата получават картбланш да не декларират мазета, тавани, тераси и др.

Коментар на Actualno.com: Защо изобщо декларират каквото и да е? Ние си знаем какви са!

ОБЯСНЕНИЯ ПО ТЕМАТА "ТЕРАСИ": ТРЯБВАЛО НАРУШИТЕЛЯТ ДА РАЗРЕШИ ПРОВЕРКА

"Очакваме съдействие от лицето, което е нарушител. Когато човекът не ви отвори, нямате много механизми да влезете. По принцип можем да звъннем на полиция, но това не е направено през 2012 година (бел. ред. – тогава е имало опит за проверка)", обясни кметицата на "Слатина" Наталия Стоянова.

Коментар на Actualno.com: Трябва и да се самопорицае, самонакаже, самоглоби, самовкара в затвора ...

БОРИСОВ ПАК БЛЕСТИ - ДАВА МИЛИОНИ НА УНСС, ДОКАТО ГОРАНОВ КАЗА, ЧЕ ИМА НАРУШЕНИЯ (ВИДЕО)

На въпрос кой ще плати корепциите, Горанов отговори, че това е смислено питане, като подчерта: "Искате сега да ми кажете, че с вашите пари ще платя корекциите, след като аз не съм възложител". Той добави, че 7,5 млн. лева няма да са достатъчни. А Статев призна, че под корпуса имало водопровод и ел. инсталация под терена, които не били отбелязани на първоначалните планове, взети от главния архитект на София Здравко Здравков. Не трябва, надявам се да не се случва повече, но сме пред свършен факт – така Борисов се оправда при въпрос какво ще стане, ако и някой друг утре дойде и поиска 7 млн. лева и се оплака, че с такива въпроси журналистите го поставят в неудобно положение.

Коментар на Actualno.com: Ние ще отговорим утре ако дойде да поиска някой милиони - зависи КОЙ е и как точно ще ги иска! Но ще се дава, няма да е последен случай!

Петък, 26 април

Разпети петък е. И както вече каза Началника - не се работи, всички ще се мъчим! Гледайте да е по-качествено, уважаеми читатели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com