Седмицата в абсурди (17 - 21 декември)

3696
Седмицата в абсурди (17 - 21 декември)
Снимка: колаж/Actualno.com

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 17 декември

ВИДЕО: И В ГЛОЖЕНЕ АСФАЛТИРАТ КАТО ВЪВ ВЕЛИНГРАД - ВЪРХУ СНЯГ

Този път изпълнител е фирма "Трейс". Припомняме, че "Трейс" е компанията, извършила ремонта на пътя при Своге, където стана страшна автобусна катастрофа и за което АПИ призна по-късно, че асфалтът не отговаря на изискванията.

Коментар на Actualno.com: Дали така асфалтират и в двора вкъщи?

ТОЧНО ЗА СРИВА НА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР - ПО-ВИСОКИ ПРЕМИИ ЗА ПОСТИГНАТИ РЕЗУЛТАТИ

Премиите за постигнати резултати, които се дават на всеки три месеца в Агенцията по вписванията (както и във всички чиновнически институции по принцип), са се увеличили един път и половина през третото тримесечие на тази година. През юли, август и септември са дадени толкова пари за бонуси, колкото са раздадени за поне пет месеца.

Коментар на Actualno.com: За върхови постижения - върхови резултати!

СЛЕД 8 МЕСЕЦА ПРОКУРАТУРАТА ПРАТИ В СЪДА КВЕСТОРИТЕ НА КТБ

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу двама от квесторите на Корпоративна търговска банка (КТБ) за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Припомняме, че още на 10 май тази година прокуратурата привлече към наказателна отговорност въпросните лица.

Оказа се, че един от "спасените" от квесторите депозити е на бившия премиер Иван Костов - той е бил с 9,8% лихва и съответно Костов е спасил около 155 хил. лева. Дъщерята на Костов - Яна, също е в кюпа, със същата лихва и 115 хил. лева, които е спасила. А Мина, другата дъщеря на бившия премиер, е спасила влог за почти 180 хил. лева.

Коментар на Actualno.com: След 80 години и делото ще бъде решено. После - обжалване!

Вторник, 18 декември

ЦЕНКО ЧОКОВ ХОДИ НА РЕСТОРАНТ, ДОКАТО Е ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ

Лицето не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в съдебно заседание пред Апелативния специализиран наказателен съд, а е установен в питейно заведение намиращо се в кв. "Драгалевци", гр. София", установи Апелативната специализирана прокуратура.

Коментар на Actualno.com: Огладнял е човекът, ниската кръвна захар се оправя с две-три тортички, както каза и той. Само диабетиците да внимават все пак, че това си е до индивидуален диабетизъм!

ЖИРАРДЕЛИ НЕ КАЗА ОТ КОГО Е КУПИЛ "ЮЛЕН", ПОДПИСАЛ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ

Попитан изрично от кого е купил "Юлен", Жирардели отвърна, че собственик преди него е бил "един фонд". Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да кажа името на фонда, добави ски легендата, според когото фондът "присъства на три континента". Той предположи, че отрицателното настроение, което се създало през годините в Банско, накарало въпросния фонд да продава.

Коментар на Actualno.com: Бойко Борисов може скоро пак да каже!

АМЕРИКАНСКИ СЪД ОСЪДИ БРАКОНИЕР НА СЪРНИ ДА ГЛЕДА ПОСТОЯННО "БАМБИ"

Ловецът от Мисури Дейвид Бери трябва да гледа анимацията поне веднъж месечно по време на едногодишния му престой зад решетките.

Коментар на Actualno.com: Не може да се отрече, че е иновативно, само че дали пък няма да намрази повече сърничките?

ТИЙНЕЙДЖЪРИ ИЗПОЧУПИХА И РАЗГРАБИХА ПЛОЩАДКА В БУРГАС, ИЗГРАДЕНА СЛЕД 25 ГОДИНИ ЧАКАНЕ

Буренясал парцел земя в бургаския комплекс „Възраждане“ беше превърнат в красива детска площадка. Близо 25 години мястото е било празно и неизползваемо.

Коментар на Actualno.com: Простотията ходи по хората, не по животните.

СИГНАЛ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА - ВЗЕМА ЕВРОПАРИ ЗА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ, А ГО ОТЛАГА

Става дума за усвоените европейски средства по проект „Изграждане и внедряване на пилотна система за дистанционно електронно гласуване" по оперативна програма „Добро управление", приоритетна ос „Административно обслужване и е-управление", който има за цел изграждането на пилотна система за дистанционно електронно гласуване. Бенефициент по проекта е Държавна агенция „Електронно управление", неговата стойност е 1 499 959.00 лв. със срок 21 месеца.

Коментар на Actualno.com: Безспорен успех е това - пазарна практика, заслужаваща признание!

НЕВЕРОЯТНА КРАЖБА НА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ ЛИ "СГОТВИ" ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА? (СНИМКИ)

Става въпрос за актове за общинска земя, които не са преактувани от години. Въпросът е колко точно са такива случаи?

Коментар на Actualno.com: Абсурдът тук е, че прокуратурата хич и не я е еня. Или това беше "стабилност" ...

Сряда, 19 декември

ГЕРБ И ДПС СЕ ГОТВЯТ ДА ПРИЕМАТ ПО ЗАКОН, ЧЕ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НИКОГА НЕ СЕ КОРУМПИРАТ

Съвсем скоро общинските съветници де факто няма да са обект на Закона за противодействие на корупцията. Това личи от нов законопроект за поправка на т.нар. Антикорупционен закон.

Коментар на Actualno.com: Отложиха в крайна сметка - за догодина, не вечно.

ОПРАВДАНИЕТО НА ЖЕНАТА НА ЧОКОВ ЗА ДОМАШНИЯ АРЕСТ - ЧАКАЛ ДА МУ ОПАКОВАТ ХРАНАТА

Да, отишъл е на зъболекар – доколкото знам докъм 18:30 часа, и пътьом е преминал през прословутия ресторант – не за да празнува, а за да си вземе нещо за храна. Има диабет, режим на хранене – чакал е да му я опаковат. Това заяви жената на бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков – Цветелина Нелова.

Коментар на Actualno.com: И колкото и да е абсурдно, като нищо охранителите на зам.-главния прокурор Иван Гешев са си поиграли на фотографи, че да има с какво да се занимават медиите - а не например с Иванчева и Петрова.

Четвъртък, 20 декември

СПОРЕД ДЪРЖАВАТА, АКО ДЕТЕТО ТИ ГО НЯМА, ТРЯБВА ДА СЕ СЕТИШ ДА ПРОВЕРИШ АРЕСТУВАНО ЛИ Е

във връзка със ситуации с арест на непълнолетен, Александър Стефанов, член на Съвета по законодателството към Министерството на правосъдието, даде интересно обяснение - на въпрос на Нова телевизия как ще разбере майката или бащата на тийнейджър защо не се прибира, отговорът беше - би следвало да направи преценката да се обади в полицията и от там да кажат, ако преценят.

Коментар на Actualno.com: С такива закони се развива аналитична мисъл!

ЗАМ.-ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР: АКО ЕДНО ДЕТЕ Е ЗАДЪРЖАНО, ТО СЪС СИГУРНОСТ Е НЕПОСЛУШНО

Ако едно дете е задържано, това не е дете, което е послушно и добро. Това дете е с мярка за неотклонение „задържане по стража”. Тя се взема в изключителни случаи при тежки престъпления, каза Евгени Стоянов.

Коментар на Actualno.com: Необорима логика си е това - чичко Милиционер знае

ОКОНЧАТЕЛНО: И НЕВИННИ ЩЕ ПОДЛЕЖАТ НА ГРАЖДАНСКА КОНФИСКАЦИЯ

Депутатите окончателно приеха на второ четене промени в Закона за противодействие на корупцията, според които прекратяването на наказателно производство и признаването на невинност няма да бъдат пречка за отнемане на незаконно придобито имущество.

Коментар на Actualno.com: За благото на народа е така!

ПАК ПО ВТОРИЯ НАЧИН - ДЕПУТАТИТЕ ПРИЕХА ПОПРАВКА, КАСАЕЩА "БАНИЦАТА ПИРИН"

Според природозащитната организация "За да остане природа в България", промяната се прави, за да има претекст да се осигури вода за машини за изкуствен сняг, защото сега за такова нещо не са разрешени водохващания.

Коментар на Actualno.com: Така става - като не ги сурвакахме, ами цяла година на "пърформанси" си играем ...

ГОДИНА И ТРИ МЕСЕЦА ОТНЕ НА АПИ ДА ВЪЗЛОЖИ ИЗГРАЖДАНЕ НА ПЪТ

Няма нито една причина за дългото забавяне при възлагането на участъка между Белица (обл. Пловдив) и Загражден (обл. Смолян). До 2014 година трябвало да приведем тунелите в европейски вид, но не всички са оправени. Процедурата бе обявена през септември месец 2017-та година. Не е обжалвана изобщо и въпреки това договорът е сключен едва в началото на месец декември 2018-та. Той е на стойност 3 406 500 лв. без ДДС и срок за изпълнение 365 календарни дни.

Коментар на Actualno.com: Няма да смятаме кога ще го построят!

СТОЛИЧНАТА РЗИ НАЕМА АВТОМОБИЛИ ПО-СКЪПО, ОТКОЛКОТО АКО ГИ КУПИ

Столична РЗИ обяви, че наема три електрически автомобила за срок от пет години с прогнозен наем 190 000 лева без ДДС. В поръчката е включена опция за наемане и на още един електромобил. С него общата прогнозна стойност на поръчката става 253 333 лева без ДДС. На такава цена ще се сключи бъдещият договор. Средната наемна цена на кола е изчислена на 63 333 лв. Справка в сайтовете за продажба на електрически автомобили обаче сочи, че средната цена на тип автомобил, който иска Столична РЗИ, е около 58 хиляди лева без ДДС – чисто нов.

Коментар на Actualno.com: Объркали се малко хората, пък и трябва за Коледа подаръци да има!

Петък, 21 декември

ПЛАЩАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ, БЕЗ ДА СЕ СПИРА И ЧУЖДОТО ИМ ФИНАНСИРАНЕ

Отпуснатата сума ще бъде по 10 лева на мирянин, а за такъв се счита всеки, който при последното национално преброяване (бел. ред. - от 2012 година) се е определил за вярващ и последовател на дадена религия. Според Искрен Веселинов от ВМРО позитивното в закона е, че чуждите духовници ще съгласуват присъствието си в България с дирекция Вероизповедания.

Коментар на Actualno.com: Много загрижени "патриотите" за парите, а за чуждото финансиране и духовници - хубаво е, че има дирекция, то и ДАБЧ така вървеше ...

БЪЛГАРИТЕ ИМАЛИ УСЕЩАНЕ, ЧЕ ПРЕЗ ПРЕЗ 2019 Г. ЖИВОТЪТ ИМ ЩЕ СЕ ПОДОБРИ

"Барометър България" е стигнал до този извод.

Коментар на Actualno.com: Добре, че не ни питаха нас. А Вас?

ОТКРАДНАХА КОЛАТА НА ДИРЕКТОРА НА АГЕНЦИЯТА ЗА ПОДСЛУШВАНИЯ

Макар от полицията да се похвалиха, че кражбите на автомобили намаляват през последните години, един от последните случаи е леко куриозен, защото става дума за автомобила на шефа на агенцията за подслушвания Цветан Китов.

Коментар на Actualno.com: Това е от тези случаи, в които статистиката е 100%!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Времето утре - 18 април 2024 г.

BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com