Цената на захарта - без съществена промяна

5421
Цената на захарта - без съществена промяна

През последната седмица средните цени за страната на бялата кристална захар остават без съществена промяна, съобщава агенция КРОСС.

Цената на едро на захарта, средно за страната, е 2,19 лв./кг, като се отчита леко понижение спрямо предходната седмица с 0,5%. На борсите в страната захарта се търгува в ценовия интервал от 2,02 лв./кг до 2,44 лв./кг, съответно Пазарджик и Разград. В преобладаващата част от областите се наблюдава разнопосочно движение на цените на едро, в границите от -2,9% (Пазарджик) до +1,8% (Стара Загора).

При търговията със захар на дребно, средните цени за страната се запазват на нивата от предходната седмица.
Средната цена на дребно на захарта в големите търговски вериги (ГТВ) остава 2,35 лв./кг. По области, захарта се търгува в големите супермаркети в ценовия диапазон от 2,20 лв./кг (Добрич) до 2,55 лв./кг (Велико Търново, Ловеч и Плевен). Седмични изменения на цените, в рамките на 0,4 - 3,9% се регистрират в едва четири от областите (Варна, Добрич, София и Шумен).

В другите търговски обекти (ДТО) средната цена на кристалната захар за страната също се запазва без промяна - 2,43 лв./кг. В малките магазини захарта се търгува в ценовите граници от 2,30 лв./кг (Добрич) до 2,55 лв./кг (Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Шумен). Ценови изменения спрямо предходната седмица се наблюдават в едва три от областните центрове - понижение в Благоевград и Кюстендил с по 3,1% и в Шумен с 2,9%.

Средно за страната, цените в по-малките магазини продължават да са с 0,08 лв./кг по-високи от тези в големите супермаркети. За поредна седмица най-голяма разлика между цените в магазинната мрежа се наблюдава във Враца - 0,24 лв./кг.
Най-голяма разлика между цените на едро и цените на дребно в ГТВ се регистрира в Плевен - 0,43 лв./кг, а в ДТО - във Враца и Пазарджик - 0,46 лв./кг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com