40-те най-големи абсурда на 2019 г.

6902
40-те най-големи абсурда на 2019 г.
Снимка: Колибри

През цялата година Actualno.com отделяше специално внимание на абсурдите, с които обобщавахме всяка седмица. Рубриката винаги е била с много голяма конкурентоспособност и е необходимо здраво отсяване. И ето, накрая на 2019-та, кои са шампионите по нелепост: представяме ги в обзор и хронологично. 

МИНИСТЪР МОЛИ ПЕНСИОНЕРИ С УВРЕЖДАНИЯ ДА ПРОЯВЯТ РАЗБИРАНЕ ЗАРАДИ ПО-МАЛКИ ПЕНСИИ ПРЕЗ ЯНУАРИ

Заради Закона за хората с увреждания и новата месечна финансова подкрепа, която ще е по-висока, защото е обвързана с линията на бедността, през януари пенсиите на хора, които имат ТЕЛК, всъщност ще са по-малки. Причината – плащането на инвалидни добавки отива към Агенцията за социално подпомагане, а тя плаща след като мине съответния месец. И сега около 340 000 пенсионери ще се окажат без 30 лева за месец януари.

Коментар на Actualno.comПенсионерите като помолят Топлофикация и Енергото да проявят разбиране, ще стане ли?

КАК ДЮНИТЕ НА "СМОКИНЯ" ХЕМ СА ЗАЩИТЕНИ, ХЕМ СА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ЗА 5000 ЛЕВА?

Как прочулият се вече в цяла България бизнесмен Иван Нончев се е сдобил със земя точни при дюните на къмпинг Смокиня само за 5000 лева - горе-долу колкото е таксата за поставяне на каравана за един летен сезон? Този въпрос засега остава мистерия за отговорните власти.

Коментар на Actualno.comРиторично питам ...

УЧЕНИЦИ СЪДЯТ ДИРЕКТОР ЗАРАДИ ФАЛШИВИ МЕДИЦИНСКИ БЕЛЕЖКИ

Двама ученици от професионалната гимназия за чужди езици "В. Левски" в Бургас, известна като Руската, съдят директора Весела Иванова за това, че са преместени неправомерно в самостоятелна форма на обучение заради представяне на фалшиви медицински бележки.

Коментар на Actualno.comСтрашното е не друго, ами че възможностите, които дава демокрацията, се използват за деструктивни цели!

КУРИОЗ: НЗОК СЕ ОКАЗА ОСЪДЕНА ОТ НАСТОЯЩИЯ СИ ДИРЕКТОР

Столичната университетска болница "Св. Иван Рилски" е поредната, осъдила здравната каса за неплатена надлимитна дейност. През 2017 г. директор на "Св. Иван Рилски" беше настоящият управител на здравната каса Дечо Дечев. "Интересно дали управителят на НЗОК ще обжалва решението, което е в полза на болницата, чийто директор бе доскоро. Формално д-р Дечев не е в конфликт на интереси, но обстоятелствата го поставиха в тази донякъде комична ситуация – да стартира съдебната процедура като ищец и да я завърши като ответник", коментират от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Коментар на Actualno.comНякой сега да каже, че няма върховенство на правото!

ЦАЦАРОВ ПОТВЪРДИ - ВЕНЕЦУЕЛА Е ПОЛЗВАЛА БЪЛГАРСКИ БАНКОВИ СМЕТКИ ЗА ВЕРОЯТНО ПРАНЕ НА ПАРИ

Действително е имало съмнителни преводи през български банкови сметки от страна на Държавната петролна компания на Венецуела. Парите са идвали в България и след това са били трансферирани в чужбина. Това каза на специална пресконференция в Министерския съвет главният прокурор Сотир Цацаров след среща с премиера Бойко Борисов и американския посланик Ерик Рубин.

Коментар на Actualno.comСъжаляваме, съжаляваме, Чичо Сам, повече така няма да правим!

ГОРСКИТЕ ОТ "РИЛА", ИЗГЛЕЖДА, СЛЕДИЛИ ЕКИПА НА БЕЪР ГРИЛС, НО НЕ И НЕГО

Нашите колеги са били в района на снимките. Не са установили нарушения и това е написано в прессъобщението. Това заявиха служители от Дирекция Национален парк "Рила" пред Аctualno.com във връзка с информацията от Министерството на околната среда и водите, че по сигнал от Facebook екипът на прочутия експерт по оцеляване Беър Грилс ще отнесе глоби за нарушения, като навлизане и плуване във водния басейн на Каракашевото езеро, палене на огън и ловене и умъртвяване на животински видове.

На уточняващ въпрос от наша страна как служители на ДНП "Рила" са били с екипите на Грилс, а не са установили нарушения, от парка посочиха, че техни служители (трима) са били непрекъснато в района на снимките и ако са установили нарушения, са щели веднага да санкционират извършителя/те. Представители на парк "Рила" коментираха, че през двата снимачни дни служители са били на място, "но не са били свидетели на нарушението в рамките на установеното със заповедта време за снимки".

Впоследствие успяхме да се свържем и с директора на парк "Рила" Красимир Андонов. Той направи предположение, че хората на Грилс за предприели самосиндикално заснемане на кадри извън разрешените с негова заповед часове за снимки. Андонов изрично посочи, че това е негово предположение и тепърва ще се установява в действителност какво се е случило.

Коментар на Actualno.comКолко много обяснения - я просто да си кажат под коя сянка бяха опънали скарата преди година и половина!

КПКОНПИ НЕ ОТКРИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРИ ГОРАНОВ ЗАРАДИ АПАРТАМЕНТА ОТ КРЪСТНИКА

Производството в КПКОНПИ беше образувано въз основа на докладна записка на директора на дирекция "Противодействие на корупцията" на комисията и към него са приобщени медийни публикации за евентуален конфликт на интереси по отношение на Владислав Горанов, както и изричен сигнал, че министърът е ползвал луксозна вила на жената на Иван Сариев в Ярема.

Коментар на Actualno.comХахахахахахахахаахахахха!!!

ДИМОВ ПОСОЧИ, ЧЕ ВЪЗДУХЪТ Е МРЪСЕН ПО "СОЦИАЛНИ" ПРИЧИНИ, НУЖНИ БИЛИ "НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ"

Замърсяването на въздуха има своя социален аспект.Това обуславя трудността от прилагането на някои от необходимите мерки. Важно е те да бъдат приложени така, че да дават устойчив резултат“. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Коментар на Actualno.com: А по какво други причини да е мръсен въздуха освен по социални? По природни? Сам да се мърси горкия въздух от нямане какво да прави. 

ЕКСПЕРТ ЗА КУРИОЗА СЪС СЪЛЗОТВОРНИЯ ГАЗ: ТОВА Е ЗНАК ЗА ПО-ТВЪРДО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

Хората имат право да се смеят. Смешно е да се използва такъв газ, защото той се използва при масови безредици, а и този газ не ми изглеждаше, като професионално направен. Това каза бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов по повод куриозният случай от 16 март, когато на протест срещу корупцията органите на реда използваха спрея заради сблъсъци. Оказа се, че вятърът духа към полицаите и така и те бяха засегнати от газа.

Коментар на Actualno.comНещата се развихадинамично, казаха от СДВР. Не са очаквали явно да духа вятър без дрегер ...

ACTUALNO.COM КЪМ ЦВЕТАНОВ: УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ ЛИ Е КУПУВАНЕ НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА? ОТГОВОР: НЕ Е НА ДАНЪЧНА ОЦЕНКА

Не е на данъчна оценка, така че няма как да ви отговоря на този въпрос. Така подалият оставка от всичките си постове в парламента Цветан Цветанов отговори на въпрос на Actualno.com дали купуването на имот на данъчна оценка е укриване на данъци.

Коментар на Actualno.comГузен, негонен - бяга. Г-н Цветанов, ние Ви питахме принципно, Вие защо си помислихте, че точно Вашия апартамент визираме?

БИЗНЕСЪТ ИСКА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МАТУРА ПО МАТЕМАТИКА

Асоциацията на индустриалния капитал предлага редица промени в средното и висшето образование, които да подобрят връзката между образованието и пазара на труда. Като част от мерките работодателите настояват за задължителна матура по математика. "За да има на изхода от висшето образование добри инженери, трябва на входа да има добре подготвени млади хора в средните училища по природо-математическите дисциплини. Затова ние предлагаме задължителна матура по математика", обясни председателят на УС на АИКБ Васил Велев.

Коментар на Actualno.comВсички инженери ли ще ставаме, г-н Велев - правото на избор вече става константна променлива?

СЛОГАНЪТ НА ГЕРБ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ ВЕЧЕ Е ПОЛЗВАН ОТ НДСВ ПРЕЗ 2009 Г.

"Европа ни чува" е слоганът, с който ГЕРБ и СДС ще излязат в битката за спечелване на евроизборите. Със същото мото партията на Симеон Сакскобургготски участва пак на евроизборите, но през 2009 г.

Коментар на Actualno.comЗа местните избори слоганът да е "Нищо ново под Слънцето"!

ТРЕТА ПАРТИЯ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ГЕРБ, БОРИСОВ: ОБЕДИНЯВАМЕ СЕ СРЕЩУ ПЪЛЗЯЩА ДИКТАТУРА

И дядо ми е бил николапетковист – с тези думи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обясни колко лесно приема ПП "Никола Петков" в еврокоалицията на ГЕРБ.

Коментар на Actualno.comБате Бойко да пълзи? Не, не е възможно!

ОБЯСНЕНИЯ ПО ТЕМАТА "ТЕРАСИ": ТРЯБВАЛО НАРУШИТЕЛЯТ ДА РАЗРЕШИ ПРОВЕРКА

"Очакваме съдействие от лицето, което е нарушител. Когато човекът не ви отвори, нямате много механизми да влезете. По принцип можем да звъннем на полиция, но това не е направено през 2012 година (бел. ред. – тогава е имало опит за проверка)", обясни кметицата на "Слатина" Наталия Стоянова.

Коментар на Actualno.comТрябва и да се самопорицае, самонакаже, самоглоби, самовкара в затвора ...

БОРИСОВ ЗА ПАПАТА И ЗАСТРОЯВАНЕ - НАГОВОРИ ЛИ КУП ФАЛШИВИ ПРИКАЗКИ? (ВИДЕО)

Борисов не пропусна да каже как папата целунал "иконата" на патриарх Неофит и добави: "От снощи досега всеки ден кисело млеко си спомня, най-много това му харесва, в менюто му е само това". Всъщност, в менюто на папата за обяд днес, 6 май, имаше ризото с морски дарове, свинско печено с пюре и сос от трюфел, салата от розови домати, печени чушки, сирене и пресен босилек, както и крем супа от зеленчуци. Това каза лично шеф Манчев, който отговаряше за обяда, пред Нова телевизия. А след казаното, премиерът поиска да си ценим постигнатото.

Коментар на Actualno.comКаквото сам си направиш, друг не може да ти го направи - само вижте видеото!

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: ПРОБЛЕМЪТ С КОРУПЦИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕШЕН ОТ ВСИЧКИ

"България има проблем с корупцията и той трябва да бъде решен от всички – на първо място от правораздавателната власт, после и от съдебната." Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за bTV.

"Ролята на медиите, когато се говори за борба с корупцията е, че общественият натиск води до разкриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации", каза още Дончев.

Коментар на Actualno.comЩом трябва, тогава да получат и всички заплатите Ви. Може и конфискуваното от решаването на проблема.

БОРИСОВ ПО НОВА: НЕ БЕ, ЩЕ СЛУШАТЕ И ВИЕ - НЯМА САМО ДА МЕ ПИТАТЕ ГЛУПОСТИ

"Ма с това ли се занимавате" – така Борисов реагира на въпрос на Нова телевизия относно евентуално недеклариран негов имот. "Там, това което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарника", добави лидерът на ГЕРБ.

Коментар на Actualno.comНе бе, няма!

ТРИ ДЕЦА СА БИЛИ РАНЕНИ ПРИ ДЕМОНСТРАТИВНО ВЗРИВЯВАНЕ НА ГРАНАТА ПО ПОВОД 1 ЮНИ

Днес около 11 часа на стадион "Доростол" в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра.

Коментар на Actualno.comРодната милиция възпламенява - уловено и на ВИДЕО! Бързо и пълно оздравяване на децата, а към МВР въпрос - тези в колата, които ги замеряхте с шокова граната, самоубиха ли се и те?

БОРИСОВ КЪМ СТАЛОУН: БРАТКО МОЙ, МИНАХА 10 ГОДИНИ, А ТИ ВСЕ СИ СИ РАМБО (СНИМКИ И ВИДЕО)

"10 години дали минаха от предишната ни среща? И ти все си си Рамбо", отбеляза Борисов. Той показа обща снимка на двамата на мобилен телефон и припомни: "Тука още съм mayor (кмет на София, б.р.)".

Коментар на Actualno.comА ти все така, Бойко, не говориш английски - добре че аз проговорих български!

ГЕРБ И ДПС С ДОГОВОРКА - ХЕМ 1 ЛВ. ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ, ХЕМ ОТВОРЕНО ФИНАНСИРАНЕ

Това стана ясно от изказванията на Менда Стоянова и Мустафа Карадайъ пред журналисти.

Коментар на Actualno.comИ душата в рая, и оная работа до края ...

НОВОРЕМОНТИРАНАТА "СОЛУНСКА" ПОТЪНА ВЪВ ВОДА (ВИДЕО)

На видеото се вижда, че цялата улица е залята и движението по нея е невъзможно, а нивото на водата е достигнало това на тротоарите.

Коментар на Actualno.comСтига говорили - плувайте! Ама не минавайте през подлеза на Спортната палата!

40 ЛЕВА ЗА ЧАДЪР И ДВА ШЕЗЛОНГА - НА ЗАГУБА, СПОРЕД ДАВАЩИЯ СЯНКАТА НА ПЛАЖ В ЧЕРНОМОРЕЦ

Това е цена за четири комплекта, "на най-хубавото плажче", а останалите чадъри и шезлонги са по-евтини, като 50% от плажа бил свободна зона.

Коментар на Actualno.comИ това даже не е баш ВИП - ето Ви един по-ВИП!

ГЕОРГИ МАРКОВ ПОСОЧИ ГЕРБ КАТО ФАКТОР ЗА УСПЕХА НА СИМОНА ХАЛЕП НА "УИМЪЛДЪН"

Марков стигна дотам, че обясни как Симона Халеп дошла да играе в "Арена Армеец" преди години и всъщност в "построена от ГЕРБ зала" започнала кариерата ѝ.

Коментар на Actualno.comА Джокович спечели, защото Бойко Борисов игра преди години с Борис Бекер и Бекер после стана треньор на сърбина, та го подготви така добре заради ГЕРБ, че Ноле печели вече години наред и след като се разделиха с Бекер.

ГЕШЕВ СЕ СРАВНИ С КЬОВЕШИ, ОБЯВИ РАБОТОДАТЕЛЯ НА ОБВИНЕНИЯ ЗА АТАКАТА НА НАП ЗА КИБЕРИЗНУДВАЧ

Що се отнася до хакерската атака срещу НАП, зам.-главният прокурор коментира, че се развива ситуация, при която жертвата т.е. НАП била виновна. Той смята, че заподозреният Кристиян Бойков е просто оръдие ("Това момче трябва да седне някъде на тъмно, да остане само с чувството си на самосъхранение, да осмисли постъпките си и да прецени какво ще направи - дали ще съдейства на закона или ще понесе последствията от действията си"), а работодателят му TAD Group работела като киберизнудвач, занимавала се с киберрекет, била "кибертерорист" - компанията се занимавала с "удряне" на фирми, включително държавни организации, с цел нарушаване на тяхната компютърна сигурност, за да бъдат привлечени като клиенти. Това била основната версия, като имаше следното уточнение - дали отделни хора във фирмата, отделни звена, или цялата фирма?! Гешев обяви и, че това е координирана атака срещу държавата, защото "Демократична България" поискала оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

Коментар на Actualno.comЩеше да е смешно, ако не беше ужасно! И още няма алтернатива!

И НАЙ-НАКРАЯ СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА МОЖЕ ДА СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА И МАЛКИТЕ МИ ДЕЦА ДА МОГАТ СПОКОЙНО ДА ИЗЛЯЗАТ НА ТЕРАСАТА

Това заяви вече бившият ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев, след като подаде оставка и тя беше гласувана от парламента.

Коментар на Actualno.comИ да си пече пържолки на барбекюто - така, морално!

30% ОТ СЛУЧАИТЕ НА АСТМА ПРИ ДЕЦАТА В ЕВРОПА НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА, АКО ВЪЗДУХЪТ НЕ БЕШЕ МРЪСЕН

Замърсяването от автомобилите може да увреди дихателните пътища, което води до възпаление и развитие на астма при част от децата, които са генетично предразположени.

Коментар на Actualno.comАко направят само за България такова изследване ...

БРАЗИЛИЯ НЯМА РЕСУРСИТЕ ДА СЕ БОРИ С ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ В АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро призна, че правителството му няма ресурси, за да се справи с рекордния брой пожари в Амазонската джунгла. Той отново повтори, че неправителствени организации са подпалили пожарите умишлено, но каза, че няма доказателства за твърдението си. Правителството е започнало разследване на причините за огъня.

Коментар на Actualno.comНе се гаси туй, що не гасне. Освен да му удари една молитва Болсонаро и да впрегне НПО-тата и те да гасят.

ВЛАДЕЕ ЛИ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ИСПАНСКИ ЕЗИК НА НИВО "КАЛИНКА"?

Досега беше известно, че познанията на Георгиев по испански отговарят на езиковото ниво А2, което означава, че стигат за елементарен разговор. Този факт беше посочен в автобиографията, която той представи в Народното събрание, когато управляващите издигнаха кандидатурата му за председател на антикорупционния орган в началото на 2018 година. Но внезапно преди два дни, вестник "24 часа" публикува сертификат, издаден от фирмата "Никанор", определена от вестника като "езикова школа", макар основен предмет на дейност да изглежда консултантството. Според сертификата Георгиев е покрил по-високото ниво на владеене на езика В1. Странното в случая е, че сертификатът е с дата 2 март 2017 година. А споменатата автобиграфична справка, подадена от Георгиев в парламента, носи входящ номер от 9 февруари 2018 година. Излиза, че когато е кандидатствал за стария си пост, Георгиев е вписал по-ниско ниво на владеене на испански в сравнение с това, което вече е имал според сертификата на "Никанор".

Коментар на Actualno.comPor Favor! Ако нещо съм сбъркал, така ме научиха от "Никанор"!

СЕРИОЗНИ ПРОМЕНИ В "ХОРИЗОНТ" - СМЕНИХА ДИРЕКТОРА, СВАЛИХА ОТ ЕФИР СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА

Великова е един от знаковите журналисти на БНР. Тя води предаването "Преди всички" и покриваше ресор "съдебен". В момента Великова е и с отнет ресор.

Коментар на Actualno.comТочно като почнаха пак протестите срещу Гешев, на следящата съдебната власт в БНР тръгнаха да ѝ запушват устата. Пробваха и върнаха газта - доста познато, за да се преглътне по-лесно - можеше да е по-лошо!

ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ТЪРСИ УЧИТЕЛИ - "ИНОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО"

Конкурс за учители, които вдъхновяват и мотивират учениците си да постигат по-добри резултати, организира за първи път Министерството на образованието и науката, съобщиха от ведомството. Той е продължение на политиката за създаване на култура на иновации в училищата и предоставяне на повече свобода на педагозите да прилагат нови методи на преподаване.

Коментар на Actualno.comДокато иновативно стартовата заплата стои под 1000 лева няма да намерят много иноватори. 

НАМАЛЯВАМЕ С ПОЧТИ 1 МЛН. ДУШИ ДО 2040 Г.

С близо 1 милион души може да намалее населението на България до 2040 г., ако не бъдат взети мерки за справяне с демографската криза. За това предупреждават учени от Института за изследване на населението и човека при БАН. Те представиха обобщени в 6 сборника конкретни предложения за преодоляване на негативните демографски тенденции, предаде БНТ.

Коментар на Actualno.comПоследният да затвори вратата и държавата.

ЛЮТ СКАНДАЛ С ВОЛЕН СИДЕРОВ: ПРЕКЪСНАХА ПРЕДАВАНЕТО "РЕФЕРЕНДУМ" ПО БНТ

След грандиозен скандал между водещата Добрина Чешмеджиева и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров предаването "Референдум" по БНТ беше прекъснато за кратко тази вечер. До паузата се стигна, след като микрофонът на Сидеров бе прекъснат, тъй като времето му по регламент изтече.

Коментар на Actualno.comМакар да стана във вторник вечерта, пускаме към сряда този абсурд, защото именно това бе целта му - на следващия ден всички медии да говорят само за това. А ние пък мислим следното.

ШЕФЪТ НА "АРТЕКС" КЪМ "БИВОЛЪ": "ГОЛЯМА ГРЕШКА НАПРАВИХТЕ"

Причината за думите - интересна снимка с певеца Веселин Маринов, собственика на строителна фирма "Артекс" - арх. Пламен Мирянов, Николай Колев - съпругът на Ваня Колева, бивш зам.- министър на спорта и Цветан Цветанов - техен кум.

Коментар на Actualno.comГоляма грешка е ситуацията, в която живеем

СТЪРЛИНГ ПОЗДРАВИ БОРИСОВ ЗА ДЕЙСТВИЯТА МУ СЛЕД МАЧА (ВИДЕО И СНИМКИ)

Голямата звезда на английския футбол Рахийм Стърлинг поздрави българския премиер Бойко Борисов, след като той поиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Коментар на Actualno.comБраво, Бате Бойко, победихме расизма - до следващия път! И успех на изборите?! Само дето Стърлинг не схвана защо е уволнението...

БОРИСОВ: САМО "БЪЛГАРСКИ ПОЩИ" ЩЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ В СТРАНАТА (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов предложи на кабинета да забрани на частни фирми да се занимават с разпространението на печата на територията в цялата страна и възложи задачата на "Български пощи". Решението беше гласувано на Минситерски съвет, като допълнителна точка. На практика това означава, че от разпространението на хартиените вестници следва излезе депутатът от ДПС Делян Пеевски, който държи монопола в сектора през "Табак Маркет" АД.

Коментар на Actualno.comНещо на въпреки на г-н Пеевски ли говорите, г-н премиер? Или г-н Пеевски е купил "Български пощи" без официално да разберем?

ДЪРЖАВАТА ПАК НАМЕРИ КАК ДА ОБЪРНЕ ПОДХОДЯЩО ВНИМАНИЕ НА АХМЕД ДОГАН

Управляващите безспорно проявяват сериозна щедрост по отношение на субсидиите на държавни предприятия и по-точно към Пристанищна инфраструктура". Макар за удълбочаване на подходите към пристанището да се говори отдавна, реално развитие и конкретни суми от държавния бюджет бяха определени едва след като ТЕЦ "Варна" мина в частни ръце. Само за 2020 г. е планиран трансфер от 111 млн. лв. За 2021 г. сумата набъбва до 131 млн., а през 2022 г. са предвидени по-скромните 11 млн. лв. - толкова, колкото години наред държавната компания е получавала, за да поддържа пристанищата за обществен транспорт.

Коментар на Actualno.comАшколсун, аркадаш!

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АИКБ: БИЗНЕСЪТ ПЛАЩА ПО-МАЛКО ДАНЪЦИ, ЗАЩОТО ПЛАЩА ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ

По темата с държавния бюджет за 2020 година, Васил Велев обясни, че бизнесът ще плати по-малко данъци, защото плаща повече заплати и има по-малка печалба. "Това е част от прегряването, по-скоро свръхамбицията на бюджета", каза Велев.

Коментар на Actualno.comЛеле, а вие, уважаеми читатели, разбрахте ли го това?

ЗАЩО МЛАДЕЖИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ ГУБЯТ ИНТЕРЕС КЪМ СЕКСА?

Близо 20% от „милениалите“ (родени от края на 80-те до началото на 2000-те години) в развитите страни никога не са правили секс. А тези, които все пак са завързали романтични отношения, правят секс не по-често от четири пъти в месеца, докато при поколението на техните родители този показател се е равнявал на шест.

Коментар на Actualno.comТук вече оставам безмълвен ... и уплашен!

ФАНДЪКОВА: КАТО НЯМАТЕ ПАРИ ЗА ЕКОЛОГИЧНА КОЛА, ВОЗИТЕ СЕ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

Тя защити тезата, че следва да има както насърчаване, така и рестрикции плюс наказания. "Въздухът е такъв, защото всички ние го правим със своята дейност", заяви кметицата и обяви, че ако не можем да си купим екологична кола, ще се возим на градския транспорт. Фандъкова подчерта, че е много важно сега да се стигне до съгласие за стратегията занапред.

Коментар на Actualno.comВие, г-жо Фандъкова, изглежда имате пари - на лимузината се возите! Да не са само нашите пари?

АПАРТАМЕНТИТЕ ЗА КРАТКОСРОЧЕН НАЕМ ВЛИЗАТ В РЕГИСТЪР, ИНАЧЕ СЛЕДВАТ ГЛОБИ

Отдаването на апартаменти и стаи под наем, които не са регистрирани според Закона за туризма, през платформи като Booking.com, Airbnb, Expedia, Facebook, се забранява.

Коментар на Actualno.comНа Горанов, Цветанов, Цачева и Рашидов ще влязат ли?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com